Fesyen Tudung Masa Kini

Assalammualaikum, nak cerita tentang fesyen tudung masa kini, dah macam trend pulak kan?, dah tu fesyen macam-macam, nak pulak fesyen nak comel-comel gitu, sebagai sebuah negara yang mempunyai bilangan penduduk beragama Islam yang ramai, sudah semestinya bukanlah satu kejanggalan jika melihat ramai wanita yang memakai tudung macam negara kita ni.

tudung

Tidak kira sama ada di kawasan bandar dan urban seperti Kuala Lumpur mahupun kawasan luar bandar, kita boleh lihat pelbagai wanita dan remaja daripda peringkat umur berbeza mengenakan tudung di mana-mana sahaja. muslimah bertudung juga boleh berfesyen dengan tudung yang comel-comel.

tudung

Kemunculan ramai selebriti terkenal yang berhijrah untuk berhijab sedikit sebanyak membantu perkembangan pasaran tudung di Malaysia. Antara contoh selebriti yang memberikan impak positif seperti penyanyi tersohor Malaysia, Dato’ Siti Nurhaliza, Mizz Nina, Raja Farah, Diana Amir, Eja, pelakon hebat Fauziah Ahmad Daud sehinggalah ke pengarah tersohor Erra Fatima dan ramai lagi lah.

Tidak boleh dinafikan penglibatan nama-nama terkenal ini adalah antara punca permintaan yang semakin tinggi terhadap tudung. Malah dengan kemunculan blogshop dan online shopping website di Malaysia yang bagai cendawan tumbuh selepas hujan memberikan peluang yang lebih banyak buat pembeli.

tudung

Oklah, nak share juga ni, kini anda boleh beli tudung online dengan lebih mudah melalui langkah-langkah pembelian yang senang dan selamat di Zalora My sebagai contoh. Mereka menawarkan koleksi scarves daripada pelbagai jenama terkenal antarabangsa dan tempatan. Hadir dengan kualiti yang cukup memuaskan, dapatkan tudung dengan harga istimewa di Zalora Malaysia. Ikuti Zalora juga melalui Zalora Google+ untuk berita dan perkembangan dunia fesyen yang terkini!

- Happy Shopping ^_^

24 Comments on Fesyen Tudung Masa Kini

  1. Mazni Azmi
    April 27, 2014 at 2:13 pm (4 months ago)

    Assalamu’alaikum Wrmbth, Kalau dulu nak cari fesyen tudung yang sopan dan menutup aurat memang susah.

    Tak macam sekarang. Banyak sangat pilihan. Harga pun berpatutan.

    Dari rakyat biasa hinggalah ke artis ramai dah berhijrah. Moga niat kita untuk menutup aurat akan di terima allah swt. Amin
    Mazni Azmi recently posted..Tudung Helwa Labuh Dan Cantik Pilihan Muslimah ModenMy Profile

    Reply
  2. Power Bank Malaysia
    April 7, 2014 at 6:42 pm (5 months ago)

    Actually muslims have also same desire to be promote their beauty in front of the world !! Due to which they are moving in fasion !!

    Reply
  3. ariel
    March 23, 2014 at 1:00 am (5 months ago)

    salam…ramai yang sudah sedar tentang kewajipan bertudung…fesyen tudung pon bermacam jenis….penggunaan tudung yang sesuai akan menyerlahkan lg penampilan wanita…:)
    ariel recently posted..Tips Anggun Bertudung Untuk Wanita BergayaMy Profile

    Reply
  4. Power Bank Malaysia
    March 18, 2014 at 3:12 pm (5 months ago)

    Saya suka negara Islam di mana orang budaya hidup kain dan gaya makan adalah sama sekali berbeza daripada yang lain … Terima kasih!

    Reply
  5. Power Bank Malaysia
    March 18, 2014 at 3:08 pm (5 months ago)

    It is really interesting post and the blog is really mind blowing !! Thanks !!

    Reply
  6. Eiyda
    March 6, 2014 at 2:11 pm (6 months ago)

    Lamanyaa tak baca blog kak yan… Huuu
    Bagi saya fesyen tudung ni macam2 belit sana sini jangan terbelit dh la kan.hee tp kalau fesyen turban ni macam err err burukk heeeee

    Reply
  7. Mr. Teddy Bear
    February 27, 2014 at 10:00 am (6 months ago)

    Nasihat saya kalau betudung tu biar la kena pada wajah dan selesa…
    Bukan betudung sebab fesyen atau mengikut-ngikut…haha

    Reply
  8. Hilangkan Jerawat
    February 23, 2014 at 10:04 am (6 months ago)

    Penghijrahan artis-artis untuk menutup aurat kebelakangan ini nampaknya dapat membantu ramai wanita-wanita lain untuk turut sama berhijrah..alhamdulillah

    Reply
  9. TheBestBIZ-2u
    February 23, 2014 at 10:03 am (6 months ago)

    mmg x dinafikan fashion hijab d malaysia dah smakin bagus!

    Reply
  10. HAFIY HAZMI
    February 23, 2014 at 10:01 am (6 months ago)

    semoga semakin ramai wanita yang memakai tudung untuk menutup aurat.
    HAFIY HAZMI recently posted..Promosi PeroduaMy Profile

    Reply
  11. danita
    February 23, 2014 at 9:57 am (6 months ago)

    suka dengan penampilan Mizz Nina, syukur alhamdulillah :)

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge