Assalammualaikum, baru sempat jenguk blog, biasalah sibuk dengan anak kecil, utamakan mana yang priority dulu barulah blogging kan…kan…ok nak share menu Resepi Mee Bandung Sedap yang saya buat ni, resepi sendiri, takde google mana-mana heheee. Sedapppp tu sebab hero-hero yang cakap ahaks!

mee bandung

Dah 3 kali juga saya buat menu Mee Bandung ni, anak kata sedap, apa lagi kembang semangkuk ler dapat pujian dari diorang hahahaa, jommmm layan resepi Mee Bandung~

Read More →

Hai semua!! sekarang ni nak shopping senang sangat dah kan?, semuanya dihujung jari je, tapi pernah tak korang terfikir untuk membeli pakaian atau barangan secara online tetapi tidak menemui laman web yang menjual pakaian Muslimah yang diinginkan contohnya macam blaus, skirt labuh, seluar palazzo, tudung bawal kosong atau corak dan juga beg tangan yang cun melecun?

zolace malaysia

Hah kalau tak tau kat mana, meh nak bagitau, saya baru je shopping online di web Zolace, huishh macam-macam barang keperluan dan perhiasan diri ada dijual disana, betul-betul rambang mata dibuatnya hahahaha. Zolace ni laman web membeli-belah dengan banyak koleksi hebat pakaian Muslimah berserta barang aksesori yang lain tau. Yang bestnya apa tau?, ni semua buyers pun suka hehehee, sebab Zolace menawarkan penghantaran percuma ke seluruh Malaysia, Singapura dan juga Brunei! bestkan??

Read More →

Salam, yeayy photobook dari Foto-ZZoom dah sampai kat rumah, terkejut juga sebab cepat betul servis dorang, tau-tau je abang posmen dah ada kat depan pagar, tak sangka siap secepat tu, memang tip top lah. Proses nak hasilkan photobook melalui Foto-ZZoom ni pun senang sangat, design pun dah ada, banyak design tau, saya sampai amik masa lama nak pilih design tu sebab cantik-cantik belaka, eiiii geram sangat rasa nak grab semua design HAHAHAHA, saya ambik design Megazine White. paling bestnya step tu senang nak faham, proses saya menyiapkan order ni cuma 15 minit je dah siap, senang tau cuma perlu pilih design macam saya katakan tadi dan upload gambar, dan siap!!, serius harus repeat order lepas ni, mana tidaknya cepat betul siap Photobook ni, cuma memakan masa 3 hari sahaja dah siap, tau-tau je posmen dah hantar depan pagar, terbaiklah!. walaupun prosesnya dikatakan mengambil masa 4-6 hari tetapi tak sangka secepat ini siap, 3 hari je ok! puas hati betul hihihi.

photobook photozzoom

Ini Photobook kami yang pertama, kesiankan? hahahahaha, orang lain dah berbundle-bundle Photobook dorang, kami baru satu ni, best rupanya abadikan gambar-gambar dalam photobook ni berbanding biarkan aja dalam bentuk digital, yang mana bila memory dah full terpaksa delete gambar-gambar kenagan tu, sadis…saya selalu macam ni huhuuu.

Read More →