Menginap Di Hotel Seri Malaysia Kangar Perlis

Assalam, Cerita Raya Aidilfitri 2017 taklah banyak mana, hakak balik dari Kampung hari tu terus balik kampung encik suami pula di Jengka Pahang, lepas tu direct pula ke Perlis hantar adik untuk mendaftar masuk ke Kolej Komuniti Arau, Perlis.

Maksu dan anak-anaknya ?. Esok berpisah sudah, belajar rajin2 maksu ?

A post shared by YANMIE (@yanmie) on


Kami Menginap Di Hotel Seri Malaysia Kangar Perlis, 2 minggu sebelum pergi sini memang dah booking awal melalui booking.com, jenuh jugalah cari penginapan yang selesa di Kangar, Perlis ni. Banyak hotel yang best-best full, maybe ramai hantar anak-anak untuk mendaftar di matrikulasi/politeknik/unimap/kolej komuniti agaknya.

Read More

Buat Passport Untuk Anak

Assalam, baru-baru ni hakak balik kampung, jadi ambil kesempatan terus untuk buat Passport, bukan apa hakak ni lahir di Sabah, jadi lebih baik dan mudah prosesnya bila hakak buat di Sabah, ini kerana Sabah mempunyai Akta undang-undang sendiri untuk Imigresen. Bukan tak boleh buat di Semenanjung ni, cuma prosesnya agak rumit, memakan masa lebih kurang 1-2 minggu juga coz Imigresen sini akan rujuk semula juga ke Sabah.

imigresen sandakan sabah

So dah balik ni kita buatlah terus, memandangkan dah ada hint-hint bigbos nak bawa kami bercuti “Oversea”, Oversea lah sangat kan HAHAHAHA, ala buat je dulu, nanti bebila nak pegi terus je beli tiket, big boss tu selalu sangat bagi kejutan, tau-tau suh booking percutian heheee

Read More

Cerita Raya Aidilfitri 2017

Assalam, eh busy benar baru sempat godek blog hhahaha. rasanya belum terlambat lagi untuk hakak share Cerita Raya Aidilfitri 2017 heheee, raya kan sebulan cewahhh gitu. Alhamdulillah tahun ni turn untuk hakak sekeluarga beraya di Kampung Halaman hakak yang tercinta iaitu di Sandakan Sabah. Untuk anak-anak hakak yang best bagi dorang tak lain tak bukan, keseronokan nak naik Kapal Terbang aje hahaha.

airport klia

Flight kami pukul 10.25am, kami gerak dari rumah dalam pukul 7.30am gitu, jalan clear cantik sebab dah ramai yang balik kampung, kami balik Raya pertama hehee, sempoi je pakai baju biasa je untuk raya pertama, tengok ramai juga pakai baju raya dalam flight heheee.

Read More