Salam, syukur alhamdulillah diberikan kesihatan, cuma lately tak berapa nak sangat “online”, mood nak masuk dalam sarang aje ni kikiki, tak sabar menanti kelahiran anak ke 3, insyaallah. Untuk anak ke 3 ini, saya berniat ingin memberikan penyusuan secara eksklusif kepada baby nanti, jom saya kongsikan Kebaikkan Penyusuan Susu Ibu Kepada Bayi.

kebaikkan penyusuan ibu

Subahanallah, tengok tu..banyaknya kebaikkan susu ibu

Even ini adalah anak ke 3, tetapi saya masih kurang lagi ilmu bab-bab penyusuan susu ibu ini, Insyaallah kali ini dengan izin Allah, saya ingin memberikan susu badan sepenuhnya kepada anak yang bakal lahir ini (Penyusuan secara eksklusif), insyaallah.

Read More →

Salam, hujung minggu ni Kemas Barang Keperluan Bersalin Bayi, Ibu Semasa Di Hospital nanti, barang maknye takpe sumbat je apa yang patut heheee, ni kemas pun sebab en.hubby duk asyik tanya je dah kemas ke belum barang nak bawa gi hospital nanti nnggee~

baby stuff

Maklum ajelah perut pun dah start sakit-sakit, insyaallah dalam masa lebih kurang sebulan jika diizinkan oleh-NYA, lahirlah seorang lagi khalifah Allah dimuka bumi ini, kejapnyaaa masa berlalu kan? hiks berdebarnyeee heeee.

Read More →

Salam, sekarang ni tengah nak survey Makanan Semasa Dalam Berpantang, bukan boleh main taram je nak makan apa hihihi, pemakanan semasa dalam berpantang sangatlah penting untuk menjaga kesihatan ibu lepas bersalin tersebut. Jadi apakah menu yang sesuai untuk dimakan semasa dalam berpantang?

nasi ikan bakar

Masa berpantangkan Aiman dahulu saya dijaga dengan penuh kasih sayang dan rapinya oleh mak mertua, bab-bab pemakanan memang dititik beratkan, tak boleh sebarang makan, terima ajelah apa yang dihidang heheeee, memang berpantang sungguh-sungguh ni.

Read More →