Assalammualaikum, pejam celik cepatnya masa berlalu, Baby Irfan pun dah nak masuk umur 1 tahun, alhamdulillah. Perkembangan terkini Baby Irfan, dia dah pandai berjalan, berlari, memanjat, dah boleh faham sikit-sikit apa yang kita cakap, kalau suruh duduk dia duduk, kalau suruh sayang dia sayang, juga dah pandai salam dan cium tangan, juga pandai lambai bye-bye, dah pandai cakap “ayah”, “nak”, “am..ammm” (nak makan), hahaha eee banyak lagi lah nak bagitau kat sini HAHAHAHA

baby irfan

Ni gambar kelmarin, pergi beli barang di NSK, biasanya letak dia dalam Stroller ataupun Troli, tapi kelmarin sajalah try bagi dia berjalan dikhalayak ramai. Mula-mula tu dia takut juga, mungkin takut kena pijak ke kan hahahaa, lama-lama tu dia ok, tapi tak lama lah, letak dia balik dalam troli hehee, sebab lambat ya amat, sepanjang-panjang berjalan, sepanjang tu dia nengok sana-sini heheee.

kasut baby

Ibu dan Baby Irfan, janggal pulak shopping bertiga, perasaan macam anak baru seorang hehee, Abang Long dengan Angah ada dikampung, kan cuti sekolah, diorang request nak duduk sana temankan tok dengan tokwan.

baby safety gate

Tangga ni kalau takde baby safety gate tu, tah-tah dah sampai ke tingkat atas, laju tau dia manjat huuuu, risau sangat, letak baby safety gate di dapur dan juga di tangga ni, nanti saya entry, ada member nak tahu pasal Baby Safety gate ni, nanti yee…hihihi

Memandangkan Baby Irfan dah nak 1 tahun 21hb nanti, so dia nak minta adik lah kot, tengok video ni hahaha, sedap betul dia hisap ibu jari kaki hahaaa.

myirfan

Gambar ni blur, tapi saya suka hahahaa tengok gaya dia tu ^_^

Nanti update lagi, banyak benda nak share pasal Baby Irfan, macam dah lama tak menulis pasal dia, abang-abang mohon jangan jeles kat adik ye heheee.

- Nanti boleh share kek besday dengan #MyIrfan ^_^

16 Thoughts on “Dah Besar Rupanya

  1. Senang nak urus apabila melangkah umur setahun.
    akubiomed recently posted..Instagram Beta untuk kaki #Insta di Windows PhoneMy Profile

  2. gambar last tu macam tak puas hati aje..haha
    titan recently posted..Komisen Ketiga dari Ashadee.comMy Profile

  3. Dah besar dah bisa jalan, bagus tuh
    Ntar bisa bantu2 ayah ibu
    fauzie recently posted..Sahifa v4.0.1 – Free Download Responsive Premium WordPress Themes For News, Magazine, BlogMy Profile

  4. comel gambar last tu..
    Mus recently posted..Gambar Malam Minggu Mikail Di Bukit Bendera KKMy Profile

  5. sekejap je baby bolat ni besar kan….hehehe
    Alin Marlini recently posted..Wordless Wednesday #040My Profile

  6. Unyu2 banget baby Irfan nie …
    Sekarang dah bisa berdiri dan mulai belajar jalan ya, perkembangannya sangat bagus :)
    Rina recently posted..Basic CSS Tutorial : Create Multiple Background Images For WebsiteMy Profile

  7. Dah besar rupanya…tak lama lagi boleh beli domain sendiri :)
    Malaysia Tercinta recently posted..Nur Zetty Mee Udang Changkat JeringMy Profile

  8. gambar yang last tu macam gangster je gaya. hehe..
    Bahrain recently posted..Amalan Sebelum TidurMy Profile

  9. comelnya dia…geram tgk huhuuu

  10. Pandai irfan rekues adik dah yer…nanti along dan angah pergi sekolah takde boring sangat kan…hehe.
    Gambar akhir tu serius punya jeling tapi sebab comel uncle tak takut pun…geram nak gigit dia adalah..
    ejam recently posted..Berhati-hati Ketika Makan Kacang TumbukMy Profile

  11. Tentu seronok melihat keletah anak-anak kecil waktu usia menjangkau umur setahun… Ada sahaja perkara baru yang dia belajar dan melakukan kesilapan… Tentu tak kering gusi kita melihatnya…
    Anuar recently posted..Anugerah Tangan Emas Perdana Menteri 2014My Profile

  12. dah jalan yer. my nayla belum lagi. x sabar tengok dia jalan tapi dia jenis petite. mak saya kata mcm kemuncup ajer tingginya kalau jalan kang ;p
    eliss recently posted..Koleksi tupperware terbaru, tao mei dan Poskad Dari TaiwanMy Profile

  13. paling suka tengok gaya rambut baby Irfan…=)
    papa mifz recently posted..Aksi Jurugambar CilikMy Profile

  14. Geram tengok Baby Irfan tu…montelnya dia. Baru setahun dah boleh memanjat dah kita handal ler tu….jangan sampai dia goyang pagar tangga tu kasi runtuh dah ler.
    Mohd Shubhi recently posted..Bagaimana Ayat Seribu Dinar buat anda berjayaMy Profile

  15. besar dah, dah pijak tanah. itu pandangan geram ke sinis…heee
    Denaihati recently posted..Mangsa Banjir bukan sekadar perlukan bantuan materialMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation