Jangan kedekut untuk memberi backlink

Salam semua, terlebih dahulu terima kasih Yan ucapkan pada rakan-rakan yang sudi memberikan backlink kepada blog ini, sejak akhir-akhir ini banyak sungguh backlink yang Yan terima dari mereka, sharing is caring kan. Sebenarnya entry ini dah lama jugak rasanya nak publish tapi asyik tertangguh, maklumlah ku bukannya jenis reti nak ngarang-ngarang entry yang berbentuk macam nie, tapi takpe ku teruskan jugak, nie versi Yanmie okeh 🙂

backlink

Kredit gambar bhkit.com

Sebenarnya korang tak rugi pun kalau kita saling membantu dalam memberikan linkback kepada blog tertentu, tapi biarlah linkback yang diberikan tu berhemah sikit, maksud Yan jangan letak link dalam perkataan “SINI” seeloknya tuliskan tajuk entry atau apa-apa tajuk untuk entry link tersebut, barulah sedap mata tuan yang di backlink kan tadi memandangnya *sekadar pendapat* dalam pada tu barulah jugak sedikit sebanyak dapat menarik minat orang untuk membacanya.

Dalam pada memberikan Backlink jangan terlalu berharap agar si tuan tersebut akan segera memberikan linkback, seharusnya bersabar, mungkin jugak dia ingin menyesuaikan entrynya dengan backlink yang akan diberikan. apa pun semuanya haruslah ikhlas, jangan mengharapkan balasan, tapi kalau dapat balasan lagi bagus bukan? cuba bagitahu siapa yan tak suka tengok link blognya bersepah-sepah?? hahahaa :))

Dan dengan cara backlink ini jugak dapat meningkatkan trafik blog, kira macam win-win situationlah jugak, ko bagi aku link, aku bagi ko link balik…ehehee

tapi ingat! biar ikhlas okeh!

backlink

Antara trafik yang dah di hantar ke website di atas 😛 untuk entry INI

Untuk pengguna flatform wordpress self hosted, Sebenarnya sangat mudah nak track jumlah backlink yang kita dah bagi untuk sesebuah blog, contohnya macam gambar kat atas tu, plugin tu baru guna dalam 2-3 minggu, banyak jugak trafik blog ini dah singgah ke web tersebut…ehehe, agaknya kalau pasang dari dulu kan best!, boleh tau exactly jumlah trafik dari blog ini ke web tersebut 🙂

clicker

Dah alang-alang cerita pasal clik nie, Yan kongsikan sekali ye total klik blog ini, time mana ramai yang masuk ke blog ini, nampaknya hari jumaat ramai yang singgah nie, sebab rehat panjang kot untuk orang yang berkerja…hahhaa

Disini Yan nak ucapkan terima kasih atas backlink yang di berikan oleh rakan-rakan kita di bawah, jom terjah entry mereka yea 🙂

Eyriqazz – Tips Blogging | Komen Oh Komen

Denaihati – Cara tingkatkan total komen di blog

Razis – Review Yanmieonline.com

Myvitrd aka Ahm – Blog disiasat dakwa fitnah AC Mizal

Suarapeople – Dr. Fazley bersama Ijazah Palsu

Dauspozi – MARI BERKENALAN DENGAN BLOGGER FRIENDLY (PART 1)

Bro Framestone – Dalam 10 katakan 1 nombor kepadaku

Ohdaus – Dilema Menukar Template Blog
Wazy – Seribu Kali Cinta

Terima kasih di ucapkan pada mereka semua atas link yang diberikan :), maaf kalau ada yang tertinggal, harap boleh beritahu Yan dan akan di listkan diatas 🙂 terima kasih sekali lagi yea 🙂

Nota Yanmie : Sharing is caring 🙂

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

70 Comments on “Jangan kedekut untuk memberi backlink”

  1. terima kasih kak yan sebab selalu bagi backlink dekat myvitrd ni.. hehehe.. memang susah nak tengok orang bagi kita backlink percuma.. apa pon diatas kesungguhan dan kerajinan kita memberi backlink kepada orang lain. insyallah lama2 tentu ada balasannya.. apa pon semua dibuat kena ikhlas..

  2. salam kak yan…selalu juga wat gini…nama kakyan pun penah sy letak…thank kak…byk tul ilmu disini…

    selamat hari raya aidiladha dr sy sekeluarga untuk kakyan sekeluarga ya..

    1. Salam ummi alifya, makasih yea link tu…nnti bglah link tu nnti kakyan masukkan dlm entry nie, tak perasan pulak entry yang mana satu 🙂

      slmt hari raya jugak, ptg/mlm nie nk blk kg en.hubby kt jengka phg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge