August 14, 2014

Macam Mana Nak Update?

Salam, inilah dia masalah saya sebulan yang lalu, dan sehingga kini, biarlah gambar bercerita HAHAHAHA. Sebenarnya banyak benda nak update, tapi bila on laptop je mulalah Alang Irfan ni tak bagi, mulalah dia nak suruh tutup laptop tu…tutup ok…dia dah pandai cakap sikit-sikit hahaha, sedih tak???

irfan

Semalam try lagi on laptop, dia suruh tutup juga, gini gaya dia cakap “tutooo…” maksudnya tutup ye hahaha, pujuk punya pujuk “Ibu buka upin ipin ye” (laju-laju saya buka upin ipin tapi load lambat), tapi tangan dia dah laju tutup laptop ni, tak lama bunyi suara upin ipin…laju dia suruh buka balik…erm…pandai dia hahahaa, suka benar buli ibu ni -..-”

Kesian kannn??, macam-macam cara nak duduk depan laptop ni, tidurkan dia dahulu, tapi tah boleh je dia sedar, tak tau ilmu apa dia pakai hahaha anak…anak…sabar jelah, kadang tu gelak sensorang tengok gelagat dia yang beria sangat suruh tutup.

Sebelum entry ini dipublish banyak sungguh cabaran dari dia, saya biarkan je menaip, sedang dia suruh tutup laptop ni, saje lah buat tak dengar, sekali nah amik ko kena ketuk dengan remote, kena gigit kat lengan hahahhaa.

takpelah apa boleh buat, update bila betul-betul masa sesuai ajelah, biarlah fokus keanak sekarang ni, saya pun bukannya banyak masa macam dulu, sekarang ni uruskan anak sekolah 2 orang, anak pula sekolah pagi petang, kadang hantar anak ambik anak sekolah, lepas tu sibuk dengan kedai, pos barang customer, mujurlah ambil order customer guna whatsapp aje, tak perlu nak duduk depan laptop, kalau tak…..hahaha

Apa pun masih happy lagi tanpa blog, nasib baiklah blog ni hobi dan bukannya pekerjaan. Terima kasih kawan-kawan yang ambil berat pasal blog ni, yang bertanyakan kenapa menyepi…ha entry inilah jawapannya.

- Cuba cerita macam mana nak update??, ada idea? kikikiki meh share :)

Leave a comment to Macam Mana Nak Update?

  1. Sama la mcm anak saya..Haru sungguh la bila buka lappy..time tu la nak menyusu..hihi
    nord recently posted..Minuman Low Fat Milk MengGEMUKkan! #TipssihatMy Profile

  2. Tingkah polah anak-anak akan selalu membuat kita tersenyum senang
    nanag recently posted..Makanan Untuk Kesehatan KulitMy Profile

  3. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog?
    My blog site is in the exact same area of interest as yours and
    my users would really benefit from a lot of the information you provide here.
    Please let me know if this ok with you. Appreciate
    it!
    youtube.com recently posted..youtube.comMy Profile

  4. Nasib baik juga akak tinggal di rumah

    Kerja sendiri

    BUat kerja pun depan anak saja ..
    Hasnul Mutawif recently posted..Pakej Umrah 2014 2015 Andalusia Travel and ToursMy Profile

  5. hehe lucu juga nie anak….
    Siti Nur recently posted..Lirik Lagu Super Junior – MamacitaMy Profile

  6. Hah.hah saya memang selalu mengalaminya. Kadang-kadang kita kena layan apa yang di nak lepas tu barulah dapat buat kerja kita… Dia nak perhatian. Sebab dady dia selalu kerja balik lambat..

  7. hehe..

    budak-budak tengah aktif. Macam itulah ngupenyerr..
    hikaru matsushima recently posted..Susah senang menjawab soalan soalan peperiksaanMy Profile

  8. Haha..upin ipin gak jadi mangsa penyelesaiaanya..hehe…
    Hafizul recently posted..Pendapatan Ke-14 Panduan Menjahit BajuMy Profile

  9. Anak saya suka betul tekan ‘backspace’.

  10. comelnya anak2, saya tahun depan anak start sekolah darjah 1. tak tahu nak bayang camne hidup tu nanti.
    Raihanah Ahmad recently posted..GLA Bantu Atasi JerawatMy Profile

  11. Alhamdulilah dapat juga kak update blog, insyallah nanti anak dah besar sikit munkin ada masa nak update blog
    KedaiBaru recently posted..Memelihara Kekayaan Dan Kejayaan Berlandaskan Al-QuranMy Profile

  12. Marvelous, what a weblog it is! This weblog gives helpful information to us, keep it up.
    unlock ios 8 recently posted..unlock ios 8My Profile

  13. kene tunggu irfan tdo la gamaknye…hehehe
    mai has recently posted..Haid Tidak Teratur : Punca dan Cara MenanganinyaMy Profile

  14. Sama lah kita.Ada je butang dia nk tekan sambil kita AA update blog.

  15. When some one searches for his necessary thing, so he/she wishes to be available that in detail,
    therefore that thing is maintained over here.
    Sondra recently posted..SondraMy Profile

  16. huhu ngan anak memang camtu..berebut keyboard & mouse
    Filem Wayang Terkini recently posted..Adnan Sempit SawadikapMy Profile

  17. memang susah kalau macam tu, memang nak kena bagi dia tidur lama sikit baru boleh on laptop, tp selalunya kita akan sebuk bila ada anak kecil, memang susah nak ada masa nak main laptop
    Rujukan PTD recently posted..Panduan Peperiksaan Pegawai Tadbir Dan DiplomatikMy Profile

  18. Kena belikan satu gadget untuk irfan tuer
    Norhayati Suaib recently posted..11 Cara Cepat Hamil Untuk Pasangan Yang Baru BerkahwinMy Profile

  19. hihi..pandainye Irfan..:)
    mummy dina recently posted..Penjagaan Luka BersalinMy Profile

  20. I’ll right away take hold of your rss as I can not to find your e-mail subscription link or newsletter
    service. Do you’ve any? Kindly allow me know in order that I could subscribe.
    Thanks.
    click here recently posted..click hereMy Profile

  21. karenah anak2 paling comel walau keja kita jadi bertangguh :)
    ilasaleh recently posted..Won RM400 Lazada Voucer. TQ PA&MAMy Profile

  22. 28 oz Delmonte Chunky Diced Zesty Chili Style tomatoes or equivalent.
    The Japanese speaking searchers spent 43% of their 391 thousand searches looking for
    specific gluten free foods. The author of this GFP article loves fruit and realises that this affair was fostered in childhood where his father grew many
    varieties of fruit trees in his home yard.
    vimeo.com recently posted..vimeo.comMy Profile

  23. Sudah jadi business woman lagilah masyuk sekarang.
    akubiomed recently posted..Home made fish ball untuk supMy Profile

  24. Haha.. tak payah hapdet.. hadap abang irfan comel… lagi syok. …
    dayah recently posted..Teringat kenangan manisMy Profile

  25. Update2..kalau tak saya report SKMM blog ni tak berupdate..Heheheh…
    eyriqazz recently posted..Income Affiliate LebatMy Profile

  26. saya nasib baik kerja ofiz kak..ada masa curik2 update blog . kalu kat rumah, x der maknanya..hahaha
    eliss recently posted..Usaha kecil menjaga keindahan pantai di sekitar DungunMy Profile

  27. Hehe. keletah anak2 kak. Walaupun rasa merimaskan, tapi bila diingat memang menghiburkan.
    Hazmin Hamudin recently posted..Apabila Punch Card RosakMy Profile

  28. kak jie pula yg rindu nak balik hadapi suasana mcm Yan tempuh skrg…. jgn abaikan moment mcm ni Yan…nanti rindu mcm Kak Jie
    Kujie recently posted..Buah Sentul Buah Nadir Hulu TerengganuMy Profile

  29. Ramai emak hadapi situasi sama.

    Pantang mak duduk depan ;a[to[ je anak datang tumpang sekaki
    Mazni Azmi recently posted..Beli Tudung Online Raudhah Soft Awning BerdaguMy Profile

  30. comelnye tengok irfan buat muka macam tu..rasa cam nak cubit je pipi dia..:)
    Mummy Dina recently posted..Teknik ‘Tepuk-Tepuk’ Bantu Redakan Batuk dan Selesema BayiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge