Jalan-jalan Ke Desa Dairy Farm Kundasang Sabah

desa dairy farm kundasang 1

Assalam, masa Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah hari tu, kami tak lepaskan peluang untuk Jalan-jalan Ke Desa Dairy Farm Kundasang Sabah. Kalau sampai kat Sabah wajib singgah tempat ni tau, ada 1 tempat macam ni je kat Malaysia yang ala-ala New Zealand gitu cewaaahhh.

desa dairy farm kundasang sabah

Cantik kan?? kami sampai sini dalam pukul 9-10 am gitu, sebelum tu kami ke Taman Gunung Kinabalu dulu, nanti kita share ya.

Continue Reading

Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah

airport klia2

Assalam, cuti sekolah haritu kami Cuti-Cuti Di Kota Kinabalu Sabah, saya ni nama aje orang Sabah, tapi boleh dikira dengan jari berapa kali jejakkan kaki di Kota Kinabalu heheee. Last pergi masa tahun 1999 time tu tunggu keputusan SPM, gila lama dah kan hehehe, so dah cuti-cuti sekolah tak tahu nak bawa anak bercuti kemana, timbul idea nak bawa dorang jalan-jalan di Kota Kinabalu pula

Time ni takde tiket murah, redah ajelah hahaha, harga tiket dah boleh melancong ke luar negara huuuu, takpelah bukan selalu. asalkan big bos nak belanja hehehe. kami kat sana 4 hari 3 malam, kami naik flight dari sini pagi, perjalanan mengambil masa dalam 2 jam aje gitu.

kapal terbang air asia

Penginapan dan kereta sewa dah dibooking siap-siap 4 hari sebelum berlepas, alhamdulillah baik tuannya, servis terbaik. lupa pula nama ownernya, cuma yang ingatnye dia seorang ustazah, kalau jumpa detail nanti kita share ye.

Continue Reading

Bercuti Cara Mewah Tapi Jimat Dengan Kupon Diskaun

Best Western Premier Hotel The Haven Ipoh 1

Assalam, wahhh cuti sekolah tak lama lagi, korang dah plan ke nak bawa anak-anak bercuti dimana? kami masih lagi dalam perancangan, kalau boleh jimat kita jimat, cuti tetap cuti hehee, setahun sekali kot anak-anak dapat cuti panjang ni, rewards dorang apasalahnya kan.

Legoland Johor Bahru Malaysia

Cuti sekolah sebelum ni bawa anak gi Legoland

So sapa kata bercuti kena mewah-mewah baru dapat bercuti? taklah!, janji korang kena bijak mengatur masa dan perbelanjaan semasa bercuti. Janji moment bercuti tu yang penting, dapat meluangkan masa rileks dengan family, jauh dari kesibukan lain. Anak-anak mesti suka tau.

Continue Reading