Mencuba Burger Ramly Di Kiosk Ramly Bandar Botanik Klang

Salam, bulan lepas kot pertama kali mencuba Burger Ramly ni, padahal Kiosk Ramly ni 5 minit je dari rumah saya di Bandar Botanik Klang ni heheee, kali ni baru teringin nak singgah. Selalu pun beli daging burger/nugget kat Pasaraya je.

image
Cawangan Ramly Burger Di Bandar Botanik Klang

Masuk-masuk dalam tu, haishhh rambang mata pulak tengok pelbagai produk Ramly Burger ni, macam-macam ada tau, haritu nak ambik bergedil ramly tapinya boleh pulak terlupa nak beli gara-gara rambang mata tak tau nak ambik yang mana hahaha orang pompuan ginilah dia nyee.

image

Last-last masuk ke Restoran Ramly Burger, erm…menu yang ada memang boleh tahan pelbagai set ada. Orang pun boleh tahan ramainya beratur nak beli.

image

Waktu ni boleh kata lagi ramai orang kat Ramly Burger berbanding di McDonald, ramai nampaknya yang memboikot. Alhamdulillah.

image

Kami beli bungkus je, lebih selesa makan kat rumah, plus hujan tak suka ada kat luar rumah time hujan-hujan ni, lagi suka duk rumah time hujan boleh lepak-lepak depan TV sampai tertido heheee.

image

1 plastik tu Alang Irfan punya, tak mahu rugi ok!, kuat makan dia sekarang ni, tak mau rugi hihi.

Pendapat saya

Saya order 1 set Burger Ayam Special dan 1 set Oblong. Rasa kedua-dua menu ni sedap, cumanya frust sebab tunggu lama tapi dapat burger sejuk, tak panas. Yang panasnya cuma kentang aje. Rasanya kalau burger tu panas-panas macam kita duk beli burger time malam-malam di kaki lima tu ok sikit kot. Makan panas-panas sedap, yelah dah tunggu lama kan…ingat kot lama sebab duk masak burger tu tapinya dapat burger sejuk. Tak taulah kot sbb hari tu hujan jadi tekak dan tangan ni duk rasa burger tu sejuk kikiki.

Ini pendapat saya, tak semestinya anda setuju dengan pendapat saya kan?? Mungkin saya je kurang bernasib baik.

Tapi dari segi rasa memang sedap, sos, mayonis, blackpapper ya rabbi….banyak gila…meriah…makan memang puas hati, cumanya tu jelah kalau panas2 tang daging burger tu bolehlah bagi 5 bintang kan..ni saya bagi 4 bintang jelah hihi.

– Yang bestnya kannn…..MURAH!!!

About yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at [email protected] , thank you :)

View all posts by yanmie

33 Comments on “Mencuba Burger Ramly Di Kiosk Ramly Bandar Botanik Klang”

  1. Great post. I used to be checking constantly this blog and I’m inspired!
    Extremely helpful info particularly the closing phase 🙂 I maintain
    such information a lot. I used to be looking for this certain info for a very
    lengthy time. Thanks and best of luck.
    web design recently posted..web designMy Profile

  2. I was curious if you ever considered changing the layout of your site?
    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with
    it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2
    images. Maybe you could space it out better?
    Topher Di Maggio recently posted..Topher Di MaggioMy Profile

  3. This is the first time you can join a community that allows you to brand yourself not another marketer.
    This process allows you to make money from people even if they don’t join your main business, it’s very powerful indeed.
    By simply looking through this informative article or seeing a pair films
    on youtube, or studying some website posts, or obtaining.
    Magnetic Sponsoring read this recently posted..Magnetic Sponsoring read thisMy Profile

  4. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really
    enjoy reading your articles. Can you recommend
    any other blogs/websites/forums that cover
    the same topics? Thank you!
    http://www.hoppla.Se/Redirector.php?url=httpwww.epiplagand.grtrapezaries recently posted..http://www.hoppla.Se/Redirector.php?url=http%3a%2f%2Fwww.epiplagand.gr%2ftrapezaries%2fMy Profile

  5. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering
    issues with your blog. It looks like some of the written text
    on your content are running off the screen. Can someone else please comment
    and let me know if this is happening to them too?

    This might be a problem with my web browser because I’ve had this
    happen previously. Many thanks
    flooring atlanta recently posted..flooring atlantaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge