Blog SuperMak


Category Archives: Contest

Assalammualaikum, Baru-baru ini saya ke pejabat pos untuk urusan renew Roadtax dengan Insuran Kenderaan En.Suami, punyalah leceh buat urusan ni, banyak masa terbuang. hari pertama pergi tu kemain tunggu lama lagi, sejam menunggu last-last staff pejabat pos cakap “Maaf, sistem JPJ down”, tak ke menyirap darah dengar hahahahaa, nak marah pun tak boleh, geram jelah makan hati huhuuu. Hari ke 2 saya pergi barulah dapat selesaikan urusan tersebut.

richplan4u

Dah setel semua tu, balik rumah buka FB, nampak SalamMedia.my ada share tentang Richplan4u.com ni, kalaulah dapat tahu awal sedikit, senang urusan renew Cukai Jalan (roadtax) dengan insuran huhuhuuu…takpe-takpe lepas ni confirm guna aje perkhidmatan Richplan4u.com ni, tak kuasa makcik nak berurusan kesana kemari, banyak masa terbuang, mana nak terkejar-kejar ambik anak balik sekolah lagi heheee.

Read More →

Assalammualaikum, sedar tak sedar dah 7 tahun dalam dunia blogging, dan alhamdulillah dah boleh menjana pendapatan online, terutamanya pendapatan dari Bisnes Online Pilihan saya iaitu dengan menyediakan perkhidmatan Advertorial di blog ini, syukur. dan bila dah set target untuk bisnes online ini, banyak sebenarnya yang perlu diambil kira untuk kekal mendapat pendapatan online ni. dan sudah semestinya juga saya sendiri punya Income Impian Dari Bisnes Online ni ^_^

cek

Antara income dari Bisnes Online

Sejujurnya tidak pernah terfikir akan mendapat pendapatan online dari blog ini, semuanya bermula dari usaha yang keras dengan memantapkan trafik blog, membina jaringan, branding, dan tidak lupa bermain “Keywords”. dari semua ini datangnya advertiser yang berminat dengan blog kita, bila dah ada advertiser disitu bermulanya bisnes online pengiklanan ini.

Read More →

Assalammualaikum, Bisnes Online Menurut Pandangan saya, bisnes yang dijalankan secara atas talian yang mana ianya boleh menggunakan pelbagai platform seperti Laman Web, Blog, Facebook, Twitter, Instagram, dan banyak lagi. Bisnes online ni sebenarnya boleh pergi jauh, buktinya ramai je usahawan internet yang berjaya sekarang ini dan mampu menjana pendapatan yang lumayan.

mom and son

Macam ni gaya saya buat bisnes online (Advertorial) heheee

Permintaan dari pelanggan internet pun semakin banyak, jadi tidak mustahil Bisnes Online ini boleh pergi jauh setanding dengan Bisnes usahawan Offline. Pandang kiri pandang kanan, rakan-rakan saya ramai yang buat bisnes online ni, rata-rata mereka semuanya berjaya, kagum sangat!

Read More →

Post Navigation