Archive of ‘Malaysia’ category

Jalan-jalan Ke Makam Mahsuri Langkawi Kedah

Salam, hiks ok baru nak rajin up entry Percutian Ke Pulau Langkawi, kali ni entry Jalan-jalan Ke Makam Mahsuri Langkawi Kedah ni, ini kes sebab nak clearkan memori kad kikiki, ok layan jom!

Jalan-jalan Ke Makam Mahsuri Langkawi Kedah

Kota Mahsuri

Oh saya suka sangat dengan lukisan mural kat atas tu, reka bentuk dan landskap kat sini pun sangat menarik, ini kali ke 2 saya datang ke sini, kali pertama semasa saya dan suami honeymoon di Langkawi ni, time tu tak cantik macam ni, biasa-biasa aje, sekarang ni memang dah banyak yang berubah dan membangun, kagum!

(more…)

Menikmati Keindahan Panorama Langkawi Di Gunung Mat Chincang

Salam, orang kata kalau bercuti ke Ke Pulau Langkawi wajib naik Gunung Mat Chincang untuk melihat keindahan Pulau Langkawi, dan kami juga tidak melepaskan peluang yang ada ini untuk melihat keindahan alam ciptaan-NYA, subahannallah serius cantik sangat!!!

langkawi cable car

Untuk ke Gunung Mat Cincang ni kena naik Langkawi Cable Car barulah dapat melihat keindahan Panorama Langkawi. Sebelum tu beli tiket dahulu, nak dapat harga 1Malaysia haruslah tunjukkan MyKad dan MyKid.

(more…)

D’Sentosa Guest House – Langkawi Homestay Terbaik!

Salam, Percutian Ke Pulau Langkawi yang sangat best, kami menginap di D’Sentosa Guest House, memang terbaiklah homestay ni, dalam memang tip top, English Style yang tak menahan tu, memang cantik sesangat tau, masuk je dalam rumah rasa tenang aje nnggee~

Homestay langkawi

Kami sampai di Airport Langkawi lebih kurang dalam pukul 8-9 malam kot kalau tak silap, dan sesampai disana kami di jemput oleh Tuan punya rumah bersama MPV Mitsubishi Grandis yang disewa bersama rumah tersebut, kiranya ambil pakej ler rumah sekali dengan MPV tu.

(more…)

1 2 3 10