Archive of ‘Wordpress’ category

Blog hijau ini di review

Salam untuk semua, selamat berhujung minggu. Hari nie nak cerita pasal blog hijau nie kena review. Thanks pada Daus dan Mus kerana sudi review blog Hijau ini

Terima kasih pada Daus kerana sudi review blog akak, tak sangka pulak blog akak boleh jadi pilihan daus untuk daus stick kat sini…hehehe, boleh baca entry Daus yang bertajuk 8 Senarai blog wordpress yang aku suka, boleh kata daus nie jugak antara pengomen tegar kat blog Yan nie. Thanks sekali lagi yea…teruskan setia dengan blog akak…nnnggee~~

(more…)

Disable right click menyusahkan

Salam semua, hari nie plugin disable right click Yan dah buang terus, cuma bertahan 2 hari je…hehee rasa menyusahkan diri sendirilah pulak. takpelah kalau diorg nak amik apa-apa kat dalam nie silakanlah…daku rela…hehehe

Kenapa Yan kata disable right click menyusahkan??¬†Sebabnya payah yan nk linkkan artikel- artikel yang lain, banyak jalan kena lalu…so untuk memudahkan diri sendiri, disable right click dimansuhkan didalam blog ini. dan senang sikit kawan-kawan nak linkback ke artikel-artikel dalam blog ini .

Pada ‘Orang Itu’ yang suka Copy dan mengambil gambar-gambar dalam nie takpelah Yan halalkan….sharing is caring, tp apa yang penting berilah linkback kepada tuan punya entry, bukannya susahpun, hormati hak tuan punya harta. macam dalam entry kak jie yang INI

So disable right click dimansuhkan….yeeehhhaaa~~~

Disable right click dan Hotlinking untuk wordpress self hosted

Salam Maulidur Rasul buat semua, hari nie mood blogging dah kembali. Syukur kejap aje mood tu hilang, tapi geram jugak nie sebab ada pihak yang asyik nak tiru dan hotlinking aje benda-benda dalam nie sehinggakan bandwidth pun banyak gak dia makan, kalau bandwidth banyak atas sebab-sebab ramai yang melarayai blog ini Yan tak kisah malah Yan lagi suka, tapi ini amik segala benda dalam nie bawa balik umah dia…aduhai, tak perlu nak nyatakan siapa orangnya. Yan sendiri tahu sebab kat paparan tersebut ada bagitahu siapa yang menghotlink Yan punya harta benda dalam nie.

(more…)

1 2 3 4