Salam semua, sebelum nie Yan ada entrykan pasal HTC Sense kan, boleh rujuk entry HTC Sense, Sebenarnya Yan dah aktifkan awal dah phone tersebut untuk aplikasi phone finder di htcsense, tapi baru semalam rasa nak login di site htcsense.com. teruja sungguh, sesuatu yang baru bagi Yan :), ok meh nak ajarkan pada kawan-kawan lain yang masih lagi belum berjaya untuk membuat phone finder nie melalui htcsense.com.

location

Ok pertama sekali korang masuk ke Setting phone, cari menu Phone Finder macam kat bawah nie

Read More →

Salam semua, yeay nak kongsikan dengan korang satu aplikasi yang menarik di Smartphones HTC Desire Z nie, yang mana menggunakan Flatform  Android™ 2.2 (Froyo) with HTC Sense™ iaitu Aplikasi Google Goggles yang mana hanya boleh di install di Market Android. Caranya mudah sangat nak guna, cuma snap gambar menggunakan HTC Desire Z dan biarkan ianya menganalisa gambar tersebut mudah bukan?

google goggles

Teruja betul guna aplikasi Google Goggles nie, mula-mula tu blur jugak, amik masa nak faham, tapi bila dah faham habis semua benda nak di google goggles, kadang-kadang tu dapat result yang amat melucukan~LOL~, ianya bergantung pada ketepatan imej tersebut dan kalau nak snap kena elak dari pantulan cahaya sebab ianya akan memberikan keputusan yang tidak tepat.

Read More →