Melawat Ladang Teh Sabah

Assalam, Hari tu Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah kan kami sempat Melawat Ladang Teh Sabah, kalau ke Sabah jangan lupa singgah sini tau. merupakan salah satu tempat tarikan di Sabah juga, tapi takde lah besar macam Cameron Highland tu, hakak pun 1st time sampai sini juga, nama je anak jati Sabah hehee. Kami sampai haritu cuaca agak redup berangin. lalu lah juga tempat pemprosesan daun teh tu, tapi tak masuk pun, tengok aje dari luar.

ladang teh sabah

Pemandangan yang indah, Subahannallah

Ok sebelum bercerita lanjut, dalam perjalanan tu nak singgah cari kedai makan, ya Rabbi susahnya cari kedai makan hahhaa, bekal pun tak bawa ni, nasib baik ada beli air kat Desa Dairy Farm Kundasang sebelum tu, tapi muak sebab susu.

Read More

Lepak Sepetang Di Teluk Kemang Port Dickson

Lepak Sepetang Di Teluk Kemang Port Dickson

Assalam, waaaaa lama gila tak gi Port Dickson Negeri Sembilan, dah lain sangat ye, cantik dan harmoni gitu, dulu-dulu (tak ingat bila last pergi hahaha) taklah semeriah sekarang ni, happening sangatlah, yang menjual-jual pun dah ramai, banyak lagi aktiviti bersama anak-anak, boleh sewa kereta mainan, basikal dan kuda. best!!

Susah nak duduk diam ambik gambar, mana taknya merata kapal terbang atas kepala hahaha, ni jelah gambar yang terbaik, sabar jeler hahaha.

teluk kemang port dickson 1

Meriah, ni pun dah petang dalam pukul 5 rasanya, ramai lagi kat pantai tu mandi manda, cuaca pun cerah berangin, bestnya kalau dapat mandi hahhaa, tapi tak berani lah dengan budak-budak ni, aktif betul. Risau tak leh jaga dorang, so kita tengok ajeler orang mandi, lagi pun baru lepas mandi manda di Dino Waterpark JB sebelum singgah ke sini.

Read More

Syurga Handbag Di Johor Premium Outlet (JPO)

Syurga Handbag Di Johor Premium Outlet (JPO)

Assalam, baru-baru ni kami Cuti-Cuti Johor Bahru, semestinyalah kali ni nak singgah ke Johor Premium Outlet, tahun lepas masa kami Bercuti ke Legoland kami lalu je JPO ni, saya tak berani nak cakap ke encik laki nak singgah sana hahaha, sebab bajet bercuti di Legoland pun boleh tahan juga, plus tak berapa teringin time tu.

Kali ni bila encik suami cakap, pilih lah tempat nak bercuti, cepat je cakap nak gi Johor, boleh Shopping Di Johor Premium Outlet (JPO). Encik laki tak tahu pun JPO tu apa, maybe dia google2, lepas tu dia reply, oo nak gi pasaraya ke? HAHHAHAA, daku iya kan aje. YEAYYY!! senyum sampai ke telinga petang tu hahaha.

Read More