Naik motor beli Aiskrim Wall’s Paddle Pop

Salam semua, semalam Yan naik motor dengan en.hubby setelah sekian lama tak naik motor, hampir 3 tahun jugak kot Yan tak naik motor…hehee, nebes pun ada, takut pun ada, macam-macam perasaan ada…hahhaa kelakar kalau nak ingat balik, pakai helmet pun tak betul, en.hubby kata pakai helmet macam nak tercabut..wakaka korang sila gelak! tapi best dapat berdua-duaan atas motor…hahaa tapi kenapa ek segan nak peluk?? pedahal suami sendiri tu, malu pulak orang tengok…hehehe, peluk sikit-sikt je…nnggee~~ sebab takut!

motor

Gambar sumber dari Google Images

Anak-anak tinggal dengan adik, nasib baik diorang nak, siap kata nak belikan aiskrim so takdelah diorang nangis, ehehe senang je nak rasuah diorang nie, bukan apa, kami gi beli barang sikit je kat kedai, dekat aje pun dengan rumah 5km kot…hahaa dekat ke?? lama tak naik motor…

So seperti yang di janjikan Aiskrim kena ada okeh! kang lain kali nak naik motor dengan en.hubby tak dapat pulak, makanya belikan aiskrim kat bawah nie πŸ™‚

wall's paddle pop Aiskrim Wall’s Paddle Pop, tak belikan aiskrim kon sebab diorang tak reti makan, abis menjejeh je kat lantai πŸ™‚

wall's paddle pop Woww…meggiurkan…amik perisa karamel dan toffe

wall's paddle pop Nyum..nyum…Yan rasa sikit je sebab takut bertambah gemuk…ehehe πŸ˜›

wall's paddle pop Gelagat anak tengah makan Aiskrim, adess sib baik makan dengan cermat πŸ™‚

wall's paddle pop Haziq nie tak berapa reti sangat makan aiskrim, dia makan sikit-sikit aje dah kenyang…ehehe πŸ™‚

Seronok tengok diorang semalam membiarkan ibu diorang naik motor dengan ayah diorang….ehehe siap gelakkan lagi cara ibu diorang pakai helmet, see budak kecik pun gelak tengok, orang lain apatah lagi. so balik dari kedai tu harus pakai helmet dengan berhemah…hhahaha abis rosak tudungku!!

Nota Yanmie : Teringat zaman bercinta dengan en.hubby πŸ™‚

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

45 Replies to “Naik motor beli Aiskrim Wall’s Paddle Pop

  1. best dengar cerita kak yan nih. Naik motor kalau yang tak biasa memang kecoh, saya pun adik-adik dok marah pakai helmet tak betul, bila bising-bising suruh je diorang pakaikan senang. Nak aiskrim,,lama tak makan dah nih. Ngeh3..

    1. Salam eiela, yelah betul tu…akak lama jugak tu x naik 3thn gitu macam2 perasaan ada, klu hubby koner je akak tutup mata..hahaa lawakkan πŸ˜›

      eskrem mmg best…tp xleh mkn selalu..gula bnyk πŸ™‚

  2. lomantik ok..naik motor..hehhe..ala kak org skang yg bukn muhrin tak malu pon pelok2 kn…org da kawen segan jek nnti org tgk..hohoho..lenkali akak pelok kuat2..heheheh

    1. hahhaa saje tau bikin akak cuak, nie dh mkn bnyk sudu gak..tp xdelah mkn hari2…hahahaa adoiii mmg bnyk gula tu..xlarat nk minum air masak nie..nyesal x sudah…ehehe

  3. Yan,kita hari2 naik motor..Hehehehe~
    dah jadi rider tegar dah…
    skang kalau yan suh kita naik bas ke, lrt ke, cab ke…comfirm x reti dah..drive pon dah ala2 bengong sket sejak ada driver nih..ngeeeee~

  4. Ahaks… BudakΒ² zaman skang kena rasuah dulu kalau nak ke mana-mana, takut nangis… Time Ma masuk hospital nk bersalin aritu… Adik “bongsu” tu duk nangisΒ² xnak kasi Ma pegi, so Ma cakap nanti Ma bawak balik “baby bulat” dengan mainan baru. Terus senyap, siap suh Ma pegi cepatΒ²… keh3

    P/s: Ter’share citer sendiri pulak kat blog akak ni… ekekeke

    1. hahahaa suka pulak baca komen daus nie, tulah budak-budak nie kita kena pandai amik hati diorg kalau tak silap hari bulan memang diorg tak kasik..smlm pun aiman siap suruh cepat keluar..ehehe sbb dia tak sabar nak eskrem..kah3

    1. hahahaa mana ada akak ajar…dia mmg spontan td tgk akak aamik gmbr yg abang tu…apa lg interprem lah dia πŸ™‚
      betul tu musim panas mmg eskrem pilihan ramai..eh cendol pun best gak kan πŸ™‚

  5. auwwww…akak selalu naik motor dengan abang tau…pastu abang selalu buat emergency break..kehkehkeh..nak malu apa laki sendiri kan… πŸ˜›

    1. wah selalu ke kak?? bestnya..kami nie payah sbb anak kecik 2 org nk sumbat mana?? en.hubby mmg tak bagi naik berempat..bahaya katanya..
      malu sikit2 je kak, tapi pelik masa bercinta tak malu pun..hahhaa dunia2…

    1. oh samalah kakyan baru sdh demam nie, rasa eskrem tu sikit2 je sbb manis, sakit tekak dan batuk, suara pun dh mcm robot. haha klu dh teringin sgt tu pi ler beli corneto ke..ehehe πŸ˜›

    1. hahaha sat lagi pi beli eskrem naa…sekali sekala makan mmg sedap, lagi2 kan skrg nie time panas…mmg kena betul! tp mkn cendol pun best gak..ades teringin cendol lak…hahaha πŸ˜›

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge