Mangga Harum Manis Perlis Sedapnya

Assalam, baru-baru ni kami ke Perlis untuk hantar adik sambung belajar disana, kami juga ambil peluang yang ada untuk merasai keenakkan┬áMangga Harum Manis Perlis, setahun sekali baru dapat makan buah ni hahaha, maklumlah sini susah nak jumpa, ada pun kalau ada event agrobazaar ke yang macam tu. Tapi bila masa nak perginye kan?, dah tentu-tentu ramai umat manusia, tak suka tempat sesak-sesak -..-“

harum manis perlis

Macam tahun lepas kami dapat makan pun sebab beli online dengan kawan, kawan poskan hahahha, nasib baik sehari je dah sampai. boleh tahan jugalah harga dan postage huahua, nasib baiklah sedapnya tu setanding dengan harga. Memang layak dengan namanya Harum Manis ­čśÇ

Read More

Menginap Di Hotel Seri Malaysia Kangar Perlis

Assalam, Cerita Raya Aidilfitri 2017 taklah banyak mana, hakak balik dari Kampung hari tu terus balik kampung encik suami pula di Jengka Pahang, lepas tu direct pula ke Perlis hantar adik untuk mendaftar masuk ke Kolej Komuniti Arau, Perlis.

Maksu dan anak-anaknya ?. Esok berpisah sudah, belajar rajin2 maksu ?

A post shared by YANMIE (@yanmie) on


Kami Menginap Di Hotel Seri Malaysia Kangar Perlis, 2 minggu sebelum pergi sini memang dah booking awal melalui booking.com, jenuh jugalah cari penginapan yang selesa di Kangar, Perlis ni. Banyak hotel yang best-best full, maybe ramai hantar anak-anak untuk mendaftar di matrikulasi/politeknik/unimap/kolej komuniti agaknya.

Read More

Buat Passport Untuk Anak

Assalam, baru-baru ni hakak balik kampung, jadi ambil kesempatan terus untuk buat Passport, bukan apa hakak ni lahir di Sabah, jadi lebih baik dan mudah prosesnya bila hakak buat di Sabah, ini kerana Sabah mempunyai Akta undang-undang sendiri untuk Imigresen. Bukan tak boleh buat di Semenanjung ni, cuma prosesnya agak rumit, memakan masa lebih kurang 1-2 minggu juga coz Imigresen sini akan rujuk semula juga ke Sabah.

imigresen sandakan sabah

So dah balik ni kita buatlah terus, memandangkan dah ada hint-hint bigbos nak bawa kami bercuti “Oversea”, Oversea lah sangat kan HAHAHAHA, ala buat je dulu, nanti bebila nak pegi terus je beli tiket, big boss tu selalu sangat bagi kejutan, tau-tau suh booking percutian heheee

Read More