Mencari Homestay Port Dickson Terbaik?

Assalam, baru-baru ini kami berkesempatan bercuti di Port Dickson, ala dekat je dengan rumah kan? lebih kurang 1-2 jam kot perjalanan, agaknya lah hahaha. This time kami pergi 1 family Ag. Seronok sebab Mak & Ayah pun ada datang dari Sabah, bawa dorang bercuti sekali. seronok bila dapat berkumpul-kumpul macam ni.

teluk kemang port dickson

Atok Nenek dengan Cecucu πŸ™‚

Tapi kami tak duduk sekali dengan adik beradik yang lain, sebab kami last minit join hehee, nasib baik adaΒ Homestay Port Dickson Terbaik milik Blogger Kak Ina KL, macehh kak sudi terima kami menginap di Homestay akak. Nasib baiklah rezeki yan menginap situ kan kak…nasib takde orang hihihi, kalau tak memang tak joinlah kami Family Gathering tu.

homestay terbaik port dickson

Jadi sesapa yang mencari Homestay di Port Dickson bolehlah contact Kak Ina KL ye, rumah cantik, bersih dah luas, sesuai untuk bawa keluarga dan mak ayah yang berusia rumah tingkat 1 aje, ada lif juga.

Lokasi sangat strategik, dekat dengan Pantai Teluk Kemang, nak makan pun senang, depan Apartment ni ada lot kedai-kedai makan dan lot kedai-kedai yang lain. hakak ada pergi beli makanan kat depan apartmnet ni, kedai makan tu siap boleh berkaraoke lagi, bayar rm2 kot hahaha, riuh sangat bunyi, mana yang sukakan makan sambil karaoke bolehlah try makan kat situ πŸ™‚

Ok layan gambar lah pulak, asik bebel je dari tadi kan hihihi

homestay terbaik port dickson

Atok nenek ambik gambar cecucu, elok je dorang duduk diam, kalau ibu yang snap macam-macam ragam hiks!

homestay terbaik port dickson

Masterbedroom, ada juga toto disediakan, bantal pun banyak

homestay terbaik di port dickson

Bilik ke 2

Gambar dapur lupa pula nak snap, yang pasti Homestay ni memang selesa, macam duduk kat rumah sendiri, ada periuk multicooker ke apatah namanya tak ingat hehee, microwave, peti ais, pinggan mangkuk, sesudu, gegelas dan macam-macam lagi, ada juga gua, kopi, teh, nescafe apatah lagi heee, macam-macamlah. Iron nak gosok baju pun ada, serba serbi lah, korang kena try dulu duduk sini baru tahu hihihi. Harga pun mur mur aje πŸ™‚

homestay terbaik port dickson

Ni view kat luar Apartment, cantik sangat tau berdepan dengan Marina Resort tu, adalah kapal-kapal kat situ, nak ambik gambar cun tak dapatlah sebab anak yang snapkan, ikut mood dia, bukan boleh suruh snap banyak kali hahahha, bertuah punya budak!

homestay terbaik port dickson

Nah…yang bestnya Apartment kak ina ni ada swimming pool, betul-betul menghadap homestaynya. kiranya boleh nampak anak-anak mandi dari homestay ni, nak jerit-jerit pun boleh hahaha

homestay terbaik port dickson

Belum panas pun punggung duduk rehat, anak-anak dah melompat-lompat nampak swimming pool hahaha, kalau pandai berenang takpe juga hihihi, hakak layankan jelah bawa dorang mandi, nasib baik hakak kalau travel suka hati je nak bawa baju renang hahaha, ini namanya standby kan kot-kot terjumpa kolam macam ni hehee.

Hahahaa riuhnyaaa, tengok ni @kakinakl ?

A post shared by YANMIE (@yanmie) on

Apa pun keseluruhannya hakak berpuas hati. jadi sesiapa nak cari Homestay di area Port Dickson boleh contact Kak Ina KL ye.

selfie yanmie

Sebelum Check Out sempat lagi Mirror selfie hahaha πŸ˜›

Nanti hakak cerita lain part cecuti dengan family kat sini, ni baru cerita pasal homestay hahaha. ok nanti sambung πŸ™‚

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

View all posts by yanmie

25 Comments on “Mencari Homestay Port Dickson Terbaik?”

  1. Hosmestay paling enak emang deket pantai sih. Terus banyak spot makan makanan. jadi ga perlu repot kalo kita merasa lapar :D. Seru kayanya liburannya. Selamat yaaa πŸ™‚

  2. wah.. nampak best je homestay ni.. macam selesa je bila tengoak dalam gambar ni.. boleh lah tempah sini nanti kalau pi pd.. hee.. seronoknya bergumbira bersama keluarga.. bolah dapat rasa macam ni.. nak ajak abah dan mak sekali, seronok berjimba satu famili.. nak pulak anak dan suami serta adik beradik jenis riuh.. hehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge