Themes Mesra SEO sebelum dan selepas di transformasi

Salam semua selamat hari pekerja, hari nie walaupun cuti umum tapi en.hubby tetap bekerja. Oklah duduk bertiga kat rumah nie takde apa yang nak dibuat, so layan kartun je dengan anak-anak..ehehe 🙂

Opss!! bukan nak cerita pasal kartun yea, nak cerita pasal Tajuk entry atas tu, lately ramai sangat yang bertanya kat mana Yan amik Themes nie, dan kat mana nak amik Themes yang mesra SEO. Ramai rupanya admire ngan Themes nie..ihik 🙂

Ok sebenarnya Themes nie adalah Themes mesra SEO, memang Yan boleh tengok perbezaan sebelum dan selepas guna Themes nie, kalau sebelum nie Yan mementingkan Themes yang cantik dan cun saje tapi tidak sekarang, buat apa Themes yang cantik-cantik bagai tapi kalau tak mesra SEO 🙂 betul tak kawan-kawan ku yang mementingkan trafik??

Inilah dia Themes yang sebenarnya sebelum Yan edit bagai kat Themes nie, mula-mula memanglah tak minat langsung dengan Themes nie, kosong gitu takde apa-apa yang menarik, tapi disebabkan Themes tersebut adalah Themes mesra SEO, Yan terpaksalah jugak guna dan edit sikit-sikit apa yang patut untuk themes tersebut kelihatan lebih menarik lagi 🙂

Dan inilah hasilnya dari transformasi Themes asal seperti yang korang tengok sekarang kat blog nie 🙂 opss!! header Flash tu bukan Yan yea yang design, Yan cuma masukkan script tersebut dalam coding php header, pening jugak cari coding nak letak kat mana..ehehe 🙂 nasib baik teringat yang themes asal nie memang ada flash bunga-bunga, so replace aje kat tempat flash yang asal 🙂 memang takde masalah langsung untuk pasang 🙂

So apa pendapat korang tentang Themes yang Yan dah edit nie? silalah berikan pandangan korang yang ikhlas yea, mana yang perlu lagi yan improvekan lagi 🙂 takpe jangan risau, Yan suka orang yang memberi kritikan yang membina 🙂 jangan kritik untuk menjatuhkan orang lain sudahlah yea, dosa tau!!

Dan buat kengkawan yang bertanya kat mana Yan amik Themes yang mesra SEO ini, kat sini Yan sharekan agar korang boleh cari kat 101 SEO WordPress Themes that are Search Engine Friendly. Yan amik kat situ, nama themes ialah Tranquility 1.0.

Serius Yan bagitau nie, Themes yang ada semuanya tak lawa langsung, tapi kalau korang reti beramas mesra dengan segala coding insyallah boleh je Themes korang kelihatan lebih menarik :). So selamat berthemes Mesra SEO yea~~ jangan lupa share dengan Yan nanti 🙂

Psstt!! dah korang tak tanya mana nak tahu, len kali tanya je tau! Insyallah Yan pasti share 🙂

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

32 Replies to “Themes Mesra SEO sebelum dan selepas di transformasi

    1. salam wan, ye betul tu memang penting, kita takleh harap trafik dr blogwalking je, mau tak patah pinggang..hahah tu pun blm tentu org bls..so better guna cara lain..main keywords ke cari themes mesra seo ke..

      tau edit sikit2 je 🙂 sib baik ilmu masa blajar dulu ada lg kat kepala..hahaha tu pun ada gak yang dh lupa, so guna je khidmat en.google lagi senang dan mudah. tak payah nk selak buku…ehehe 🙂

    1. uwaaaa dia pun gi skodeng themes kakyan yea..hihi *kantoi*
      header tu tempah dari Aiz, cantik kan?? nak?? ekeke..nnti kita YM yea..

      software yg hubby bg tu x abis explore lg..baru cuit je..hahaha

  1. emmm.. zu pun xtau gak nak komen ape pasal coding2 ni.. lg pun zu guna je themes yg ade.. mmg x reti nak edit2 langsung.. huhu…

    pasal blog kak yan ni.. mmg dah chumil da.. putih + hijau = sedap mata memandang. header pun cun..

    pssstt.. zu lg suke header lame.. hehe. dak kecik comel ngan spek. (maaf. siape ye name dia?)
    .-= zulaikha´s last blog ..tak ada tajuk. =-.

    1. salam zu, thanks..amboi puji melambung, kembang semangkuk kakyan jadinya..hehee

      header lama ada dlm simpanan zu, agak2 bosan tukar..hahha

      yg baju kuneng tu AIman dan yg tecik comei tu Haziq..takmo tnya nama ayah diorg ke?? hehehe

        1. yeehhhaaa betul 10 markah…tp mie tu nama glemer ler..hihihi teringat dulu ada org panggil en.yan..wakakaka kelakar, klu cik mie tu xpe lg..hahaha

  2. header kat atas tu membuatkan ianya bertambah meramas mesra..akak tak boleh nak komen lebih sebab akk haram apa coding pun tak tahu.. 😛 apa-apa pun ini terbaik dari yanmieonlie.com
    .-= cikmin´s last blog ..Lembu untuk Aqiqah =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge