Dapat Google Adwords RM600 Dari Google

Salam, semalam saya dapat surat dari Google, kemain seronok lagi hehee, ni surat yang ke…hem lupa yang keberapa sebab saya kerap juga dapat surat dari google ni, semuanya bermula lepas saya Meeting Bersama Specialist Google Adsense Dari Google.com.

surat dari google

Kali ni saya dapat Google Adwords RM600, Alhamdulillah. sebelum ni pernah terima RM100, RM150, RM200 dan kali ini jumlahnya agak tinggi juga RM600, bolehlah mencuba google adwords pulak, yang saya terima sebelum ini saya tak gunakan, sampai expired saya tak ingat hehee.

Continue Reading

Google Adsense Web Disable (Modified Ad Targeting)

Salam, baru-baru ini salah satu blog saya www.**********.com yang memasang iklan Google adsense telah disable dari Iklan Google Adsense, maksudnya disini tidak dapat memaparkan iklan di blog tersebut kerana dikatakan telah melakukan kesalahan mengubah code adsense.

email

Saya tidak pernah mengubah atau menambahkan code lain kedalam code yang diberikan, selain code yang telah diberikan oleh Google Specialist Adsense semasa saya bermesyuarat dengan mereka di KLCC tidak lama dahulu, boleh baca di SINI.

Saya terus menghubungi pihak google dan memaklumkan tentang permasalahan tersebut, kenapa blog saya dikenakan tindakan tersebut sedangkan saya tidak pernah melakukan kesalahan seperti “Modified Ad Targeting”.

Continue Reading

Lama Tak Cerita Pasal Adsense

Salam, hiks Lama Tak Cerita Pasal Adsense kan?, ni “ter”entry pun lepas baca entry Buat duit dengan Adsense di blog Bahasa Melayu, sebenarnya ramai juga yang duk PM tanya tentang Adsense ni, macam mana nak Apply Adsense di Blog BM, sebenarnya kena Apply menggunakan blog BI untuk mendapatkan akaun Adsense, dah Approve nanti akaun tu boleh guna kat semua blog termasuk blog BM.

Cashout Adsense

Ok cerita pasal cashout hihihi, ini merupakan Cashout kali ke…hemmmm kali keberapa ye?, ada juga yang saya tak entry kan, senyap-senyap terus pi amik duit heheeee.

Continue Reading
1 2 3 10