Blog SuperMak


Category Archives: Wordpress

Salam semua, alhamdulillah lega sikit domain dah renew, renew pun last minit sebab malas nak renew awal-awal eheehe, terima kasih pada en.hubby kerana masih lagi ingin terus menaja domain dan hosting blog ini..makasih dear :)

domain renewalDomain yang di beli melalui Google Checkout

Sebenarnya domain ini dahulunya pernah digunakan jugak di flatform blogger sebelum berpindah ke wordpress. dan untuk hosting pulak expired awal tahun depan, kali nie kalau nak renew hosting bayar mahal sikit sebab hosting blog ini dah di upgrade ke Premium hosting Litespeed flatform, tu pasal loading sangat pantas..ekeke angkat bakul sendiri, yelah kalau ikutkan slow je loding blog nie kalau masih guna pakej yang lama sebab header blog ini menggunakan flash, terima kasih jugak buat fivio kerana sudi memberikan diskaun terhebat buat blog ini untuk upgrade ke Premium hosting Litespeed flatform :) dan syukur alhmadulillah selama upgrade hosting tak pernah lagi mengalami blog server down :)

Read More →

Salam semua, hari nie bizi sikit, baru ada masa nak upadate blog. korang perasan tak apa perubahan yang ada kat kat blog ini? sebenarnya kalu sekali tengok memang tak nampak pun apa yang berubah, tapi dari segi element, blog ini banyak berubah. sebenarnya themes ini Yan dah simpan hampir 2 bulan, sekarang baru ada masa nak godek-godek sikit.

Kenapa Yan nak tukar themes? sebab utamanya themes sekarang ini lebih mesra seo dari themes sebelum ini. Themes sebelum ini pun mesra seo jugak, tetapi themes yang sekarang nie memang themes yang Yan cari-cari sebelum ini, alhamdulillah jumpa jugak…ehehe, nak link?? ops!! carik sendiri..haha

Ok meh kita tengok kenapa Yan kata themes ini sangat mesra SEO, sebab utamanya ialah, themes sekarang ini mempunyai elemen yang lebih mesra SEO sebabnya mempunyai sehingga 6 H Tag.

Read More →

Salam semua, atas permintaan CikMin, Aie, Farenova, Imran, Azuan dan ramai lagi kawan-kawan yang shout kat kotak menjerit Yan dan tak lupa yang YM Yan bertanyakan apakah plugin yang Yan guna untuk detect google crawl entry, sebenarnya bukan sahaja google malah banyak enjin carian yang korang boleh tengok tengah craw blog korang.

See, menarik bukan plugin nie? banyak sangat Engine bot dalam plugin nie yang boleh datang crawl entry korang. So apa tunggu lagi? jom plugin aje. Ops lupa, nama plugin nie WP-useronline klik aje SINI untuk mendownload.

Read More →