Blog SuperMak


Category Archives: Kehamilan

Salam, hujung minggu ni Kemas Barang Keperluan Bersalin Bayi, Ibu Semasa Di Hospital nanti, barang maknye takpe sumbat je apa yang patut heheee, ni kemas pun sebab en.hubby duk asyik tanya je dah kemas ke belum barang nak bawa gi hospital nanti nnggee~

baby stuff

Maklum ajelah perut pun dah start sakit-sakit, insyaallah dalam masa lebih kurang sebulan jika diizinkan oleh-NYA, lahirlah seorang lagi khalifah Allah dimuka bumi ini, kejapnyaaa masa berlalu kan? hiks berdebarnyeee heeee.

Read More →

Salam, sekarang ni tengah nak survey Makanan Semasa Dalam Berpantang, bukan boleh main taram je nak makan apa hihihi, pemakanan semasa dalam berpantang sangatlah penting untuk menjaga kesihatan ibu lepas bersalin tersebut. Jadi apakah menu yang sesuai untuk dimakan semasa dalam berpantang?

nasi ikan bakar

Masa berpantangkan Aiman dahulu saya dijaga dengan penuh kasih sayang dan rapinya oleh mak mertua, bab-bab pemakanan memang dititik beratkan, tak boleh sebarang makan, terima ajelah apa yang dihidang heheeee, memang berpantang sungguh-sungguh ni.

Read More →

Salam, syukur alhamdulillah usia kandungan kini hampir 32 minggu, kejapnya masa berlalu, sekarang ni dugaan betul bila berada dalam Trimester ke 3, Sakit Belakang dan Pinggul Semasa Mengandung kali ini sangat luar biasa. Berbanding semasa mengandungkan anak-anak terdahulu.

Sakit Belakang dan Pinggul Semasa Mengandung

Sakit ini sebenarnya adalah perkara biasa terjadi kepada semua ibu-ibu mengandung, cuma beza sakit tu berlainan sedikit kot, ada yang biasa-biasa dan ada yang sakit sangat, hah tapi bagi saya kali ini dia punya sakit memang sangat luar biasa sob…sob..*tengah duduk menahan kesakitan*

Read More →