Musim Durian Datang Lagi

Salam, eh ahad nie nak tengok anak bulan dah, kalau takde apa-apa isnin kita dah boleh berpuasa, Ya Allah tak sabarnya, mudahan kita masih diberikan peluang untuk berpuasa pada ramadhan kali ini, pppssttt!!! Musim Durian Datang Lagi, belum pekena durian nie, hajat dihati nak makan durian kat kampung sebelum mula puasa, insyaallah kalau takde hal besok kami balik jengka, nak pekena durian kat sana, heeeee

durian

Gambar atas tu pernah dientrykan pada 19 Feb 2009, kami laki bini tak reti beli durian sebenarnya, tak reti pilih mana yang ok, so makanya beli yang dah siap buang kulit macam kat atas tu, tapi feel dia tak sama macam yang fresh tu.

pengat durian bersama labuMak!! nak tahu, menantu mak nie suka sangat makan pengat/serawa labu durian yang mak buat nie, hari tu makan memang bertambah-tambah, sedap sangat mak! (bajet mak mertua baca blog nie) hehe.

dan lagi satu….

Pengat ubi durian

pengat/serawa Ubi Durian, sedap sangat mak!!!

Pulut durian pun sedap, Mak mertua selalu buat kalau kami balik jengka, makan ramai-ramai dengan Biras Fuzriown (lama betul akak tak hapdate blog), memang meriah, best!!

.

– Insyaallah besok nak balik kampung en.hubby, nak pekena durian ^___^

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

30 Replies to “Musim Durian Datang Lagi

  1. Mine starts tomorrow until next Monday. So, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Batin saje k…. zahir tak nampak…Hopefully by next year, my house dh siap. Any of you wants to have Sarawak delicacies boleh la datang rumah I.

    1. @mijie, wahhhhh dia pun balik kampung lahhhh, siap pekena durian lagi..hehehe samalah kita, tp jeles sebab boleh makan durian kat kebun terus, hehee xbanyak nyamuk ke 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge