Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah

Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah

Assalam, cuti sekolah haritu kami Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah, saya ni nama aje orang Sabah, tapi boleh dikira dengan jari berapa kali jejakkan kaki di Kota Kinabalu heheee. Last pergi masa tahun 1999 time tu tunggu keputusan SPM, gila lama dah kan hehehe, so dah cuti-cuti sekolah tak tahu nak bawa anak bercuti kemana, timbul idea nak bawa dorang jalan-jalan di Kota Kinabalu pula

Time ni takde tiket murah, redah ajelah hahaha, harga tiket dah boleh melancong ke luar negara huuuu, takpelah bukan selalu. asalkan big bos nak belanja hehehe. kami kat sana 4 hari 3 malam, kami naik flight dari sini pagi, perjalanan mengambil masa dalam 2 jam aje gitu.

kapal terbang air asia

Penginapan dan kereta sewa dah dibooking siap-siap 4 hari sebelum berlepas, alhamdulillah baik tuannya, servis terbaik. lupa pula nama ownernya, cuma yang ingatnye dia seorang ustazah, kalau jumpa detail nanti kita share ye.

Read More

Bercuti Cara Mewah Tapi Jimat Dengan Kupon Diskaun

Bercuti Cara Mewah Tapi Jimat Dengan Kupon Diskaun

Assalam, wahhh cuti sekolah tak lama lagi, korang dah plan ke nak bawa anak-anak bercuti dimana? kami masih lagi dalam perancangan, kalau boleh jimat kita jimat, cuti tetap cuti hehee, setahun sekali kot anak-anak dapat cuti panjang ni, rewards dorang apasalahnya kan.

Legoland Johor Bahru Malaysia

Cuti sekolah sebelum ni bawa anak gi Legoland

So sapa kata bercuti kena mewah-mewah baru dapat bercuti? taklah!, janji korang kena bijak mengatur masa dan perbelanjaan semasa bercuti. Janji moment bercuti tu yang penting, dapat meluangkan masa rileks dengan family, jauh dari kesibukan lain. Anak-anak mesti suka tau.

Read More

Temukan Mereka

Assalammualaikum, lari sekejap balik kampung untuk ambik anak-anak. 2 minggu juga diorang habiskan cuti sekolah ni di kampung. Kelmarin diorang dah merayu-rayu minta Ibu Ayah ambik diorang sebab dah cukup 2 minggu kata diorang hahaha.

image

Sebenarnya alasan je tu sebab dah takde geng, sepupu yang balik sama pun dah balik rumah tok diorang. Jadi tinggal lah anak-anak tu berdua, bosan kot tu pasal minta ibu ayah datang ambik.

Read More