Bismillahirrahmanirrahim…gila lama tak update blog, 29 hari tak update okeh! hihihi tudiaaa betul-betul mood kelaut sungguhlah. Ok saya ada berita gembira, Alhamdulillah saya disahkan Mengandung Anak Ke 4, syukur rezeki ALLAH beri, suka sangat.

clearblue digital

InsyaALLAH due 18.01.2015

Sejujurnya kami suami isteri tidak merancang, kami memang dah bersedia mental dan fizikal untuk menerima seandainya ALLAH ingin memberi kami lagi rezeki anak, buat apa merancang lama-lama, rugi masa, itulah yang saya rasa masa mengandungkan baby Irfan, jarak usia Baby Irfan dan Angah 6 tahun, begitu jauh jaraknya, sedikit kesal.

Read More →

Salam, 2 minggu lepas saya telah mendaftarkan anak -anak untuk Kem Smart Solat Cuti Sekolah 2014, ini pertama kali mereka menyertai Kem Cuti Sekolah 2014 macam ni. Bila tiba cuti sekolah macam ni mula lah mak bapak sibuk cari/merancang aktiviti ataupun percutian sempena cuti sekolah kan? anak-anak pun perlukan rehat juga, bagi rasa seronok sekejap.

kem smart solat cuti sekolah 2014

Macam anak-anak saya ni kalau diikutkan memanglah penat, pagi pergi ke sekolah agama, petang pulak pergi ke sekolah rendah, tengah hari ada masa 30 minit aje untuk makan dan mandi. balik sekolah dah dekat pukul 7 malam, lepas tu 8.30-9.30 malam pula ada kelas mengaji, balik kelas mengaji baru buat kerja rumah. Oh…penat tau!, apa boleh buat demi menuntut ilmu kan, jadinya cuti sekolah jom kita bagi anak rasa happy sekejap.

Read More →

Salam, baru-baru ini saya ada bawa anak ke Dr Choong Eye Specialist Bukit Tinggi Klang untuk membuat pemeriksaan mata, saya dan suami memang dah tahu yang si Abang ni ada masalah rabun, ingatkan takdelah teruk sangat. Bersalah jugalah rasa sebab sambil lewa je, maafkan mak pak nakkk!! huhuhu.

kedai spek mata di klang

Dah tau yang si Abang ni kena pakai spek mata, so pergilah buat kaca mata dengan dia, suami kerja so macam biasalah saya akan ambil alih, namapun SUPERMAK kan heheheee. (Tolong suami, besar pahala)

Read More →