Dah Besar Rupanya

Assalammualaikum, pejam celik cepatnya masa berlalu, Baby Irfan pun dah nak masuk umur 1 tahun, alhamdulillah. Perkembangan terkini Baby Irfan, dia dah pandai berjalan, berlari, memanjat, dah boleh faham sikit-sikit apa yang kita cakap, kalau suruh duduk dia duduk, kalau suruh sayang dia sayang, juga dah pandai salam dan cium tangan, juga pandai lambai bye-bye, dah pandai cakap “ayah”, “nak”, “am..ammm” (nak makan), hahaha eee banyak lagi lah nak bagitau kat sini HAHAHAHA

baby irfan

Ni gambar kelmarin, pergi beli barang di NSK, biasanya letak dia dalam Stroller ataupun Troli, tapi kelmarin sajalah try bagi dia berjalan dikhalayak ramai. Mula-mula tu dia takut juga, mungkin takut kena pijak ke kan hahahaa, lama-lama tu dia ok, tapi tak lama lah, letak dia balik dalam troli hehee, sebab lambat ya amat, sepanjang-panjang berjalan, sepanjang tu dia nengok sana-sini heheee.

kasut baby

Ibu dan Baby Irfan, janggal pulak shopping bertiga, perasaan macam anak baru seorang hehee, Abang Long dengan Angah ada dikampung, kan cuti sekolah, diorang request nak duduk sana temankan tok dengan tokwan.

baby safety gate

Tangga ni kalau takde baby safety gate tu, tah-tah dah sampai ke tingkat atas, laju tau dia manjat huuuu, risau sangat, letak baby safety gate di dapur dan juga di tangga ni, nanti saya entry, ada member nak tahu pasal Baby Safety gate ni, nanti yee…hihihi

Memandangkan Baby Irfan dah nak 1 tahun 21hb nanti, so dia nak minta adik lah kot, tengok video ni hahaha, sedap betul dia hisap ibu jari kaki hahaaa.

myirfan

Gambar ni blur, tapi saya suka hahahaa tengok gaya dia tu ^_^

Nanti update lagi, banyak benda nak share pasal Baby Irfan, macam dah lama tak menulis pasal dia, abang-abang mohon jangan jeles kat adik ye heheee.

- Nanti boleh share kek besday dengan #MyIrfan ^_^

16 thoughts on “Dah Besar Rupanya

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge