Assalam, baru-baru ni kami turun KL. tak tahu nak pegi mana sebenarnya, sementara nak tunggu petang kenkonon nak tengok Movie Boboiboy hehee. Tapi waktu tayangan agak lewat pula di TGV KLCC tu, jadi kami makan tengahari dulu disana, lepastu pusig2 KL. Tah macam mana, En.Suami bawa naik KL Tower laaaa yeayyy! Hahaa maceehhh En.Suami selalu buat yang terbaik untuk Family, tau awak baca ni hahah :D
Jomlah layan gambar…
kl tower

Aduduu puas nak terduduk amik gambar tapi tak dapat juga gambar full KL Tower HAHAHAHA. Dapat kaki KL Tower pun jadilah nak hihi. Nampak ke Abang dengan Angah tu? Sama hitam ler pula haha.

Read More →

Assalammualaikum, baru-baru ni cuti sekolah En.suami bawa kami bercuti, tak jauh dalam Malaysia je, tetiba dapat mesej di WhatsApp “Pilih salah satu tempat di Malaysia untuk bercuti” waaaahhh hati berbunga-bunga ok dapat whatsapp macaam ni, silalah buat selalu En.Suami, kita tau awak baca kot entry ni HAHAHA. Maceehh bawa kami cuti-cuti Malaysia ^_^.

Legoland Johor Bahru Malaysia

Musim panas ni, tu ha Angah berlindung di balik stroller adik hahaa tapi ibu nak juga ada pic depan ni :D

Setelah bagi hint pada anak-anak tanya mana tempat nak pegi kalau ayah bawa bercuti?, sudah pastinya Legoland, lama dah lah dorang teringin nak pergi sana cumanya belum ada masa sesuai. Kali ni alhamdulillah dapat juga pegi sana, seronok tengok dorang happy.

Read More →

Assalam, aduhai mau sejam ni nak edit gambar tak reti, ni lah dia salah satu sebab jadi malas nak update blog, nak edit gambar resize semua tak reti guna mac ni, mau menangis rasa, nak setahun guna tapi tang edit gambar tu tak reti sebab guna untuk tujuan lain, (bukan untuk blogging). fedupppp ok!, ni gigihkan jugalah cari cara, haritu jumpa pastu dah lama2 tu tak ingat hehehee.

 water theme park legoland

tapi leceh lah bab2 nak edit gambar sebab tak boleh nak install photoscape di mac ni, jadi photo editor apa nak guna di mac ni pun tak tahu, alahaiii…benda boleh buat 30 saat jadi 10 minit pun ye. banyak benda nak entry, tapi bila tang edit gambar tu terbantut. nak guna laptop lama macam dah tak best pula hahhaha acane ni

  Read More →