Baby On The Way

Salam, heeeee tajuk entry buat saya tersipu-sipu malu ekeekekee, yelah tu betullah teka teki kawan-kawan kat twitter, Baby On The Way, alhamdulillah berita gembira buat kami suami isteri, maybe berita gembira juga buat pembaca blog ini heheee.

pregnancy kit

Aiman lah orang yang paling teruja dan gembira, tak sabar nak dapat adik lagi hehee, doakan semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan ye.

– 5 tahun tak minum susu anmum, hari ni dah start minum, perghhh sedap ūüėÄ

Continue Reading

Tanda Awal Kehamilan aka Mengandung

Salam, hikhik ingat nak start buat entry macam ni lah, sebagai sumber rujukan hikhik, kebetulan semalam gtalk dengan sahabat saya pasal Tanda Awal Kehamilan aka Mengandung ni, tetiba pulak semalam saya jadi doktor hahaha, sahabat saya tu mempunyai tanda-tanda tersebut, so kalau betullah kan, saya happy sesangat tuk dia hehee.

ibu mengandung

Jangan salah faham, entry ini bukan untuk saya, tapi untuk sahabat yang saya maksudkan tadi heheee, tapi apasalahnya kan kalau saya tulis di sini, boleh lah jadi sumber rujukan, dah banyak ilmu-ilmu ni saya lupa, dah nak 6 tahun berlalu nngee~

Continue Reading

Kaedah Perancang Keluarga – Family Planning

Amaran : Untuk yang dah berkahwin!

Salam, terpanggil saya untuk berkongsi tentang topik ini, Kaedah Perancang Keluarga, terlalu ramai yang bertanya kepada saya melalui ruangan ContactMe, PM Facebook, DM Twitter dan tak kurang juga yang bertanya melalui YM berkenaan bagaimana Kaedah Perancang Keluarga yang terbaik, (dah macam doktor pulak rasanya hihiihi).

family planning

Family Planning Is For Everyone ^____^

Kot-kot ada yang masih belum tahu apa itu perancang keluarga, perancang keluarga bermaksud menentukan bilangan anak dalam keluarga dan jarak seseorang anak dengan anak yang lain, kiranya tak nak bagi anak tu rapat-rapat, macam Aiman 6 tahun dan haziq 5 tahun, kan setahun-setahun tu hihihihi.

Continue Reading