Assalam, Selamat berpuasa diucapkan untuk semua reader blog ni, maaf agak sibuk sikit ehheee, baru sempat nak on laptop. macam mana puasa korang? InsyaALLAH semoga kita diberikan kesihatan yang baik dalam menjalani ibadah puasa tahun ini, dan alhamdulillah Aiman dan Haziq juga setakat ini masih berpuasa penuh. Kipidappp anak-anak, ibu kasik thumbs up :D

restoran legoland hotel

Budak kembar lain tahun ni je tak puasa :P

Setakat ini saya tak jejak lagi Pasar Ramadan, waaaa cayalah hahaha, keinginan nak beli makanan diluarpun tak berapa nak ada, kali ni lebih suka masak dan sediakan sendiri juadah berbuka untuk suami dan anak-anak, alhamdulillah dorang pun takde komplen-komplen, takde minta-minta menu apa nak makan waktu berbuka.

Read More →

Assalammualaikum, baru sempat jenguk blog, biasalah sibuk dengan anak kecil, utamakan mana yang priority dulu barulah blogging kan…kan…ok nak share menu Resepi Mee Bandung Sedap yang saya buat ni, resepi sendiri, takde google mana-mana heheee. Sedapppp tu sebab hero-hero yang cakap ahaks!

mee bandung

Dah 3 kali juga saya buat menu Mee Bandung ni, anak kata sedap, apa lagi kembang semangkuk ler dapat pujian dari diorang hahahaa, jommmm layan resepi Mee Bandung~

Read More →

Salam, kami ni boleh kata memang penggemar belacan kuala perlis, tak silap namanya DJ Belacan. Tekak ni kalau buat belacan guna belacan lain mesti tak berapa nak masuk tekak, macam busuk je bau belacan yang dibeli dari tempat lain tu. Tapi kalau dah siap dibuat sambal belacan contohnya di kedai makan tak pula bau hahahaha. Pelik kan???

image

Stock belacan kat rumah ni mesti dari Kuala Perlis, dah macam syurga belacan kot kat Kuala Perlis ni, kedai belacannya sebelah menyebelah je, ramai betul meniaga belacan kat sini, mungkin sebab duk di tepi laut kot.

Read More →

Post Navigation