Sebab ini jadi malas update blog

water theme park legoland

Assalam, aduhai mau sejam ni nak edit gambar tak reti, ni lah dia salah satu sebab jadi malas nak update blog, nak edit gambar resize semua tak reti guna mac ni, mau menangis rasa, nak setahun guna tapi tang edit gambar tu tak reti sebab guna untuk tujuan lain, (bukan untuk blogging). fedupppp ok!, ni gigihkan jugalah cari cara, haritu jumpa pastu dah lama2 tu tak ingat hehehee.

 water theme park legoland

tapi leceh lah bab2 nak edit gambar sebab tak boleh nak install photoscape di mac ni, jadi photo editor apa nak guna di mac ni pun tak tahu, alahaiii…benda boleh buat 30 saat jadi 10 minit pun ye. banyak benda nak entry, tapi bila tang edit gambar tu terbantut. nak guna laptop lama macam dah tak best pula hahhaha acane ni

 

nampaknye kena selalu update lot baru laju sikit mengedit picture tu. aduhaii bertabahlah hati. ni entry testing aje ni hehee, coming lebih banyak entry insyaALLAH, nak aktif balik kekeke. aktif menulis aje, nak kata bersosial macam dulu tak kot, almaklumlah udah berusia ni, naik segan nak bersosial ahaks!

nanti update lain, nak susun gambar dulu…nak edit heemmm…daaaa nanti jumpa jap-jap lagi kalau rajin hihihi.

Syukur data update blog hahaha -..-“

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

13 Replies to “Sebab ini jadi malas update blog

  1. Halo kak salam kenal, aku baru saja mencoba memulai ngeblog, namun tidak untuk membagi pengalaman, melainkan mencari nafkah dari setiap tulisan yang ku ketik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge