Sehari tanpa Streamyx

Salam semua pekabar? nampaknya dah 2 hari blog ini terbengkalai, bukannya tak nak update malahan banyak sangat cerita nak dikongsikan tapi apakan daya Streamyx ku buat hal..huhu

Dah 2 hari takde line kat rumah nie, so streamyx pun tak dapat guna jugak, dah telefon TM, macam biasalah kan kena bercakap dengan operator TM, tapi kali nie tak bergayut lama dengan TM sebabnya dah hafal sangat-sangat apa yang diorang nak perkatakan ” Cik dah cek semua sambungan kabel”, ” dah cuba buat direct connection”…bla…bla…

Sebelum Operator tu cakap panjang Yan terus potong cakap dia, “Encik, apa yang encik nak cakap semua saya dah buat! saya dah tau dah apa encik nak tanya :)….ehehe gelak kecik aje encik operator tu…laju je dia buat report, yelah call pakai handset tu dah ler kredit nyawa-nyawa ikan aje..ehehe

Then petang tadi Technician TM ada telefon dan maklumkan untuk mereka cek kat bahagian luar rumah dulu, kalau masih tak ok jugak maybe besok pagi diorang datang untuk cek streamyx sekali.

Tapi punyalah rasa seksa tak dapat nak online, Yan aktifkan terus Celcom Internet Broadband, jadikan handphone sebagai modem. Nasib baiklah line laju walaupun dapat 3G aje, tapi puas hati πŸ™‚

Harap-harap besok masalah streamyx dapat di selesaikan..huhuhu, 2-3 bulan mesti masalah streamyx nie berulang, korang pulak macam mana? dalam masa 2-3 bulan pernah tak selalu ada masalah macam nie berulang??

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

13 Comments on “Sehari tanpa Streamyx”

    1. hahaha ala ada pun loyal readers bape kerat sgt…yg bnyk datang sini yg dihantar oleh en.google, 80% adalah dari en.google sbb tu kadang x risau jugak klu x hapdate blog sbb en.google suka buat skandal dgn blog nie….ekekeke πŸ™‚

    1. Salam zu, welkam back πŸ™‚ dh tengok dh gmbr baby zu..mmg comei mcm ibu dan ayahnya πŸ™‚
      patutlah dh lama x nmpk zu on9, takpe klu xde tenet pun sekurang2nya x bosan dh kan…ngadap baby comei lg best, tul tak??

    1. okies kak no hal..lepas sms akak tu tak lama en.hubby ajak kuar gi carik brg…ehehee πŸ™‚
      okies hepi wiken gak utk akak sekeluarga πŸ™‚

    1. owh tu lg dasyat asal kilat guruh je mesti xdpt…akak nie takdelah sampai mcm tu, cuma dlm 2-3 bulan mesti msalah sama berulang, but so far guna streamyx mmg oklah laju xde masalah. cuma tulah bila xdpt tu tetiba je, takde angin ribut tetiba x dpt..ehehe…

      haha melampau lah tu klu nk jimat pun…

        1. tulah pasal, akak nie lebih suka guna streamyx sbb bukannya selalu pun streamyx buat hal…lagi2 skrg nie blh buat wifi sendiri..ha lagi bebas lah kat ceruk mana2 dlm rumah nie bertenet..tak yah nk tarik kabel bagai..ehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge