Homework Rescue Lebih Mudah Dengan HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Cuti Sekolah dah berakhir, Alhamdulillah sepanjang cuti sekolah aktiviti bersama anak terluang dengan aktiviti yang menyeronokkan, kami buat Cabaran Homework Rescue bersama-sama menggunakan HP Printer Deskjet, ehh senang ya amat guna HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer ni, setel homework sekejap mata hahhaha, banyak juga cabaran yang kami buat, memang seronok betul budak-budak ni, nak apa bagitau aje then terus print dari phone menggunakan Apps HP Smart.

hp deskjet ink advantage printer

Sekarang kan semuanya dah dihujung jari, tinggal je lagi kita macam mana nak jadikan suasana tersebut menyeronokkan, nak-nak pula sekarang ni kan kat Tadika macam-macam dorang belajar, aktiviti motor skill learning tu amat diterapkan. jadi takdelah anak kaku tangan keras bila nak masuk ke Darjah 1 nanti.

Jom kita unboxing dulu 🙂

Apa yang menariknya tentang HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer ni, ianya dalam bentuk kompak mudah dibawa kemana sahaja, serius bawa balik kampung time cuti sekolah sangat-sangat membantu, dengan pilihan beberapa warna menarik. nak setup pun mudah sangat. memang user friendly lah, setup dengan wifi terus abis masalah. terjatuh hati sungguh dengan printer ni.

Seronoklah dapat macam-macam dalam kit box Homework Rescue tu 🙂

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Ok let’s start!!, ada budak dah tak sabar tu, hari-hari duk tanya bila nak start, nak buat itu ini hahaha, seronoklah tengok dorang enjoy buat challenge ni.

Untuk Cabaran pertama ini, Irfan memilih Challenge no 1 iaitu nemo. Mudah sahaja hanya dengan Scan QR Code yang diberikan, oh ya sebelum tu install dahulu ye Apps QR Code. then follow macam video kat atas tu. Dan apa yang penting juga anda perlu menginstall Aplikasi HP Smart dahulu di Smartphone untuk memudahkan anda print gambar tersebut.

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Muka ada happy, yeayy!!

Seronok aihhh Aquarium dengan ikan-ikan dorang dah siap hahahhaa, serius memang happy tengok dorang main sama-sama, kebetulan pula anak buah ada so makin meriahlah dorang, riuh 1 rumah. ada 4 challenges juga kami buat, tu pun tak puas nak try yang lain pula.

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Dan apa yang bestnya dengan HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer ni, kualiti gambar sangat kebaboooommmm terbaikkkk!!!, gambar warna berkualiti tinggi, print pun laju zupppp dah siap keluar berbanding printer yang ada kat rumah ni hahahha berjanggut nak tunggu keluar 😛

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Serius ini review jujur dari kakak, gambar hasil dari HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer  ni memang terbaik, bukan cakap kosong, tengoklah macam real je karekter kartun nemo tu kan macam dalam movie hihihi. Patutlah bebudak ni berebut nak amik hahahha.

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Comel sangat aihhh!!!

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer ni juga boleh print sticker, OMG!!! kakak suka sangat HAHAHAHA, senang sangat haihh pasni takyah pergi kedai untuk print sticker hehee, Maceehhh HP keluarkan produk macam ni, senang untuk mak-mak pujuk anak, anak meragam je ajak main lekat-lekat sticker hehe, mak-mak pun boleh tumpang sekaki print sticker produk barang jualan hahhaa, print name card pun boleh sangat haihhh…best betul!!

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Anak buah pun ada masa buat homework ni hahaha riuh lah juga sekejap tu 🙂

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Semua pun dia nak buat sendiri, kakak cuma tolong-tolong aje gunting dan apa yang perlu, maklumlah nak guna benda tajam perlukan pemerhatian, takut jadi lain pula kan. seronok dia lekat-lekat sticker, dia memang suka main sticker tu. ni dia suruh print sticker karekter lain pula hahaha. layankan jelah.

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Ni 2 Challenges, ada lagi tau, gambar ada banyak ni hahhahaa.

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer

Pin the Tail on Eeyore pun dia nak buat hahhaa layannnn~

Seronok sangatlah tu ibu melayan dorang buat macam-macam hahaha, senang keje dengan Printer ni. macam-macam boleh buat, senang sangat. agak-agak nak bergaduh tu cecepat ibu print apa-apa yang boleh dijadikan aktiviti hehee, membantu betul untuk buat homework bersama 🙂

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One

Ok setel hahaha, banyak lagilah nak cerita ni. tapi macam dah panjang sangat kan entry ni. kalau ada apa-apa nak tanya just drop je soalan kat komen ya. so far kakak memang suggest untuk korang dapatkan 1 printer ni. memang sangat membantu, lagi-lagi anak-anak yang bawa balik homework tu, mudah dengan adanya printer ni. just tap tap aje zuppp siap hihihi.

HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One

Ok last hahahaha, ni kakak print untuk diri sendiri HAHAHAHAHA, nak mewarna juga hehee, untuk anak ada juga tapi yang ni untuk mak dorang muehehehee.

Baru ni anak bawa balik homework, minta printkan segala jenis alat muzik, elok sangatlah ada printer ni, setel keje maknye. print pun pantas laju berdesup, gambar pun cantik yeay!!

Maceeehhh HP Malaysia bagi kakak HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer ni, sangat-sangat membantu untuk siapkan homework anak-anak. korang kalau nak tahu detail boleh ke link dibawah. Semoga dapat membantu 🙂

Website : http://www.hp.com/my

Facebook : https://www.facebook.com/HPmalaysia

 

– Yeay!!

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

14 Comments on “Homework Rescue Lebih Mudah Dengan HP Deskjet Advantage 3775 All-In-One Printer”

  1. Wahh beruntung sangat anak-anak zaman sekarang ya. Kita dulu mana ada benda2 macam ni. Senang betul.. Aeysha masa kecik2 dulu memang sibuk suh printkan itu ini kat printer kita utk kerja sekolah dia..kalaulah ada printer cam ni..senang sikit, tak payah gunakan mama punya..hehehe

  2. Saya memang ada printer ni masa memula keluar last year. Memang banyak membantu. Jimat ruang, print pakai wifi je. Tinggal utk sediakan paper bersesuaian je. Haha. Sekarang ada home work Rescue lg seronok. Cuti sekolah anak-anak ada aktiviti utk mereka. Siap pilih nak kartun apa dan after that mewarna la. Sticker la. Puzzle la. Hehee

  3. Abby lihat hasil print outnya bagus benar ya, HP Deskjet Advantage 3775 bisa jadi andalan keluarga tuk happy dalam berkreasi bersama.

  4. Kita pun ada plann nak beli printer untuk letak kat rumah ni senang sebab banyak kerja kadang-kadang kena buat kat rumah hehehe tengok hasil printer ni cantik dan menarik…

  5. Bagus ada printer macam ni..aktiviti bagus untuk anak- anak kita at least masa terluang kan sebab sometimes x semestinya time cuti sekolah nak kena pi vacation kan..aktiviti santai dan menambahkan daya kreativiti anak- anak pun dah cukup baik..bestnya kalau ada printer ni satu kat rumah

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge