Salam, hari tu kami balik kedah, sebelum tu singgah dulu bercuti-cuti Malaysia di Penang, lepas tu baru balik Kedah. Dah alang-alang sampai ke utara ni, apa lagi plan pun kena baik punya. Bukan selalu sampai ke Utara ni, jadinya sehari sebelum balik Klang, kami Shopping Di Padang Besar, Perlis dulu, nasiblah sekali ajak je En.Suami sudi bawa shopping ke sana, bahagianyalah rasa hahahha.

padang besar perlis

Sebelum pergi tu dah cakap awal-awal nak shopping barang kat sana, tak maulah cuci mata je, boleh sakit hati rasa kalau dah sampai tapi tak shopping kan..heheee, shopping tu terapi untuk orang perempuan, setuju tak ladies??

Read More →

Salam, sabtu lepas kami ke Penang lagi, kali ke 2 sampai Penang, kali ni tak lepaskan peluang untuk merasa sendiri makanan top famous kat Sungai Dua Penang tu, apa lagi kalau bukan Mee Udang Sungai Dua, bak kata orang kalau dah sampai Sungai Dua ni tak lengkap rasanya kalau tak pekena Mee Udangnya.

mee udang sungai dua penang

Restoran Mee Udang Medan Selera Sri Tambang Sungai Dua Penang

Oh tapi tudiaaaa belambak-lambak Restoran yang jual Mee Udang ni, sampai tak tahu nak makan kat Restoran yang mana satu, mujur juga Owner Homestay yang kami duduk tu ada bagi cadangan Restoran Mee Udang yang Popular di sana sedap katanya, cuma sedia duit jelah nak bayar sebab udang tu besar-besar, kena timbang dulu ngeh…ngeh..ngeh…

Read More →

Salam, seronok bila dapat bercuti-cuti ni kan, baru ni kami Cuti-cuti Ke Penang dan Menginap Di Hotel Vistana Penang. Serius cakap cuti-cuti kat Penang ni memang best, banyak tempat menarik, Tempat Makan Menarik. Kami juga ambil kesempatan untuk pusing-pusing 1 penang tu, sehari je boleh khatam pusing 1 Penang, tapi tak puas sebabnya cuaca time tu sejuk-sejuk, hujan dari pagi sampailah ke malam kehkehkeh. Timing tak ngam kot!

bukit bendera pulau pinang

Tapi takpe insyaALLAH hujung minggu ni kami nak ke Penang lagi, kali ni sewa Homestay di Sungai Dua, haaaa dapatlah merasa nanti Mee Udang Sungai Dua, insyaALLAH. itupun kalau takde halangan.

Read More →

Post Navigation