Pertama kali Trafik dapat 3K++ sehari

Salam semua, pagi nie teruja rasa hati bila tengok stats trafik semalam, berbunga-bunga rasa hati, mana taknya inilah kali pertama blog ini mendapat trafik harian sebanyak 3K++, sebelum ini yang tertingga pernah dapat 2K++ rujuk kat SINI yea, dan Impression pun hampir mencecah 9K. Alhamdulillah, so cekidaut stats semalam, amik dari 3 tempat iaitu dari nuffnang, google analytics dan jugak clicky 🙂

Stats dari Nuffnang, Unic 3,449 dan Pageview 4,733

Stats dari Google Analytics, Unic 3,634

Stats dari Clicky, Unic 3,333 Pageviews 8,768, see dalam sejam orang online 247 visitor 🙂

Antara ke tiga2 stas diatas Yan lagi suka tengok kat clicky even unic yang di paparkan adalah rendah berbanding Stats dari Nuffnang dan jugak Google Analytics, tak tahu napa, maybe sebab kat clicky nie boleh cek keywords dan jugak live visitor online kot…ehehe 🙂

Dan yang pastinya en.google adalah pnyumbang terbesar trafik kepada blog ini. Tengkiu en.google 🙂

(Trafik semalam) Rujuk gambar atas, sebanyak 2,770 visitor datangnya dari engine carian terutamanya dari en.google. so jumlah2 semua dapatlah total unic visitor kat atas (clicky) tu 3,333 🙂

Dan gambar atas tu purata trafik yang masuk ke blog ini melalui Google Analytics, hampir 80% trafik blog ini adalah dari engine carian 🙂

Oh yea sebelum itu, entry ini bukanlah untuk tujuan menunjuk-nunjuk ok, lantak korang nak kata apa, kalau sesiapa yang kenal Yan diorang dah tahu sangat dah, setiap apa-apa perkembangan blog ini memang akan di update, untuk menaikkan semangat blogging pada diri sendiri!, tak caya selak entry lama-lama Yan kat SINI yang sudah pun mencecah sebanyak 1K++ entry 🙂

Nota Yanmie : 8.13am trafik dah nak 1K, OMG!! biar betul!!

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

59 Comments on “Pertama kali Trafik dapat 3K++ sehari”

  1. salam.serius nk pengsan tgk anda punya statistik…mari la share apakah tips dan pawang anda pakai.nk g gak kt bomoh tu.hehe. *mengarut je.*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge