Mee Kari Seafood Creamy

Salam, menu yang tak dijangka-jangka hari ni hehee, streamyx problem makanya terlebih rajin, kebetulan bahan-bahan semua ada dan cukup lengkap, saya buat resepi sendiri iaitu Mee Kari Seafood Creamy, pepandai je letak krim dalam mee kari HAHAHAHA, layan!.

Mee Kari Creamy

Dalam mee kari ni saya tak gunakan santan tapi saya gunakan krim masakan, sama macam krim dalam menu Tomyam Berkrim yang baru-baru ni saya masak, serius nak sedap guna je krim takyah guna santan tu, dia punya sedap 3x ganda hehee, tapi harga dan lemak pun 3 kali ganda jugak kehkehkeh.

mee kari creamy

Antara bahan-bahan dalam Mee Kari Seafood Creamy kat atas tu ada kerang, sotong, udang, udang kering, telur rebus, taugeh, daun salad dicincang halus, bawang goreng, krim masakan dan bahan asas lah ye untuk kari tu, takkan tak tau proses nak buat mee kari kan? hikhik sama je cumanya saya tambahkan udang kering tumbuk dan krim masakan tu.

Ingat, Mee Kari Seafood Creamy ni untuk orang yang tidak berdiet hahahhaa, sebab kalori tinggi okeh!, tapi tadi….tadi….abis gak semangkuk hahahha adoiyaiii kali ni memang takleh lari arr, sebab dah sekali rasa tu macam sedap kan, so layankannnn je, cheat day diet,  kikiikikiki.

– Maaf kalau ada yang terliur ^___^

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

23 Comments on “Mee Kari Seafood Creamy”

    1. hahahhaha suka lah tu orang kantoi diet 😛
      mak aii 30km? agak2 dah sampai mana 30km tu hehee, silap2 kena kejar anjing ada ler hehee

      biasanya kalau pagi ada orang jual mee kari, tapi area sana tak tau, kena order awal2 dengan wife tu 😀
      yanmie recently posted..Mee Kari Seafood CreamyMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge