Archive of ‘Masak’ category

Resepi Mee Bandung Sedap

Assalammualaikum, baru sempat jenguk blog, biasalah sibuk dengan anak kecil, utamakan mana yang priority dulu barulah blogging kan…kan…ok nak share menu Resepi Mee Bandung Sedap yang saya buat ni, resepi sendiri, takde google mana-mana heheee. Sedapppp tu sebab hero-hero yang cakap ahaks!

mee bandung

Dah 3 kali juga saya buat menu Mee Bandung ni, anak kata sedap, apa lagi kembang semangkuk ler dapat pujian dari diorang hahahaa, jommmm layan resepi Mee Bandung~

(more…)

Resepi Maggi Kari Ketam

Salam, mencuba Resepi Maggi Kari Ketam, boleh tahan juga sedapnya, lain dari yang lain. saya baru ni ada juga mencuba buat menu Maggi Kari Ketam ni, hasil mengoogle, tapi saya olah mengikut citarasa saya hihihi, layan~

maggie kari ketam

Ini Maggie Kari Ketam saya heheee, suami lebih suka makan ketam dengan nasi, anak-anak pulak tak makan ketam, jadinya buat untuk saya sorang, perghhh~ sampai  tak cukup-cukup dibuatnya hahahhaa.

(more…)

Resepi Telur Bungkus

Salam, baru ni buat menu Telur Bungkus, kali ke 2 buat, kali pertama buat tak ingat resepi hehee, kali ni buat ikut suka, resepi sendiri, guna benda apa yang ada dalam peti, alhamdulillah abis licin tanpa saya sendiri dapat merasainya wahahahhaaa, suka sangat! sebab hero-hero suka.

resepi telur bungkus

Asyik buat telur dadar, telur goreng, telur rebus je kan??, haahhh kalau rajin boleh cuba buat Resepi Telur Bungkus ni, ehemm nak share resepi coz rasa Telur bungkus ni sedap, hero-hero lah yang cakap gitu hehee, anak-anak cakap memang tak tipu tau!, suami sengih aje kikiki (suami cakap, saya pantang dipuji, nantikan seminggu berderet saya buat menu tu hahaha). ok jom tengok bahan-bahannya~

(more…)

1 2 3 39