Salam, sabtu lepas kami ke Penang lagi, kali ke 2 sampai Penang, kali ni tak lepaskan peluang untuk merasa sendiri makanan top famous kat Sungai Dua Penang tu, apa lagi kalau bukan Mee Udang Sungai Dua, bak kata orang kalau dah sampai Sungai Dua ni tak lengkap rasanya kalau tak pekena Mee Udangnya.

mee udang sungai dua penang

Restoran Mee Udang Medan Selera Sri Tambang Sungai Dua Penang

Oh tapi tudiaaaa belambak-lambak Restoran yang jual Mee Udang ni, sampai tak tahu nak makan kat Restoran yang mana satu, mujur juga Owner Homestay yang kami duduk tu ada bagi cadangan Restoran Mee Udang yang Popular di sana sedap katanya, cuma sedia duit jelah nak bayar sebab udang tu besar-besar, kena timbang dulu ngeh…ngeh..ngeh…

Read More →

Salam, seronok bila dapat bercuti-cuti ni kan, baru ni kami Cuti-cuti Ke Penang dan Menginap Di Hotel Vistana Penang. Serius cakap cuti-cuti kat Penang ni memang best, banyak tempat menarik, Tempat Makan Menarik. Kami juga ambil kesempatan untuk pusing-pusing 1 penang tu, sehari je boleh khatam pusing 1 Penang, tapi tak puas sebabnya cuaca time tu sejuk-sejuk, hujan dari pagi sampailah ke malam kehkehkeh. Timing tak ngam kot!

bukit bendera pulau pinang

Tapi takpe insyaALLAH hujung minggu ni kami nak ke Penang lagi, kali ni sewa Homestay di Sungai Dua, haaaa dapatlah merasa nanti Mee Udang Sungai Dua, insyaALLAH. itupun kalau takde halangan.

Read More →

Salam, kan baru ni kami sekeluarga cuti-cuti ke Penang, sempatlah juga merasa makanan yang menarik disana, tapi sayangnya banyak tempat makan yang kami tak sempat pergi, plus perut asyik kenyang je manjang bila cuti-cuti ni, tak menyempat-nyempat nak lapar hihihi

tempat makan menarik di penang

Nurul Ikan Bakar Penang

Tapi apa yang bestnya kami sempat makan malam di kedai makan yang terletak di Batu Uban iaitu Kedai Makan Nurul Ikan Bakar, tu pun kebetulan je jumpa kedai makan tu, sebelum tu pusing sampai ke Georgetown cari kedai makan hahahaa, yelah nama pun tempat kita tak biasa kan, sesambil round bandar penang, sesambil cari kedai makan.

Read More →

Post Navigation