Cara Tambah/Banyakkan Susu Ibu

Salam, alhamdulillah hari ni merupakan hari yang ke 40 saya berpantang, masalahnya sekarang penghasilan Susu Ibu semakin merudum, tapi alhamdulillah saya masih lagi meneruskan penyusuan susu Ibu kepada Baby Irfan, sesiapa ada Cara Tambah/Banyakkan Susu Ibu bolehlah kongsikan dengan saya tips/petua.

irfan40

Gambar baru bangun tidur, tahi mata pun ada lagi hehee

Macam-macam dah buat untuk menggalakkan penghasilan susu ibu, tapi macam tu juga, tidak semeriah sebelum ini, saya juga ada mencuba memakan Lobak Putih yang mana dikatakan dapat membantu dalam penghasilan/penggalakkan susu ibu, ada juga saya makan tapi tak kerap, masalahnya saya cepat jemu dan muak dengan rasa lobak putih tersebut, makan sekali sekala oklah, nak makan hari-hari memang tak lalu..sob..sob..

Continue Reading

Resepi Lobak Putih – Petua Banyakkan Susu Badan

Salam, hari ni saya nak kongsikan Resepi Lobak Putih untuk menambah air susu ibu, Petua Banyakkan Susu Badan ini saya google dan bertanya dari rakan-rakan yang rata-ratanya berjaya dalam memberi penyusuan susu ibu kepada bayi mereka.

lobak putih1

Antaranya yang paling mujarab untuk menambah air susu ibu iaitu dengan mengamalkan memakan lobak putih, ini kerana kandungan khasiat yang tinggi terdapat pada lobak putih tersebut.

Continue Reading