Checklist Barang Keperluan Bersalin Bayi, Ibu Semasa Di Hospital

Salam, hujung minggu ni Kemas Barang Keperluan Bersalin Bayi, Ibu Semasa Di Hospital nanti, barang maknye takpe sumbat je apa yang patut heheee, ni kemas pun sebab en.hubby duk asyik tanya je dah kemas ke belum barang nak bawa gi hospital nanti nnggee~

baby stuff

Maklum ajelah perut pun dah start sakit-sakit, insyaallah dalam masa lebih kurang sebulan jika diizinkan oleh-NYA, lahirlah seorang lagi khalifah Allah dimuka bumi ini, kejapnyaaa masa berlalu kan? hiks berdebarnyeee heeee.

Continue Reading

Mak mertua kata agar aku mudah bersalin nanti, wah! apakah?

Salam semua, wah tajuk entry bukan main gempak lagi tu, hahaha. Sila percaya ayat atas tu adalah statement yang keluar dari mulut Mak Mertua Tercinta 🙂 Apakah dia inginkan cucu lagi?? hehehe

Ok berbalik pada tajuk entry, Mak mertua ada belikan Yan Bunga Kering dari Mekah, katanya nanti dah nak bersalin boleh minum air rebusan bunga kering tu, hem…tapi macam tak lalu pulak, tengok gambar bawah 🙂

See, inilah dia Bunga Kering tersebut, hem rasa macam takleh masuk tekak aje, hahhaa adoii camne nie?? nak telan ke tak ek nanti??

Continue Reading