Stir Fry Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) / Sweet Pea Sprouts

tau miu

Assalam, 1st time makan Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) atau dengan nama lainnya Sweet Pea Sprout, boleh tahan juga sedap sayur ni, rangup-rangup gitu, masak cara stir fry aje, layu-layu sangat pun tak sedap juga, tapi macam lambat nak lumat, ke saya je rasa macam tu hahaha, sebab tak biasa makan kan.

Buat Diet atkins memang sayur ni sesuai dan boleh makan, banyak khasiatnya dan ianya low carbs, memula blur juga nak masak macam mana tapi ramai kawan-kawan bagi idea cara masaknya.

Continue Reading

Fly Dengan Anak-anak

airasia

Baru-baru ni fly dengan anak-anak, waaa mencabar juga ni fly tanpa encik suami. mana taknya yang kecik ni dah ada seat sendiri, almaklumlah dah besar gitu, tiket dah harga tiket dewasa, takde dah tiket bayi, so happy lah dia kan dapat seat sendiri takyah nak pangku lagi dah ­čśÇ

Nak dijadikan cerita, kejap-kejap nak buka tali pinggang uwaaaa…tak mahu duduk diam, nak buka nak bangun berdiri nengok orang, sabar jeler. masa dari KL – SDK tu lah rasa mencabar, dengan-dengan aku ni cakap tak berenti dalam flight tu, buat malu je HAHAHAHAHA, saje tau budak kecik ni.

Continue Reading

Tinggi-tinggi Gunung Kinabalu, Tinggi Lagi Sayang Sama Kamu!

gunung kinabalu

Assalam, cewahhh tajuk kemain lagi, Tinggi-tinggi Gunung Kinabalu, Tinggi Lagi Sayang Sama Kamu! hehehee, betullah cinta ku matiku hidupku akan tetap mencintai buah-buah hati ibu ^_^

gunung kinabalu

Masa kami Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah mestilah kami tak lepaskan peluang untuk ke Kinabalu Park untuk menikmati pemandangan alam ciptaan-NYA yang indah, Subahannallah Maha Besar ALLAH, cantik sangat view Gunung Kinabalunya, Alhamdulillah diberi kesempatan dan peluang untuk menikmati pemandangan yang indah sepanjang perjalanan ke sini.

Continue Reading