Balik Sandakan

Assalammualaikum, baru-baru ini kami balik kampung di Sandakan Sabah (kampung saya), ini pertama kali untuk Baby Irfan balik ke Sandakan, excitedlah juga nak bawa dia balik, nak tayang kat orang kampung ada baby comel hahahahaha, ok gurau!, nak bagi Irfan jumpa Atuknya, kalau neneknya dah pernah jumpa tapi masa tu Irfan baru berusia beberapa hari, Mak saya yang jaga pantang saya waktu bersalinkan Baby Irfan.

airport lcct

Balik kampung juga sebab Cuti sekolah, juga sebab adik kahwin, juga sebab rindu dengan mak ayah, juga sebab mengidam nak makan Mee Basah Sandakan muehehehe banyaknya sebab hheehehe.

pesawat air asia

Budak 2 orang ni dah tak menyabar nak mengerjakan kedai runcit neneknya ikikikiki

Jap kira berapa tahun tak balik Sandakan, erm….adalah juga 2-3 tahun kot, lama kann?? bukan tak nak balik, sebab sokmo nak balik ada je hal time tu. so kena plan betul-betul, yelah kita hanya mampu merancang tapi ALLAH jua yang menentukan, dan Alhamdulillah kali ini kami dapat balik ke Sandakan tanpa perlu tergesa-gesa sebab cuti sekolah time ni.

airport sandakan

Sampai je kat Airport Sandakan, tudiaaaa banyak sangat dah beza, tengah renovate nak buat lagi cantik dan canggih kot hihihi, Irfan pun muka pelik nengok sana-sini, macam terkejut jap. Mana tak terkejut, masuk dalam Plane memang dah tido, bangun aje time nak landing, syukur juga dia takde nak buat-buat perangai kat atas tu hihihi.

baby irfan

Lelaki hebat inilah Ayahku, iaitu Atuk kepada anak-anakku ^_^

Sampai je di Sandakan, Ayah dan Mak bawa kami makan dulu, lama gila tak makan makanan Made in Sandakan Sabah ni, tapi anak-anak dan suami macam biasalah tekak diorang lain sikit, suka yang berkuah-kuah, nak makan mesti nak banjir, kami di Sandakan ni suka makan tak berapa nak berkuah heheee.

Harbour mall sandakan

Shopping Complex paling besar di Sandakan, Harbour Mall, duk betul-betul tepi laut aje, memang unik!, sempat ayah bawa kami pusing-pusing dulu sebelum balik. ni view dari Pasar Sandakan.

Harbour mall sandakan

Ini View Harbour Mall dari tepi laut, ada kedai-kedai makan kat tepi lorong orang berjalan kaki ni, best lepak petang-petang, berangin gitu, nak pulak sambil pekena Mee Basah perghhh~ nyaman hihihi.

laut sandakan

Bandar Sandakan ni kat tepi laut aje

bandar sandakan

bandar sandakan

pasar sandakan

bandar sandakan

tembok sandakan

Banyak lagi gambar nak share, nanti update lain. Nak siapkan entry ni pun makan jam juga, banyak betul iklan, Baby Irfan tak bagi duduk depan laptop lama-lama, kena dengar cakap dia, sekarang dia dah jadi Big Bos kat rumah ni hahahhaa.

– Rindu nak membebel macam dulu, Irfan tak bagi -..-“

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

19 Replies to “Balik Sandakan

  1. whoah this blog is fantastic i like studying your posts.
    Stay up the great work! You know, lots of persons are searching around for this information, you
    could help them greatly.
    payday recently posted..paydayMy Profile

  2. Despite the fact that it’s difficult to determine exactly
    why men cheat, namely your man, you can find a number of common reasons.
    So as you might be able to determine, the cheat day just isn’t almost
    as poor as much individuals allow it to be out being.

    If that rings a bell with you, you might be the perfect candidate for the
    Cheat Your Way Thin diet.
    cheatmy free cam token hack recently posted..cheatmy free cam token hackMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge