Blog SuperMak


Category Archives: Filem

Salam semua, alhamdulillah baru-baru ini menang 2 tiket tayangan perdana malam gala Nur kasih The Movie melalui twitter. Tak sabar rasanya nak ke panggung, hehee. Mari layan trailer Filem Nur Kasih The Movie yang akan ditayangkan pada 19 mei 2011 ini.

.



Tapi sayangnya hari tersebut tak dapat pergi kalau tak boleh tengok movie dengan artis sekali, tapi takpe Yan hantar wakil iaitu HilalAzmi untuk menonton filem tersebut bersama pasangannya…ekeke

Read More →

Salam semua, macam mana cuti tahun baru korang? harap oklah ye, nie ha baru jap tadi (pagi nie) baca paper online di mstar.com.my, tak sangka pulak kisah hidup jutawan kosmetik, Dato Sosilawati Lawiya akan di filemkan dan akan menjalani penggambaran pada April 2011 nanti.

datuk sosilawati

AlFatihah…moga arwah aman di sana…amin

Dan pengarah filem yang bertanggungjawab untuk Filem Kisah Dato Sosilawati ini iaitu Dr. Mahadi J. Murat, yang mana sebelum nie sudahpun berbincang dengan Erni dan jugak keluarga Arwah Dato Sosilawati Lawiya, dengan syarat filem tersebut tidak boleh mencemarkan nama baik Arwah Sosilawati, tidak memberikan kesan negatif terhadap keluarga mereka dan mereka bersetuju untuk memulakan pra-produksi selepas kes pembunuhan membabitkan Allahyarham di mahkamah selesai.

Read More →

Salam semua, wah2 hari nie 23.09.2010 mesti pecah panggung punye, mana taknye hari nie merupakan tayangan pertama untuk filem muzikal Magika yang mana merupakan filem pertama yang berunsurkan muzikal di negara kita Malaysia, tapi ada yang kata filem qabil qhushry qabil igam pernah menampilkan unsur sedemikan tapi tidak kepada sebuah filem yang menampilkan lirik-lirik dalam sebuah dialog seperti Filem Magika ini yang menelan belanja sebanyak 2.4 juta, bukan sikit wooo!! sure best nie :)

Filem Magika ini memuatkan pelbagai situasi romantik, unsur komedi dan kasih sayang, mesti best kalau dapat layan kat panggung wayang, yang paling sure bestnya filem magika nie akan meletops sebabnya antara pelakon yang membintangi filem magika ini terdiri dari barisan Artis tanah air yang hebat-hebat gitu, mana tidaknya Magika berjaya mengumpulkam 20 Artis popular tanah air, antaranya terdiri daripada M.Nasir, Maya Karin, Diana Danielle, Fimie Don, Mawi, Raja Azura, Ning Baizura, Adibah Noor, Vanidah Imran, Nabil (Raja Lawak), Aznil Nawawi dan ramai lagi.

Read More →

Post Navigation