Check Up 1 Bulan Untuk Baby Haiqal

Salam, 14hb baru ni alhamdulillah genap umur Baby Haiqal 1 bulan, dan semalam appointment untuk checkup 1 bulan. Alhamdulillah progress yang sangat memberangsangkan. Baby Haiqal sihat, berat pula naik 2kg dalam sebulan. Sungguh ibu kagum dengan semangatmu nak!!! Hahahaha….kussss semangat 2kg ok sebulan! Berat masa lahir 3kg. Berat sebulan 5kg,... Read more

Menyusukan Anak Semasa Mengandung

Salam, banyak soalan pelik-pelik orang tanya bila Menyusukan Anak Semasa Mengandung, maksudnya disini menyusukan anak kecil yang masih menyusu susu ibu dan dalam masa yang sama juga si ibu sedang mengandung. Boleh ke Menyusukan Anak Semasa Mengandung? hah! saya sendiri dulu pun dalam dilema juga samada meneruskan penyusuan susu ibu pada anak... Read more

Belacan Sedap Di Kuala Perlis

Salam, kami ni boleh kata memang penggemar belacan kuala perlis, tak silap namanya DJ Belacan. Tekak ni kalau buat belacan guna belacan lain mesti tak berapa nak masuk tekak, macam busuk je bau belacan yang dibeli dari tempat lain tu. Tapi kalau dah siap dibuat sambal belacan contohnya di kedai... Read more

Breastfeeding Journey Alang Irfan

Salam, alhamdulillah breastfeeding journey Alang Irfan baru sahaja berakhir pada saat umurnya 2 tahun 1 bulan 2 hari (kalau ikut tahun 3 tahun lah hehehe), syukur…syukur berjaya susukan Alang Irfan sehingga 2 tahun lebih, 1 pencapaian yang sangat cemerlang dalam hidup, abang-abangnya dulu menyusu susu ibu kejap je tak sampai... Read more

Selamat Datang Orang Baru

Salam, Alhamdulillah selamat melahirkan putera kami yang ke 4 secara pembedahan pada 14.1.15 iaitu pada pukul 4.18am dengan berat 3kg. Syukur ke hadrat ilahi atas rezeki yang tak ternilai ini. Nanti saya sambung entry ni kemudian, nak share pengalaman bersalinkan baby ke 4 ni, cuma sekarang ni tengah enjoy dengan... Read more

Seronoknya Shopping Di Padang Besar, Perlis

Salam, hari tu kami balik kedah, sebelum tu singgah dulu bercuti-cuti Malaysia di Penang, lepas tu baru balik Kedah. Dah alang-alang sampai ke utara ni, apa lagi plan pun kena baik punya. Bukan selalu sampai ke Utara ni, jadinya sehari sebelum balik Klang, kami Shopping Di Padang Besar, Perlis dulu, nasiblah... Read more

Resepi Pizza Roti Gardenia Mudah Dan Sedap

Salam, alahaiii sunyinya rumah ni, anak-anak baru je ikut balik kampung dengan Tok, Tokwan dorang semalam, serius tak suka sebenarnya keadaan yang sunyi macam ni, dah biasa dengan riuh rendah dan karenah anak-anak, terasa sangat sunyi hidup tanpa 2 beradik yang suka main gaduh, main gaduh tu….tapi sebenarnya dorang tu... Read more

Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak

Salam, hujung minggu yang lepas saya dah pun setel Shopping Barang Keperluan Sekolah Anak-anak untuk tahun 2015, alhamdulillah lega semuanya dah selesai, tiap tahun pun shopping awal, malas nak shopping last minit, tambahan pula tengah sarat sekarang ni, takut bila-bila masa je bersalin, jadi eloklah dipercepatkan urusan yang penting ni. Takde... Read more

Kuey Teow Kerang Sedap Di Kampung Baru KL

Salam, baru-baru ni kami turun KL, cari Kuey Teow Kerang Sedap Di Kampung Baru KL, mengidam nak makan tu, teringat-ingat kesedapannya, terus WhatsApp En.Suami yang time tu tengah keje, bagitau dia nak makan Kuey Teow Kerang yang sebelah dengan Ikan Bakar Pak Lang di Kampung Baru KL tu, meleleh-leleh air liur hahahaa..cakap... Read more

Majlis Berkhatan Aiman Dan Haziq

Salam, alhamdulillah sabtu baru ni Majlis Berkhatan Aiman Dan Haziq yang mana mereka turut serta dalam Program Berkhatan Beramai-ramai Sempena Cuti Sekolah 2014 di Surau Bandar Puteri Klang. Alhamdulillah selesai satu tanggungjawab besar kepada anak-anak. Majlis pada pagi tu sederhana tetapi meriah, seawal 7.45 pagi kami sekeluarga dah sampai di Surau Annur... Read more

Kem Cuti Sekolah 2014

Salam, Kem Cuti Sekolah 2014 kem yang dinanti-nanti oleh pelajar dan juga ibu bapa, bukan takat tu je, kalau boleh apa-apa program yang melibatkan anak-anak sekolah ni mesti nak masukkan dorang sekali kan?. saya ada jugalah cari info tentang Kem Cuti Sekolah 2014 ni untuk anak-anak saya, tapi sayangnya umur mereka tidak... Read more

Mee Udang Sungai Dua Penang

Salam, sabtu lepas kami ke Penang lagi, kali ke 2 sampai Penang, kali ni tak lepaskan peluang untuk merasa sendiri makanan top famous kat Sungai Dua Penang tu, apa lagi kalau bukan Mee Udang Sungai Dua, bak kata orang kalau dah sampai Sungai Dua ni tak lengkap rasanya kalau tak pekena... Read more

Tarikh Buka Sekolah 2015

Tarikh Buka Sekolah 2015 tarikh yang dinanti-nantikan oleh semua ibu bapa dan juga murid, dimana bermulanya hari pertama persekolahan bagi sesi tahun 2015. Mana yang baru memasuki alam persekolahan mesti mak pak lebih excited, betul tak?? yang pelajar pula excited nak jumpa kawan-kawan, lama sangat cuti kan..tak lupa juga excited... Read more