Stir Fry Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) / Sweet Pea Sprouts

tau miu

Assalam, 1st time makan Sayur Tau Miu (Taugeh Hijau) atau dengan nama lainnya Sweet Pea Sprout, boleh tahan juga sedap sayur ni, rangup-rangup gitu, masak cara stir fry aje, layu-layu sangat pun tak sedap juga, tapi macam lambat nak lumat, ke saya je rasa macam tu hahaha, sebab tak biasa makan kan.

Buat Diet atkins memang sayur ni sesuai dan boleh makan, banyak khasiatnya dan ianya low carbs, memula blur juga nak masak macam mana tapi ramai kawan-kawan bagi idea cara masaknya.

Tau miu stir fry. 1st time masak dan makan sayur ni. Sedap rupanya, nasib baik boleh masuk tekak. . . Next time boleh beli lagi. Tapi apa ye nama sayur ni selain kat label harga nama Tau Miu? Ada yang kata taugeh hijau, taugeh cina, alfafa…yang mana betul? . . #eatclean #homemade #atkins #atkinsdiet #atkinsdietmalaysia #dietatkinsmalaysia #menudietatkins #jomsihat

A post shared by YANMIE (@yanmie) on

Boleh juga dimakan mentah macam taugeh tu, letak dalam salad juga, tapi saya masak sebab tak biasa makan, tu pun kunyah lama baru lumat hehehe, tapi best coz rangup gitu. Mana yang diet tu bolehlah masukkan senarai sayur Tau Miu ni dalam menu korang, kaya dengan nutrisi 🙂

Written by

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

7 comments / Add your comment below

Leave a Reply

CommentLuv badge