Kuey Teow Kerang Sedap Di Kampung Baru KL

Salam, baru-baru ni kami turun KL, cari Kuey Teow Kerang Sedap Di Kampung Baru KL, mengidam nak makan tu, teringat-ingat kesedapannya, terus WhatsApp En.Suami yang time tu tengah keje, bagitau dia nak makan Kuey Teow Kerang yang sebelah dengan Ikan Bakar Pak Lang di Kampung Baru KL tu, meleleh-leleh air liur hahahaa..cakap kat En.Suami kalau boleh sebelum beranak nak makan Kuey Teow Kerang tu, siap WhatsApp gambar Kuey Teow Kerang tu kat dia, gambar tahun 2011 hahahaa.

char kuay teow

Gambar yang saya WhatsApp kat En.Suami hihihi, gambar tahun 2011, nasib masih ada kedai yang sama, legaaaa sesampai disini.

Last makan masa tahun 2011, saya ada entrykan dulu diblog ni, boleh baca SINI, alhamdulillah tertunai hasrat dihati bila En.Suami mengajak cari Kuey Teow Kerang tu malam tu juga. yelah kan….sebab cakap sebelum beranak nak makan, kang tetiba terberanak dulu sebelum makan kang kempunan pulak. Kesian juga kat En.Suami terpaksa drive malam-malam ke KL nuuu…kalau ikutkan kat Klang ni berlambak-lambak je kedai makan jual Kuey Teow Kerang tu, tapi apa nak buat tekak dan baby dalam perut ni nak juga yang kat Kampung Baru KL tu heheeee.

Read more

Majlis Berkhatan Aiman Dan Haziq

Salam, alhamdulillah sabtu baru ni Majlis Berkhatan Aiman Dan Haziq yang mana mereka turut serta dalam Program Berkhatan Beramai-ramai Sempena Cuti Sekolah 2014 di Surau Bandar Puteri Klang. Alhamdulillah selesai satu tanggungjawab besar kepada anak-anak.

majlis berkhatan beramai-ramai

Majlis pada pagi tu sederhana tetapi meriah, seawal 7.45 pagi kami sekeluarga dah sampai di Surau Annur Bandar Puteri ni, bayar yuran pendaftaran siap-siap lepas tu ada jamuan sikit dan kemudian tunggu Bomba sampai untuk acara mandi air pancuran bomba.

Read more

Kem Cuti Sekolah 2014

Salam, Kem Cuti Sekolah 2014 kem yang dinanti-nanti oleh pelajar dan juga ibu bapa, bukan takat tu je, kalau boleh apa-apa program yang melibatkan anak-anak sekolah ni mesti nak masukkan dorang sekali kan?. saya ada jugalah cari info tentang Kem Cuti Sekolah 2014 ni untuk anak-anak saya, tapi sayangnya umur mereka tidak melayakkan untuk mereka menyertainya.

kem cuti sekolah 2014

Takpelah, maybe insyaALLAH tahun depan, dah alang-alang tu nak share info dari Surau tempat tinggal saya ni, apakata daftarkan anak-anak remaja anda yang berumur 12-17 tahun untuk Kem Daurah Remaja yang bakal diadakan di Kem Sungai Congkak.

Menariknya Kem ni sarat dengan pengisian ilmu (Modul JAIS) seperti:

  •  Aqidah
  • Ibadah
  • Al-Quran & Tajwid
  • Sirah
  • Hadith
  • Akhlak
  • Jawi
  • Doa Hafazan

Bestkan??? rugi rasanya kalau tak rebut peluang macam ni, setahun sekali je ada Kem Cuti Sekolah macam ni. Jadi apakata daftarkan anak-anak anda, yuran pun murah sangat-sangat cuma RM150 sahaja untuk 6 hari yang padat dengan pengisian ilmu, insyaALLAH.

Untuk keterangan lanjut contact je ye no dalam gambar tu, cepat-cepat tempat adalah terhad.

Sejujurnya saya rasa amat beruntung, surau tempat tinggal saya ini penuh dengan aktiviti, terdahulu saya juga ada menghantar anak-anak saya menyertai Kem Smart Solat Cuti Sekolah 2014, dan yang terkini saya baru sahaja mendaftarkan mereka untuk Program Berkhatan Beramai-ramai Sempena Cuti Sekolah 2014.

- Jom share dengan pembaca blog ni kot ada lagi Kem Cuti Sekolah 2014 yang menarik~