Blog SuperMak


Salam, susahnya nak update blog bila ada anak kecik ni kan?? asal duduk depan laptop mula lah dia pun nak itu nak ini (merengek), sesapa yang ada anak kecik tu yang dapat update blog dengan konsisten memang tererlah, saya?? ok surrender hahaha, kalah dengan Baby Irfan. Ni nak cerita yang Irfan dah ada kucing, namanya Lilo hehee.

irfan dan lilo

Sampai juling-juling mata hahahaa

Alkisahnya, 2 bulan yang lalu, suami outstation ke oversea sebulan, tah tetiba ada pulak kucing betina ni lepak meneman kami diluar rumah sepanjang ketiadaan suami, saya ni serius cakap memang takut dengan kucing, geli pun ye, kucing tak boleh nak dekat dengan saya, mulalah saya yang teriak sambil lari hahahaha, terukkan???

Read More →

Assalammualaikum, baru-baru ini kami balik kampung di Sandakan Sabah (kampung saya), ini pertama kali untuk Baby Irfan balik ke Sandakan, excitedlah juga nak bawa dia balik, nak tayang kat orang kampung ada baby comel hahahahaha, ok gurau!, nak bagi Irfan jumpa Atuknya, kalau neneknya dah pernah jumpa tapi masa tu Irfan baru berusia beberapa hari, Mak saya yang jaga pantang saya waktu bersalinkan Baby Irfan.

airport lcct

Balik kampung juga sebab Cuti sekolah, juga sebab adik kahwin, juga sebab rindu dengan mak ayah, juga sebab mengidam nak makan Mee Basah Sandakan muehehehe banyaknya sebab hheehehe.

Read More →

Salam, baru-baru ni kami balik kampung, naik flight dari LCCT, ada cerita lucu masa nak masuk ke balai berlepas, ingatkan sensor tak berbunyi, sebab saya tak pakai pun tali pinggang besi ke or apa-apa aksesori yang bermotifkan besi. Handbag dan handphone macam biasa letak dalam bakul laluan scanner. So dengan confidentnya lalu kat bahagian pintu sensor Imigresen tu, sekali tit..tit..tit…sensor bunyi hahaha

yanmie selfie

Punyalah bergaya sekali berkaki ayam jap hahahaa

Tercari-cari juga, apakah yang membuatkan sensor tersebut berbunyi, nak kata tali pinggang suami tak mungkin sebab suami dah buka siap2 tali pinggangnya, sekali cek-cek sensor bunyi bila saya yang lalu.

Read More →