Salam, kami ni boleh kata memang penggemar belacan kuala perlis, tak silap namanya DJ Belacan. Tekak ni kalau buat belacan guna belacan lain mesti tak berapa nak masuk tekak, macam busuk je bau belacan yang dibeli dari tempat lain tu. Tapi kalau dah siap dibuat sambal belacan contohnya di kedai makan tak pula bau hahahaha. Pelik kan???

image

Stock belacan kat rumah ni mesti dari Kuala Perlis, dah macam syurga belacan kot kat Kuala Perlis ni, kedai belacannya sebelah menyebelah je, ramai betul meniaga belacan kat sini, mungkin sebab duk di tepi laut kot.

Read More →

Salam, alahaiii sunyinya rumah ni, anak-anak baru je ikut balik kampung dengan Tok, Tokwan dorang semalam, serius tak suka sebenarnya keadaan yang sunyi macam ni, dah biasa dengan riuh rendah dan karenah anak-anak, terasa sangat sunyi hidup tanpa 2 beradik yang suka main gaduh, main gaduh tu….tapi sebenarnya dorang tu baik sangat, biasalah budak-budak kan memang gitu, erm..takpelah kejap je, nanti pergilah ambik dorang huhuuuu.

pizza roti gardenia

Oklah nak cerita pasal Pizza Roti aje pun, tapi mak datuk macam nak bagi panjang lagi mukadimah tu hahahaha, rindu anak oiii…belumpun 2-3 hari tapi hati dah meronta-ronta, terbayang duk berebut remote dengan Aiman HAHAHHAA.

Read More →

Assalammualaikum, baru sempat jenguk blog, biasalah sibuk dengan anak kecil, utamakan mana yang priority dulu barulah blogging kan…kan…ok nak share menu Resepi Mee Bandung Sedap yang saya buat ni, resepi sendiri, takde google mana-mana heheee. Sedapppp tu sebab hero-hero yang cakap ahaks!

mee bandung

Dah 3 kali juga saya buat menu Mee Bandung ni, anak kata sedap, apa lagi kembang semangkuk ler dapat pujian dari diorang hahahaa, jommmm layan resepi Mee Bandung~

Read More →

Post Navigation