Salam, akhirnya setelah mengidam 2-3 tahun lepas (lama gila mengidam hahaha), dapat juga merasa Mee Basah Sabah. Bukan tak pandai buat, boleh je masak Mee Basah Sabah ni, cuma tekak nak yang original punya, yang made in Sabah gitu hehee.

Kedai mee basah di sandakan

So baru-baru-baru ini kami balik kampung, dapatlah merasa, Ya Rabbi sedappppnyaaa hihihi, sekali pandang orang ingat mee hailam gitu, tapi sebenarnya bukan, rasa tu lain sangat.

Read More →

Salam, ehemmm jujur saya katakan yang saya memang dah jatuh hati sangat-sangat dengan Gadget keluaran dari Lenovo, semuanya bermula dari Smartphone S920 yang saya gunakan sebelum ini. Start daripada itu memang tak pandang dah Smartphone lain, saya masih setia dengan Smartphone tersebut. Banyak istimewanya tentang Smartphone Lenovo tu, eh…ni bukan nak cerita pasal Smartphone Lenovo S920 saya tu, nak cerita yang saya ada gadget terbaru dari Lenovo juga yeayyy!!!.

Lenovo Yoga Tablet

Gadget Terbaruku Lenovo Yoga Tablet 8, Wowww 1st impression dapat “Ya Rabbi comelnyeee!!!, sedap pegang!!”, designnya unik sangat, sebelum ni cuma tengok video tentang Yoga Tablet ni di Youtube aje, memang terujalah, ni dah dapat dan pegang sendiri memang tak pegang dah laptop heheee.

Read More →

Salam, susahnya nak update blog bila ada anak kecik ni kan?? asal duduk depan laptop mula lah dia pun nak itu nak ini (merengek), sesapa yang ada anak kecik tu yang dapat update blog dengan konsisten memang tererlah, saya?? ok surrender hahaha, kalah dengan Baby Irfan. Ni nak cerita yang Irfan dah ada kucing, namanya Lilo hehee.

irfan dan lilo

Sampai juling-juling mata hahahaa

Alkisahnya, 2 bulan yang lalu, suami outstation ke oversea sebulan, tah tetiba ada pulak kucing betina ni lepak meneman kami diluar rumah sepanjang ketiadaan suami, saya ni serius cakap memang takut dengan kucing, geli pun ye, kucing tak boleh nak dekat dengan saya, mulalah saya yang teriak sambil lari hahahaha, terukkan???

Read More →