Khasiat Teh Hijau – Organic Green Tea Yang Tak Pahit Dan Kelat

Assalam, hakak kan tengah on diet, tudiaa diam tak diam dah 4 bulan hakak buat #atkinsdietyanmie alhamdulillah adalah penurunan berat sikit hehee, dan pada masa ni jugalah hakak mula minum green tea, dah banyak jenis brand hakak try tau, dan akhirnya jumpa jugaย Organic Green Tea Yang Tak Pahit Dan Kelat ๐Ÿ™‚

green tea organic

Hakak minum green tea jenis yang ni adalah dalam 3 bulan, tapi bukan hari-hari hakak minum, adalah dalam 4-5x seminggu, terutamanya sebelum mula workout hakak akan minum dahulu 1 gelas green tea bagi tujuan meningkatkan kadar metabolisma. dan disamping itu membantu menurunkan berat dengan membakar extra kalori.

green tea terbaik

Tekstur cantik, rasa tak pahit dan kelat. rasa macam minum air kosong aje. Serius cakap memang best, hakak rekemen teh hijau ni.

green tea

Makan pula dengan Burger Roti Flaxseed, nyummsss dapp…daaappp

Harga Green Tea ni 26.70 hakak beli di Pasaraya NSK, ada juga cuba cari di Tesco dan Jusco tapi tak jumpa. So kalau nak beli yang ni cari di Pasaraya NSK aje okey, ada banyak ๐Ÿ˜€

Fungsi Green Tea / Teh Hijau

khasiat green tea teh hijau

Fungsi dan Khasiat Green Tea / Teh Hijau

Ramai juga pengamal diet yang mengamalkan minum Green tea ini, tahu tak yang secawan green tea tak kurang 150ml dapat membakar 20-35 kalori, Green tea ni juga membantu membakar extra kalori ๐Ÿ˜‰

*Minum green tea tak perlu gula, kalau nak letak gula baik minum milo je hahaha kbai.

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

9 Replies to “Khasiat Teh Hijau – Organic Green Tea Yang Tak Pahit Dan Kelat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge