Assalammualaikum, nak cerita tentang fesyen tudung masa kini, dah macam trend pulak kan?, dah tu fesyen macam-macam, nak pulak fesyen nak comel-comel gitu, sebagai sebuah negara yang mempunyai bilangan penduduk beragama Islam yang ramai, sudah semestinya bukanlah satu kejanggalan jika melihat ramai wanita yang memakai tudung macam negara kita ni.

tudung

Tidak kira sama ada di kawasan bandar dan urban seperti Kuala Lumpur mahupun kawasan luar bandar, kita boleh lihat pelbagai wanita dan remaja daripda peringkat umur berbeza mengenakan tudung di mana-mana sahaja. muslimah bertudung juga boleh berfesyen dengan tudung yang comel-comel.

tudung

Kemunculan ramai selebriti terkenal yang berhijrah untuk berhijab sedikit sebanyak membantu perkembangan pasaran tudung di Malaysia. Antara contoh selebriti yang memberikan impak positif seperti penyanyi tersohor Malaysia, Dato’ Siti Nurhaliza, Mizz Nina, Raja Farah, Diana Amir, Eja, pelakon hebat Fauziah Ahmad Daud sehinggalah ke pengarah tersohor Erra Fatima dan ramai lagi lah.

Tidak boleh dinafikan penglibatan nama-nama terkenal ini adalah antara punca permintaan yang semakin tinggi terhadap tudung. Malah dengan kemunculan blogshop dan online shopping website di Malaysia yang bagai cendawan tumbuh selepas hujan memberikan peluang yang lebih banyak buat pembeli.

tudung

Oklah, nak share juga ni, kini anda boleh beli tudung online dengan lebih mudah melalui langkah-langkah pembelian yang senang dan selamat di Zalora My sebagai contoh. Mereka menawarkan koleksi scarves daripada pelbagai jenama terkenal antarabangsa dan tempatan. Hadir dengan kualiti yang cukup memuaskan, dapatkan tudung dengan harga istimewa di Zalora Malaysia. Ikuti Zalora juga melalui Zalora Google+ untuk berita dan perkembangan dunia fesyen yang terkini!

- Happy Shopping ^_^

24 Thoughts on “Fesyen Tudung Masa Kini

  1. Semestinya bertudung tidak lagi aneh. Ramai dah berhijrah dan bertudung menutup aurat.

    Tahniah
    Mazni Azmi recently posted..Fesyen Tudung Terkini 7 Tips Mudah Memilih Tudung Yang SesuaiMy Profile

  2. Dari mata turun ke hati. Insyaallah.. dengan semakin ramai bertudung mengikut agama.. Lebih terpelihara kaum lelaki dari maksiat mata
    Kak Zu recently posted..Set Kurus Asas Shaklee Lengkap Untuk Badan Cantik Dan MenawanMy Profile

  3. Assalamu’alaikum Wrmbth, Kalau dulu nak cari fesyen tudung yang sopan dan menutup aurat memang susah.

    Tak macam sekarang. Banyak sangat pilihan. Harga pun berpatutan.

    Dari rakyat biasa hinggalah ke artis ramai dah berhijrah. Moga niat kita untuk menutup aurat akan di terima allah swt. Amin
    Mazni Azmi recently posted..Tudung Helwa Labuh Dan Cantik Pilihan Muslimah ModenMy Profile

  4. Sekarang ni tudung pun boleh cecah ratusan ringgit. nak2 tudung yg mempunyai jenama yg dah establish.
    yusri recently posted..Do Laxatives Help You Lose Weight? – A Quick ReviewMy Profile

  5. Actually muslims have also same desire to be promote their beauty in front of the world !! Due to which they are moving in fasion !!

  6. salam…ramai yang sudah sedar tentang kewajipan bertudung…fesyen tudung pon bermacam jenis….penggunaan tudung yang sesuai akan menyerlahkan lg penampilan wanita…:)
    ariel recently posted..Tips Anggun Bertudung Untuk Wanita BergayaMy Profile

  7. Saya suka negara Islam di mana orang budaya hidup kain dan gaya makan adalah sama sekali berbeza daripada yang lain … Terima kasih!

  8. It is really interesting post and the blog is really mind blowing !! Thanks !!

  9. Zalora memang salah satu tempat yang bagus dan terpercaya tuk beli secara online. Nanti saya lihat2 disana dan semoga ada tudung yang cocok dihati
    Nice share ya :)
    Rina recently posted..How To Create Simple Login / Sign Up Form Using CSS And HTMLMy Profile

  10. Eiyda on March 6, 2014 at 2:11 pm said:

    Lamanyaa tak baca blog kak yan… Huuu
    Bagi saya fesyen tudung ni macam2 belit sana sini jangan terbelit dh la kan.hee tp kalau fesyen turban ni macam err err burukk heeeee

  11. EMm tudung cara tudungnya…baju cara bajunya..susah nak ikut perkembangan terkini.agak laju sebenarnya perubahan dalam fesyen ni..hehe
    Hafizul recently posted..Panduan Exam Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29My Profile

  12. Nasihat saya kalau betudung tu biar la kena pada wajah dan selesa…
    Bukan betudung sebab fesyen atau mengikut-ngikut…haha

  13. tudung pelbagai fesyen takpe…janji semua tudung kena tutupi bahagian dada… :-)
    syamila recently posted..Peniaga Online Tumbuh Bagai CendawanMy Profile

  14. Penghijrahan artis-artis untuk menutup aurat kebelakangan ini nampaknya dapat membantu ramai wanita-wanita lain untuk turut sama berhijrah..alhamdulillah

  15. mmg x dinafikan fashion hijab d malaysia dah smakin bagus!

  16. semoga semakin ramai wanita yang memakai tudung untuk menutup aurat.
    HAFIY HAZMI recently posted..Promosi PeroduaMy Profile

  17. Yaaa….saya suka dengan perkembangan hijab masa kini ;D http://www.sarahpakarcoway.com

  18. nampak simple aja tapi nice kan, tapi kalau kita pakai tudung lagi bagus kalau tutup dada kan :)
    Jom Sehat recently posted..Pesakit Kanser Hanya tunggu Ajal Sahaja ??My Profile

  19. suka dengan penampilan Mizz Nina, syukur alhamdulillah :)

  20. Wanita pandai memperagakan tudung. :-)
    akubiomed recently posted..Apa lelaki mahu dan apa wanita nakMy Profile

  21. ramai yg berhijrah pakai tudung memang best tgk keadaan ni
    Juan recently posted..Rahsia Empayar Hartanah Untuk Pelabur HartanahMy Profile

  22. Suka yang last tu..simple tapi cantik!!!
    Raudzah recently posted..Tidur Dalam MarahMy Profile

  23. Emm kalau isteri saya pakai ni mesti nampak cantik gitu..hehe..
    Hafizul recently posted..Ragam Isteri MengandungMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation