Kesal dengan TM

Salam semua apa khabar? aiyooo takde mood lah nak blogging sebabnya guna broadband celcom kat rumah nie dapat 3G aje, tak tahulah bila nak setel masalah dengan TM nie.

Di maklumkan TM kecurian kabel di kawasan rumah nie so sebab tulah line takde, dan apa yang Yan kesalkan dimana sebelum nie 2nd level TM cakap masalah wiring kat rumah yang problem, diorang suruh buat wiring baru. then kami buat wiring baru…dah duit pulak tu yang keluar kan? tapi rupanya masalah kecurian kabel..

Sangat tak puas hati bila staff TM men sembarang cakap je ada masalah dengan wiring kat rumah!! sakit hati masih terasa…huhu!! saje nak nyusahkan orang!

Harap2 masalah nie dapat lah disetelkan dengan secepat yang mungkin…dah malas nak call TM, asyik2 customer yang kena follow up, diorang tak ada pun call informkan apa-apa…tu sangat kesal dengan TM! biasanya diorang akan call inform, tapi nie habuk pun taraakkkk….huhuhu

Nota Yanmie : Pencurik kabel nie pun satulah!! saje nak menyusahkan orang lain…

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at [email protected] , thank you :)

View all posts by yanmie

39 Comments on “Kesal dengan TM”

  1. salam,akak sabar 2lah alam perniagaan semua nak untung,tapi bab wiring bukan salah TM,Tm bagi pada sub kontraktor so disitu TM boleh salahkan Tm sangat akak 🙂

  2. kkdg TM nie ok..kkdg mmg xleh pakai..tp kalu nk compare ngn broadband..mmg xleh lawan le..penah gne celcom,maxis broadband..walau speed sme ngn streamyx pada kata jurujual benda2 alah tu..tp mmg pada realitinya..xsme lgs..lg lembab adalah..harga pun mahal..so,skang nie..streamyxlh dihati walau mmg kekadang menyampah gle ngn streamyx..tp nk bt camne kn..xda streamyx..xleh lh lwt blog nie..
    reality recently posted..CONTEST : CABUTAN BERTUAH, MENANGI RM50My Profile

  3. salam yan..akak takde mood nak blogging.. 😛 sejak ahad lepas,bila bukak blog je pening,mual…hehehe.kalau ada pun update sikit2 je myfaheem tu..cikmin.com tu macam dah tak lalu je akak tengok.. 😛
    cikmin recently posted..Sambal ManggaMy Profile

  4. salam yan.

    kerana pencuri kabel ramai pengguna TM yang bermasalah
    kerana customer service TM yang tidak cekap dan tidak pro ramailah pengguna TM yang sakit hati kerana terpaksa bersusah payah
    antara mangsa kecurian kabel dan ketidakcekapan TM ialah mak mertua kakchik
    akhirnya terpaksa menggunakan tel wireless yang line nya tenggelam timbul (terus masuk gol).
    kakchik recently posted..Kelakarlah adik-adik niMy Profile

    1. diorg ada dtg tp cek kt port je…x masuk dlm rumah..diorg tgk diagnosa berdasarkan report aje..huhu..sakit hati nie..dia blh ckp confirm ke dh buat wiring?? betul ke wiring tu…hampesss..dah tu takkan nak main2 pulak ckp kt dia..

      1. @yanmie, dia org check kat last point laa.. dari situ dia org tahu yg dekat umh yg start problem. selalu nyer umh yg sedia ada wiring mmg problem. kena pula kalau pakai HSI.

  5. Masalah kecurian kabel dengan wiring dalam rumah kadang-kadang macam tak logik gak,tapi kalau fikir balik kecurian kabel ni memang tak dapat nak di elakkan.Memang sakit hati la kalau buat report kat helpline 100 TM ni,entah bila la dorang nak upgrade servis perkhidmatan pelanggan..huhu

    1. betul tu xleh gak nk salahkan 100% kt tm..si pencuri tu pun satu hal…bikin susah semua org…napalah tak kena karen je time curi kabel tu…erk..kabel tu ada karen ke…wakaka

  6. senang je tu..pg kt tm centre.kat sana cepat lagi org buat kerja.jgn harap sgt dgn helpline or watsoever.mmg xkan dpt punya. <– experience

    1. ckp mmg ler senang..huhu dh penah pegi gak center mcm tu gak..takpelah tggu ajelah bila nk ok…di fhmkan diorg tgh monitoring signal..harap2 sikit masa lagi oklah kot…ada beberapa buah unit rumah jugak sama x dpt line TM…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge