Bahaya Melamine

Seperti yang kita semua dah sedia maklum satu bahan “Melamine” yang dicampur dalam produk susu dari China telah menyebabkan keracunan kepada kanak-kanak dan ada pun dah meninggal dunia. Takut sangat ngan kes macam nie, bukan ape sebab ada anak2 Yan masih minum susu formula, nasib baik susu diorang bukan buatan dari negara China, lega rasanya tapi dalam pada itu kebimbangan tetap ada

Berikut adalah senarai produk-produk di pasaran tempatan yang disenaraikan oleh Kementerian Kesihatan: Sumber Utusan

Dan tadi jugak masa gi jalan2 gi blog Kak Tirana, kebetulan terbaca artikel dia yang bertajuk “Bahaya pinggan mangkuk dari melamine”…aduh..takutnya mmg tau tak elok pakai barangan plastik nie tapi tak tahu plak sampai bahaya camtu sekali.

Yang paling hampeh betul semalam baru je beli set melamine yang untuk occasion punye..Nasib harga pun takdelah mahal sangat..cuma RM 67.00 shj, Tambahan lagik yan kat umah memang banyak menggunakan pinggan mangkuk melamine, bukan ape sebab design nya yang cantik, tapi sekarang nie jadik takut plak nak guna, hem..nampaknya lepas nie kena gi cari pinggan mangkuk kaca plak.

Inilah dia Set Melamine yang Yan baru je beli semalam..

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

One Reply to “Bahaya Melamine”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge