Teknik Panning Yang Tidak Menjadi

Salam, ok takkan nak publish gambar yang cantik-cantik gak kan, nak publish gak gambar yang tak lawa ni, biar kengkawan dapat kongsikan sedikit ilmu untuk saya pelajari, saya tau ramai kawan-kawan “menembak” saya yang tidak kedekut, layan gambar burukย Teknik Panning Yang Tidak Menjadi HAHAHAHA *gelak kat diri sendiri*.

drift kereta

Gambar ni ambil time malam, so memang agak noise banyak, sejujurnya saya tidak suka mengambil gambar pada malam hari, sebab tak reti nak setting, walaupun rasanya dah ikut apa yang rakan-rakan ajar tapi still hasilnya tidak membanggakan, hhahaaa pelik tapi benar, sebab tu suka ambik gambar time siang je, malam? jangan harap ler nak bersungguh-sungguh nak terlentang kuak dada nak mengambil angle yang cun hahaha.

teknik panning

Hasil teknik panning dari sahabat saya Muhammad Tarmizi, cun bukan?? ok nak masuk kelas fotografi dengan beliau hahahaa, boleh kan? kita gi menembak reramai, bosan asik menembak dengan aiman je, tu pun kadang-kadang tak bagi kerjasama, haziq gak ler yang sporting hehheee.

– Nak try teknik panning disiang hari nanti, tak puas hati pulak kikikiki.

– Silalah berkongsi tips ye ^___^

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

50 Replies to “Teknik Panning Yang Tidak Menjadi

                1. Perlu bereksperimen dengan shutter speed, namun garis besarnya ialah subyek yang bergerak cepat misalnya mobil, membutuhkan shutter speed sekitar 1/125 detik, dan subyek yang bergerak lambat misalnya orang bersepeda, membutuhkan shutter speed sekitar 1/60 detik.
                  Bang Iwan recently posted..Pemenang Piala Oscar 2012My Profile

  1. Saya kurang selesa kalau ambil gambar waktu malam kerana banyak noise tetapi saya kalau ambil waktu siang hari mesti jadi.

    Apa yang dikatakan oleh bro DenaiHati betuljuga boleh cuba buat panning Aiman naik basikal.

  2. Amboi yan, kemain lg jadikan gmbr sy sebagai contoh, padahal gambar x lawa mana pun..

    Panning ni ada teknik dia, nanti kita sama2 bljr huhu yg penting kn tahu shutter speed takat mana, fstop dan iso

    Lepas tu kn snap gunakan setting yg sekali tekan dia snap 5,6 gmbr, kamera kn move ikut pergerakan objek…

    Nanti ada masa kita belajar sama2
    mijie recently posted..Reaksi dari pembaca blogMy Profile

  3. panning kena banyak prektis, kalau malam memang agak susah buat panning melainkan ada external flash.. kalau siang biasa saya pakai 1/40 -1/60, depend dengan focal lenght jugak.

    p/s- 18hb mac nnti outing kat putrajaya ๐Ÿ™‚
    tarmizishukri recently posted..Apa itu DSLT?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge