Gunakan handset sebagai modem

Salam semua, hari nie nak pegi shopping besar-besaran…hahaha, maklumlah sabtu nie nak balik kampung kat SABAH. Tapi tulah 1 minggu nie asyik berfikir, boleh kah Yan nie berenggang dengan internet? maklumlah blogger tegar…ceh! tak malu ngaku tu…hahhaa.

Nasib baiklah sekarang nie celcom dah ada plan internet prepaid, memang berbaloi, korang boleh buka kat SINI.

kat rumah nie macam-macam liputan ada, GPRS, 3G, HSPDA…

Tadi Yan cuba sekali lagi try conncect dari handset ke lappy, means handset di jadikan modem. wohooo….sukenye, sebab boleh guna..hahaha, apa yang perlu korang mesti memggunakah handset 3g dan sim 3g barulah boleh gunakan handset tersebut sebagai modem.

Tadi call celcom confirmkan kalau kat kampung Yan kat sabah tu dapat ke tak liputan 3g, kata operator celcom dapat…hem, tp macam tak puas hati pulak…haha, terus sms adik..tanya dia pulak, adik kata memang kat rumah dapat 3g…yeeehhhaa~~~ senyum lebar terus

Pssttt!! jangan balik nanti tetiba tak dapat guna sudah…kang tak pasal-pasal takleh duk diam..hahaha, blogger tegarlah katakan *di ulang semula…hahaaha*

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at [email protected] , thank you :)

View all posts by yanmie

35 Comments on “Gunakan handset sebagai modem”

  1. Saya memang menggunakan HP sebagai MODEM sebelum ini. Keburukannya? :

    1- Bateri HP cepat habis.
    2- Internet tidak stabil.
    3- Kalau menggunakan torrent, 2 jam HP padam. Internet pun out la.

  2. hoho…gilalah….kawasan kg umah teman takda 3g lg…tu yg tak best tu…klu nak online kena g pekan…ades
    .-= mohdisa´s last blog ..I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair =-.

  3. cara ni akk dah guna dalam tahun 2007..masa tu pakai navigator..rm6 24jam..sekarang ni dah ada weekly punya lagi jimat kan..ngeee..semoga berjaya bertenet di sabah..

    p/s tgh fikir camne nak balik kampung lagi selepas ni…
    .-= cikmin´s last blog ..Walau bermadu tetap sayang =-.

    1. salam aizuddin, akak pun baru tau…hahah, klu celcom sehari kena rm 6 dan klu nak jimat 1 mggu rm 20. kalau lain2 tu x pasti lak charge berapa

    1. takde tips apa yg pnting simkad ada duit,….hahha cuba je buat sambungan internet dari hanset, jgn lupa cucuk usb hset kt pc/laptop…tgk apa arahan yg ada…klu ada just follow apa yg dia nak…senang sgt…

    1. ha ye dah test blom nie…hehehe, blk sabah? betul ke? ke perli aku je nie? hahaha….
      hp 3315 camne rupanya yea…hehe, tak pastilah…try je dulu kot2 blh..hahaha

    1. salam bed, tak pasti pulak..tp setahu yan asal hset dan simkad tu ada 3g blh kot…yg lain2 kena tnya en.google kot2 dia tau

  4. wahh dah boleh pakai handphone jadi modem tak ada la alasan tak boleh update blog lepas ni. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Kisah Azean Irdawaty, Benjy Dan Dadah =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge