Upgrade ke Premium Hosting – Litespeed Flatform

Salam semua, wah petang dah macam nie baru rasa boleh nak update blog, bukan apa siang tadi takut nak update sebab buatnya lah tetiba  Bandwidth limit exceed..huhu, time nie pun bandwidth yang availabe cuma tinggal 1GB++ je, nasib baiklah Fivio pantas jugak buat keje, now blog ini masih lagi diperingkat pemindahan server, so maybe kejap boleh buka kejap tak boleh, tapi rasanya dah ok dah nie 🙂

Cuma kat Direct Admin lagi belum diupdatekan bandwidth terbaru. tapi takpe fivio cakap diorang akan buat setelah proses pemindahan sepenuhnya berjaya. sekarang nie yang bestnya pakej premium hosting nie menggunakan Flatform Litespeed, berdesup-desup lajunya nak loading. tak caya?? cuba F5 sekarang..ekekee

Kalau ikutkan harga sebenar untuk pakej nie tak silap dalam rm300++ kot, tapi nasib baiklah dapat harga promo..ekeke, tengkiu to Fivio especially to En. Fadhlullah. *wah! promo baik punya*

Oh yea…ada tak agak-agak sesiapa dari flatform blogger yang nak berdomain self hosted? kalau ada boleh contact Yan, ada tawaran istimewa menanti anda 🙂 dengan harga yang murah dan yang penting server stabil 🙂

Nota Yanmie : kalau ada sesiapa yang nak domain + hosting boleh request sini, kalau rajin nanti Yan buat entry 🙂

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

47 Replies to “Upgrade ke Premium Hosting – Litespeed Flatform

  1. premium tu.. masih tak perlu lagi hosting besar2..
    25gb ni pon tak luak lg..
    .-= luth textile´s last blog ..6 Sebab Kenapa berblogging rasa tak best? =-.

  2. fivio melayu punya ke? saya pun dah upgrade package dgn Serverfreak. sblm ni every month x cukup bandwidth. pokai la nak kena tambah additional bandwidth je kan….
    .-= Amir´s last blog ..MillatFacebook: Facebook Islam Untuk Semua =-.

    1. klu dh penuh mmg kena tmbh kalau tak blog xleh buka. tp itu utk tempoh sebulan je..dia tiap2 bulan bandwidth tu akan jadi kosong blk. cumanya kakyan nie dh 2 bulan jugak bandwidth mcm nie, so upgrade ajelah senang citer so x yah risau2 dh 🙂

    1. flatform speedlite tu mcm apache, biasa hosting guna apache, tp yg nie guna speedlite, speedlite nie laju skit dan lesen mahal sikit berbanding apache..itu yang saya fhm lah 🙂

      1. owh yer… maaf, saya tersalah sangka… mksd akak, litespeed ni… saya sebenarnya menjual pakej hosting berasaskan litespeed ni juga… mmg perlukan lesen utk gunakan platform ini di server… litespeed ini terbukti lebih laju 6X lebih daripada Apache biasa berdasarkan benchmark yang pernah dibuat, dan web load juga terlalu kurang digunakan berbanding Apache yang biasa…. hehe, sy da kaji smlm dan terbukti server fivio mmg menggunakan platform Litespeed… yeay!

        p/s : kalau akak perlukan pakej tambahan, boleh rujuk saya, saya leh bagi pakej percuma sebagai percubaan… sbb saya baru jer setup server saya sendiri utk tujuan ini… 🙂 dan baru berjinak-jinak untuk berniaga pakej hosting…
        .-= lazaac´s last blog ..Perang Harga Domain (.My) Kembali Lagi! =-.

  3. fivio nie pakai direct admin jer kan kak?
    alahai, saya tak brape nak jatuh cinta dgn DA nie…
    bagi saya Cpanel lagi mudah…hehe

    harga domain dia murah gak…
    dlm rekod sy pun ada 2 domain yg nk expired…
    nak transfer ke sana ler…
    sy dalam proses nak ban SKSA…
    .-= ejam´s last blog ..Pengiklanan PERCUMA di OhMelaka.com =-.

    1. salam ejam, ha’ah fivio guna DA, dulu pun x reti gak guna, lama2 tu oklah…tp lebih suka sbnarnya guna cpanel dr DA…ehehe sblm nie blog host kt tmpt lain guna Cpanel, tp mana2 pun sama 🙂

    1. ada bnyk hosting murah skrg nie, tp yg pntin server kenalah stabil 🙂

      so far akak guna fivio mmg puas hati, klu down pun kejap je x lama. klu cam xpo nie angkat hosting ajelah…RM 60 utk setahun :), kalau domain + hosting rm 75 je..see murah kan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge