We Create, You Decide

Salam semua, pagi nie nak cerita pasal blog design. Yan start blogging tahun 2005 bermula dengan wordpress.comm, blog.com, livejournal, blogdrive dan macam-macam lagilah termasuklah blogspot, yang blogspot nie lama sikitlah Yan guna, even dulu guna domain dot kom pun tapi still masih mengunakan flatform blogger dan sehinggalah sekarang Yan maju sikit kehadapan dengan mengunakan hosting sendiri…ekekeke

Kalau nak cerita pasal Blog design nie kan, memanglah Yan terkial-kial dulu masa mula2 blogging, takde sumber rujukan ok! takde siapa pun yang tolong, Yan merangkak-rangkak dulu, masa tu tak ramai lagi blogger Malaysia yang aktif, tak macam sekarang tumbuh bagaikan cendawan, blog tutorial bersepah-sepah 🙂

Dulu nak blogging segala tutorial yang Yan google semua mengarah ke blog rakan-rakan kita dari indonesia, time tu tak ramai dari Malaysia yang menyediakan blog tutorial. kalau ada pun jumpa cuma 2-3 blog sahaja.

Tapi kini nak berblog senang sangat lah hai..tutup mata pun blog dah siap..ehehe. camne yea buat blog tutup mata pun boleh siap?? ala senang je, keluarkan duit sikit je…takyah susah2 dan pening2 nak setting blog, tak kiralah yang flatform blogger ke ataupun flatform wordpress, semuanya di hujung jari je..

Oklah nie nak bagitahu pada sesiapa yang tersesat masuk sini ataupun kengkawanku yang teringin berdotcom dan berhosting sendiri tetapi tak reti nak setting blog wordpress, jangan risau! dengan sedikit budget sahaja korang dah boleh memiliki blog tersebut dengan puas hati.

Di Incredible Design menyediakan perkhidmatan design blog, pendek kata apa2 yang berkenaan dengan blog diorang boleh buat, bagi je kat diorang untuk handle 🙂

ok nak tau lebih lanjut lagi, di Incredible Design menyediakan 2 pakej blog design, tengok bawah yea…*silalah rebut peluang yang ada :)*

Blog Design – We Create, You Design


Pakej 1 (Custom Blog Design)

Pakej ini menyediakan custom blog design menggunakan flatform wordpress, melalui pakej ini, korang boleh design blog tersebut mengikut citarasa korang sendiri.

Domain PERCUMA akan diberikan apabila korang memilih pakej ini. harga untuk pakej ini ialah RM350.00 untuk keterangan lanjut boleh YM terus ke incrediblesdesign[at]yahoo.com

Pakej 2 (Custom Blog Template)

Untuk pakej ini, bagi blogger (blogspot) yang ada design sendiri bolehlah mengambil pakej ini, semua proses penghasilan dan design pihak  Incredible Design yang buat, apa yang perlu korang hanya menulis entry sahaja.

Harga untuk Pakej 2 ini ialah sebanyak RM120.00 sahaja, untuk keterangan lanjut boleh YM terus ke incrediblesdesign[at]yahoo.com dan untuk melihat contoh blog template boleh klik SINI dan anda jugak mendapat banner  animation PERCUMA seperti di dalam blog tersebut.

Pakej 3 (Design PSD to XHTML)

Untuk pakej nie, bagi sesiapa yang reti menggunakan aplikasi photoshop tapi tak tahu nak aplikasikan ke blog template atau lebih tepat nak tukar ke coding XHTML jangan risau, di Incredible Design boleh membantu korang. Apa yang perlu, korang hanya menyediakan design tersebut dan hantarkan ke pihak Incredible Design untuk mereka tukarkan ke XHTML. See…semudah ABC gitu 🙂

Harga untuk pakej ini ialah RM100.00 sahaja, untuk keterangan lanjut boleh YM terus ke incrediblesdesign[at]yahoo.com

HEADER DESIGN

.

Di Incredible Design jugak menyediakan khidmat design Header, ianya terbahagi kepada 2 iaitu Ready Made Header Design dan Personalised Header Design

Ready Made Design

Bagi ready made header design berharga RM15 sahaja.

1. Bagi setiap design anda boleh letak gambar dan gambar kartun akan dikeluarkan dari header dan diganti dengan gambar anda. FREE untuk letak gambar anda. Kami tak akan kenakan bayaran untuk perkhidmatan crop gambar anda.

2. Warna background belakang tidak boleh diubah.

3. Anda boleh letak nama blog anda pada bahagian tajuk blog anda. Anda boleh pilih
warna apa yang hendak diletak pada tajuk blog anda. FREE untuk letak nama tajuk blog anda.

Contoh

Kod AZ 100

Sekiranya berminat dengan header ready made. Cara-caranya ialah

1. Emel ke incrediblesdesign@yahoo.com untuk mengetahui cara bayaran

2. Sertakan Kod pilihan header design

3. Nyatakan size header yang dikehendaki

4. Sertakan gambar yang akan diletakkan dalam header

Personalised Header Design

Personalised header adalah header akan direka mengikut kehendak anda. Kami akan design mengikut kehendak anda. Harga personalised design adalahRM40.*wohooo…memang murah tu RM40.00 je*

Sebarang pertanyaan boleh hubungi emailincrediblesdesign@yahoo.com.

Watermark

.

ha ye watermark nie memang sangatlah penting, sebab apa sekarang nie macam-macam orang boleh buat dengan gambar, orang boleh curik gitu aje, crop sana sini, so dengan adanya watermark dapatlah mengelakkan dari gambar kita dicuri. so apa tunggu lagi?? jom tempah watermark dari Incredible Design.

Ada pelbagai jenis watermark yang ditawarkan, berikut kat bawah jenis-jenis watermak :-

1. Watermark : Jenis A

– Harga RM4
– Hanya boleh letak link ke blog sahaja
– Boleh tukar warna ikut suka dan perkhidmatan tukar warna dan link blog adalah PERCUMA tanpa bayaran dikenakan.
– Anda boleh request design jika anda ingin design pada harga RM4 ini.

Kod : SA 102

2. Watermark : Jenis B

– Harga adalah RM8
– Hanya boleh letak 1 kartun/gambar sahaja
– Watermark adalah berwarna dan hitam atau putih
– Boleh letak link blog dan boleh pilih warna apa yang nak diletakkan pada perkataan link blog.
– Anda boleh request design jika anda ingin design pada harga RM8 ini.

Kod : RA 100

Kod : RA 102

Sekiranya Berminat dengan watermark yang ditawarkan ini,  Cara-caran untuk tempahan adalah seperti di bawah:-

1. Emel ke incrediblesdesign@yahoo.com untuk mengetahui cara bayaran

2. Sertakan Kod pilihan watermark

3. Nyatakan warna dan link blog untuk diletakkan pada watermark.

Bagi sebarang pertanyaan, boleh lah email diincrediblesdesign@yahoo.com.

.

WOW!! Sale Watermark

.

Dan sekarang rebutlah peluang untuk Wow!! Sale Matermark yang baru dilancarkan sempena pembukaan Incredible Design yang dah pun mencecah 2 bulan sahaja dan WOW!! sale di tawarkan hanya untuk watermark dan ready made header sahaja.

untuk menghargai para pelanggan Incredible Design maka Incredible Design memberi potongan harga yang tak masuk akal bagi semua watermark dan ready made header kecuali bagi custom design.

watermark ngan custom design header masih pada harga asal. WOW!! Sale akaan bermula dari 9 Ogos 2010 iaitu ari ni hingga 13 Ogos 2010. Selepas 13 Ogos harga watermark ngan ready made header akan kembali kepada harga asal.

Sila terjah ke SINI

.

Testimoni Pelanggan


www.urllittleblogshop.com (Flatform WordPress)

www.richmomboutique.com (Flatform WordPress)

www.viruspadu.com (Flatform Blogspot)

www.cintawanie.blogspot.com (Flatform Blogspot)

Untuk keterangan lanjut berkenaan entry ini boleh terjah terus ke blog di bawah, insyallah apa yang korang inginkan pihak Incredible Design boleh realisasikan 😛

Incredible Design

.


.

Nota Yanmie : Meh advertorial kat sini..charge murah2 je 🙂


yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

29 Replies to “We Create, You Decide

    1. ha’ah kakchik memang canggih, yan nie blm reti lagi nk buat macam dia buat tu..tau sikit2 je..ehehe, insyallah ada rezeki sapa tau yan pulak buat kan..ehehe 🙂

  1. assalamualaikum yan. comelnya… incredible design ni bisnes yan ke? kalau memang yan punya memang kakchik nak ucap tahniah. cantik, kemas, comel, dan seumpamanya.

  2. wah..dapat job advetorial..hebat! murah giler caj dia..lepas ni boleh la try icredible design..nampaknya designer promo semua blog yang dia design..baru la best kan..puas hati.. 🙂

    1. Salam kak,

      memang murah kak, rasanya lagi murah dari rege akak tempat kot..opss!! ehehe 🙂

      tulah rasanya ada lagi tu header2 banner yang dia dh buat tp yan xleh nk copy ada problem…apa2 cekidaut kt blog dia 🙂

    1. Cute aje ke?? pi lah terjah sana..rege jauh lebih murah dari tempat lain..ada bnyk pilihan, gmbr watermark bnyk kat sana..so sila selak ok..ekeke 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge