Archive of ‘Kehamilan’ category

#WW – Doktor Cakap Get Ready!

baby new born

Pic : Google Img

- Menghitung hari, detik demi detik…

Kebaikkan Penyusuan Susu Ibu Kepada Bayi

Salam, syukur alhamdulillah diberikan kesihatan, cuma lately tak berapa nak sangat “online”, mood nak masuk dalam sarang aje ni kikiki, tak sabar menanti kelahiran anak ke 3, insyaallah. Untuk anak ke 3 ini, saya berniat ingin memberikan penyusuan secara eksklusif kepada baby nanti, jom saya kongsikan Kebaikkan Penyusuan Susu Ibu Kepada Bayi.

kebaikkan penyusuan ibu

Subahanallah, tengok tu..banyaknya kebaikkan susu ibu

Even ini adalah anak ke 3, tetapi saya masih kurang lagi ilmu bab-bab penyusuan susu ibu ini, Insyaallah kali ini dengan izin Allah, saya ingin memberikan susu badan sepenuhnya kepada anak yang bakal lahir ini (Penyusuan secara eksklusif), insyaallah.

(more…)

Checklist Barang Keperluan Bersalin Bayi, Ibu Semasa Di Hospital

Salam, hujung minggu ni Kemas Barang Keperluan Bersalin Bayi, Ibu Semasa Di Hospital nanti, barang maknye takpe sumbat je apa yang patut heheee, ni kemas pun sebab en.hubby duk asyik tanya je dah kemas ke belum barang nak bawa gi hospital nanti nnggee~

baby stuff

Maklum ajelah perut pun dah start sakit-sakit, insyaallah dalam masa lebih kurang sebulan jika diizinkan oleh-NYA, lahirlah seorang lagi khalifah Allah dimuka bumi ini, kejapnyaaa masa berlalu kan? hiks berdebarnyeee heeee.

(more…)

1 2 3 4 13