Colmar Tropical Tempat Menarik Di Bukit Tinggi Pahang

Assalam,ย weekend baru ni hakak balik kampung encik suami di Jengka Pahang, 2 malam juga lah sana, best sebab bukan selalu dapat balik kampung kan, balik dari sana tu kami singgah keย Tropical Colmar Tempat Menarik Di Bukit Tinggi Pahang, 1st time sampai sini, selalu balik kampung nampak je nama BERJAYA HILL tepi highway tu.

tiket tropical colmar

Tiket masuk, ingatkan masuk Free hahaha

Short vacation, tak rancang pun tetiba encik laki corner masuk ke exit Bukit Tinggi tu hahaha, hati bunga-bunga tau sebab dah lama tahu tempat ala inggeris ni cuma sebelum ni belum berkesempatan kesini.

tropical colmar

Hero-hero kami ๐Ÿ˜€

tropical colmar

Sebab tak rancang tu pakai selipar jepun je hahaha

Jalan nak naik keatas tu boleh tahan juga dengan bengkang bengkok nya, nasib baik anak-anak takde yang mabuk ke pening ke. Sampai kat atas tu, wahhh ramai juga umat manusia ke tempat ni, maklumlah time cuti agong haritu kan ramai yang mengambil kesempatan untuk bercuti.

tropical colmar

Sampai-sampai je memang kagum, berangan jap pergi kat Italy hahaha, cantik…cantik sangat dan unik, korang kena pegi tempat ni. tapi sayangnya hakak dah tak rajin macam dulu usung DSLR, hanya mampu snap guna phone aje huhuhu.

Jom layan gambar ๐Ÿ™‚

tropical colmar

Adik ni elok je pun seluar sama cam abang, sekali dia berakkk daaa seluar busuk haha

tropical colmar

Abang & Angah besar panjang dah kan….

tropical colmar

Cantik sangat viewnyee, lagi cantik kalau dapat pegi oversea kan hahaha

tropical colmar

Cantik kan?

tropical colmar

Adik tu siap kenyit mata kat awek ke? hehe

tropical colmar

Abang nak bergambar kat sini, nak upload fb katanya hahah, cantik ke bang view tu?

tropical colmar

Nyawa, Jantung & Hati ๐Ÿ™‚

tropical colmar

hakak crop pic ni, nak bg kenkonon kat oversea, crop muka orang melayu sebelah haha

Jom gi tengok Swan pula ๐Ÿ˜€

colmar tropical

View jambatan dari bawah

colmar tropical

Eleh adikkkk jauh boleh lah hahaha

colmar tropical

Berani ke tu? hahaha

colmar tropical

Eh…berani hahahaha

colmar tropical

Besar amat Swan nyeee

Ya ALLAH panjang meleret sudah hahaha, banyak lagi gambar ni, takpelah share yang ni je dulu okey. kang slow pula nak loading entry ni hihihi.

Ok last pic hahhaha….

tropical colmar

Hehehee kami laki bini, susah woo dapat ambik gambar berdua full macam ni ^_^

Ok lepas dari sini kami naik Shuttle Bus pula untuk ke Japanese Teh Village, nanti next entry lah insyaALLAH. Hakak pilih gambar-gambar dulu, terlampau banyak. kang meleret buh semua gambar hahaha.

Totally memang best kat sini, anak happy mak pak pun happy. Lagi best kalau dapat honeymoon sini, kenkonon mood cuti2 oversea gitu cewaahhh…ok nanti sambung ๐Ÿ˜€

Written by

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

18 comments / Add your comment below

Leave a Reply

CommentLuv badge