Tanda-tanda Ingin Bersalin

Salam, wahhhh tudiaaaa pejam celik  insyaALLAH 11 minggu lagi kalau diizinkan oleh-NYA, lahir lah adik Irfan nanti, kejap je rasanya kali ni, mungkin sebab sibuk tu yang tak terasa masa cepat berlalu kot, nak ingat balik Tanda-tanda Bersalin sebelum ni yang pernah saya alami. Macam dah lupa sikit-sikit hihii

cesarean

Moga-moga kali ni bersalin cara normal, Irfan dulu cara macam kat atas tu (Cesarean)

Maklumlah pengalaman lain-lain kan, anak yang ni macam ni, yang tu macam tu, memang lain sungguhlah, tapi yang saya listkan dibawah ni Tanda-tanda Bersalin yang saya sendiri alami.

Read More

Pengalaman Bersalin Baby Irfan 21.12.12

Salam, ehemmm dah habis pantang 44 hari, now contine pantang 60 hari pulak yang hanya tinggal beberapa hari nak habis, lepas tu insyaALLAH sambung berpantang 100 hari, kikiki..gila tekun berpantang *berpantanglah sangat* hahaa, actually berpantang makan sebenarnya, belum berani nak makan benda-benda gatal dan angkat benda-benda berat, maklumlah kelahiran kali ini berbeza dari sebelumnya. jom saya kongsikan pengalaman bersalin Baby Irfan, saya tahu ramai yang tunggu entry ini..ekekeke *perasan*

irfan3

Nama : Muhammad Irfan B. Mohamad Suhelmi.
Berat semasa lahir : 3.2kg
Masa : 5.37 Pagi
Kaedah Kelahiran : Pembedahan

syukur alhamdulillah hadiah hari lahir yang sangat bermakna buat saya dalam hidup bila mana saya melahirkan Baby Irfan sehari selepas saya menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 30 Tahun pada 20.12.12 yang lalu.

Read More