Salam, kan baru ni kami sekeluarga cuti-cuti ke Penang, sempatlah juga merasa makanan yang menarik disana, tapi sayangnya banyak tempat makan yang kami tak sempat pergi, plus perut asyik kenyang je manjang bila cuti-cuti ni, tak menyempat-nyempat nak lapar hihihi

tempat makan menarik di penang

Nurul Ikan Bakar Penang

Tapi apa yang bestnya kami sempat makan malam di kedai makan yang terletak di Batu Uban iaitu Kedai Makan Nurul Ikan Bakar, tu pun kebetulan je jumpa kedai makan tu, sebelum tu pusing sampai ke Georgetown cari kedai makan hahahaa, yelah nama pun tempat kita tak biasa kan, sesambil round bandar penang, sesambil cari kedai makan.

Read More →

Salam, susulan entry percutian ke Pulau Pinang, kami Menginap Di Hotel Vistana Penang, hal-hal tempahan macam biasalah semua En.Suami berikan kepada saya hihihi. Mula-mula call Hotel Traders, hotel baru orang kata (anak syarikat hotel Shangri-La). Tapinya sayang tak boleh nak menginap disitu coz takde suite yang boleh memuatkan kami anak beranak, yang ada cuma bilik-bilik hotel aje, ada pun bilik hotel yang guna connecting room, ermmm tak bestlah.

hotel vistana pulau pinang

Sudahnya call Hotel Vistana Penang, zup zap call tak sampai 5 minit setel semua. Suite yang kami duduk ni 2 bilik, RM580 aje semalam, termasuk tax dan sarapan pagi untuk 4 orang.

Memang puas hati dengan servis yang diberikan, plus Suite yang kami dapat ni best gila. cantik, baru lagi dalamnya sebab baru renovate kot, kalau tak silap saya dulu-dulu boleh masak dalam Suite Hotel ni, tapi sejak dah direnovate dah tak boleh masak, tapi ok juga macam tu, kita pergi pun nak bercuti bukan nak masak-masak kan heheee, time ni lah nak merasa makanan sedap-sedap ditempat orang, betul tak??

Read More →

Salam, wahhh punyalah terlampau sibuk sungguh, banyak aktiviti sebenarnya tu yang tak dapat nak update blog juga, manjang jalan sana sini, ni banyak benda nak update tapi tak tau nak mula yang mana dulu, semua pun cerita yang best-best hahaha, bestlah sebab entry Travel kan hihihi, kali ni kami Cuti-cuti Ke Penang, syiokkkk~ serius cakap, kat Pulau Pinang ni banyak tempat menarik tau!, tapi tulah sehari je boleh habis pergi semua tepat tu ngehngehh..

jambatan kedua pulau pinang1

Jambatan Kedua Pulau Pinang (Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah)

Memandangkan kami sekeluarga berhari raya Aidiladha di rumah Tok En. Suami di Kedah, jadinya kami mengambil kesempatan untuk bercuti dahulu sebelum meneruskan perjalanan ke Kedah.

Read More →

Post Navigation