Terima kasih TMpoint cawangan Klang

Salam semua, pagi nie mood sangat happy! masalah line telefon dan streamyx dah pun pulih seperti sediakala. hampir 2 minggu jugak aduan berkenaan talian telefon dan streamyx tidak ada maklum balas dari pihak TM, malah tidak ada seorang pun dari Pihak TM yang memaklumkan apa-apa perkembangan tentang permasalahan ini, seolah-olah aduan ini dianak tirikan. Apa pun Yan masih kesal dengan TM dan kenapa Yan kesal?? Baca kat SINI yea…

Dan berkat menghadap Manager TMpoint cawangan Klang, masalah ini dapat di selesaikan, alkisah masa hari isnin baru nie en.hubby tak kerja dan kami mengambil peluang tersebut untuk ke TMpoint cawangan Klang. Ambik nombor macam biasa, tak lama menunggu tiba giliran Yan, cerita punya cerita dengan staff TMpoint kat kaunter tu, dia pun terkejut sebab aduan nie dah lama sangat dan masih tidak selesai lagi. Staff TM tu pun call bahagian yang handle masalah tersebut. Macam biasalah, line TM sangatlah bizi, pas sana sini…

Alih-alih staff TM tu cakap Manager TMpoint tu sendiri nak jumpa, see bapak baik staff TM nie dengan Managernya, senang-senang aje boleh jumpa Manager diorang, tabik spring kat staff TM nie, baik sangat dia, tekun aje mendengar aduan dari Puan Yanmie *Staff tersebut ada dalam gambar diatas, yang berkepala botak*

Ok sesi berjumpa dengan Manager TMpoint Klang pulak, seorang manager yang baik hati, lemah lembut tutur katanya dan sentiasa tersenyum, maybe sebab itulah jugak staff dia baik kot, sebab bos menunjukkan contoh yang baik..ewah! puji lebih pulak…tapi yea memang kenyataan, sebab apa Yan cakap macam tu, sebab manager tersebut nampak tegas di dalam kerja-kerjanya, dengan 1 panggilan sahaja semalam line telefon dan streamyx Yan dah dibaiki dengan segera 🙂

Syukur alhamdulillah akhirnya masalah ini dapat diselesaikan, dan sekarang nie dalam proses nak claim rebate pulak, harap-harap dapatlah claim rebate 🙂

Nota Yanmie : Bertuah rasa badan sebab manager TMpoint cawangan Klang sendiri yang nak jumpa, biasa nak jumpa orang besar-besar macam nie  memang susah…ekekeke, siap bagi kad nama lagi 🙂

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at [email protected] , thank you :)

View all posts by yanmie

33 Comments on “Terima kasih TMpoint cawangan Klang”

    1. manager tu mmg baik hati…sentiasa senyum, yg best tu siap dia kasik bisnes kad dia lg..ehem..manager tu pompuan yea 🙂

      mmglah tak suka blh call diorg pas sana sini….adoiii tensen

    1. Salam Mieran, pekabar?? setahu akak tak boleh sebab alamat tersebut dah didaftarkan dengan TM, sebab hari tu sepupu hubby kakyan dh cuba merayu pun tak dapat jugak apply, sebelum nie diorg dh psg tel tp x byr then guna nama mak dia.

      apa yg perlu tm ckp kena clear dulu bil2 yg lepas baru blh sambung tel yg baru.

      tp tulahkan..klu penyewa tu camne lah agaknya..memang xleh psg gak kot tel tu. apa pun tnya blk ngan TM kot2 blh2…

    1. Salam kakchik, syukur alhamdulillah now dh ok line streamyx nie, mmg tensen guna beruk celcom tu tp alhamdulillah teruk2 beruk celcom tu pun dapat jugak blogging, tp macam biasa merangkak2 aje..ehhee

      alhamdulillah jugak dapat kenal Manager TM tu, memang baik hati orangnya, kalau tak jumpa dia agaknya tak setel lagi prob yan nie.

      mood nk menulis tu sentiasa ada bila line berdesup…ehehe..

  1. servis camni ler yg diharap2kan dr sebuah syarikat yg bukan kecil…
    sepatutnya semua lokasi disematkan dgn tahap servis sebegini bukan sesetengah tempat jer *yg ni ada unsur2 jeles dgn TM Klang..hehe*
    saya pun tgh tunggu follow-up dari TM Gajah Berang Melaka tentang kes tak pick-up mereka tu…
    nak gak tengok tahap servis diorg camner, tp awal2 lg servis cam biasa2…teruk…

    apa2 pun tahniah ler kini akak mampu online lebih masa lagi…
    ejam recently posted..Alasan Sistem Tak Pick-Up Lagi, LEMBAB Juga Sistem TM.My Profile

    1. betul tu ejam akak setuju! bukan 1 tmpt aje, patut semua tmpt. hehe mmg patut jeles dgn TMpoint cawangan Klang, staff memang ramah, manager pun ramah jugak.

      nnti klu dh ada perkembangan masalah tm ejam tu info akak ye..nak gak tau perkembangannya..kot2 terkena nanti dengan kes mcm tu 😛

      haha ni online dh nk sampai lebam nie, sbb bayangkan hampir 2 mmgu duk deting ngan beruk celcom aje…tensen je lebih..hahaha

  2. kalau lah semua perkhidmatan yg wujud kat Malaysia ni boleh bagi khidmat yg macam ni… segera, cepat, berkesan, pantas, mampat, berdaya maju (lebih2 plak)… mesti ramai yg puas hati sangat2.. takde la asyik kene kutuk2, kene maki hamun je.. bisnes diorang pon boleh untung..
    Anarm recently posted..Peraduan Copy dan Menang MP3 PlayerMy Profile

    1. betul tu anarm..mmg susah nak cari perkhidmatan yg pantas dan memuaskan hati. kalau perkhidmatan pantas dan memuaskan sure org pun puas hati dan puji..tul tak??

  3. wahh…comelnyer budak kecik lam banner kecik tu… 😛 alhamdulillah…dah selesai masalah problem yan kan…syukur jumpa dengan boss ni..cepat je kerja jalan… 😛
    cikmin recently posted..Pancake PandanMy Profile

    1. hehe..bdk dalam banner tu mmg comei kak 🙂 sama cam ibu ngan abahnye…

      syukur kak prob nie dh selesai, lepas je akak call smlm staff tm call bgtahu dh ok…lega rasanya..ekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge