Baby Safety Gate Untuk Baby Irfan

Assalammualaikum, sejak baby Irfan dah pandai memanjat, berjalan, berlari dan macam-macam lagi, kini tibalah masanya untuk ber-Baby Safety Gate, pagar di tangga dan juga dapur, bukan apa bahaya takut dia manjat tangga nanti ataupun pergi dapur, banyak benda bahaya didapur tu, dah ler dia jenis berani sikit -..-”

baby safety gate

Pernah sekali time pagi tu saya tak sangka pulak dia dah pandai memanjat, alih-alih sedar dia dah takde di bawah ni, dah memanjat anak tangga yang ke 10, cuba bayangkan?? time tu dia baru berumur 7 bulan, mau tak gugur jantung nengok dia kat atas, nasib baiklah tak jadi apa, alhamdulillah.

baby safety gate3

Lepas dari itu, sementara cari Baby Safety gate ini, saya pagar dulu tangga dengan Baby Cot nya hahaa, lawak aje, tu pun dia beria sangat tolak-tolak gaya macam boleh je tolak baby cot tu hhhehee. Lepas tu fikir punya fikir nak cari Baby Safety Gate.

baby safety gate

Baby Safety Gate ini beli di Twins Baby Klang, harga 1 set RM200++, kami beli 2 set dalam RM500++ ler gitu, harga excatly tak ingat sebab kami beli sekali dengan extension gate tu.

Saya cadangkan kalau korang nak cari Baby Safety Gate ni better ukur sesiap, jadi nanti senang nak beli extension gate tu sekali, kami hari tu tak ukur pun, main redah aje, nasib lah suami punya “agakkan” tu tepat.

Oh best rambang mata jadinya, macam-macam pilihan dan design Baby Safety Gate ni, ada mahal ada murah, terpulang anda nak macam mana, ada yang dijusco tu 1 set rm400++, kalau amik 2 jadi rm800++ ok yang tu tak mampu kehkeh.

7 Comments on Baby Safety Gate Untuk Baby Irfan

    • yanmie
      December 13, 2013 at 12:33 pm (9 months ago)

      Suami tak banyak masa nak cari kayu, kat sini susah kot nak cari kayu heheee

      Reply
  1. Anuar
    December 12, 2013 at 1:14 pm (9 months ago)

    Baguslah ada gate ni Kak Yanmie… Untuk keselamatan baby Irfan.. Kalau tak tentu dia akan ambil peluang nak bermain tangga…
    Anuar recently posted..WW : Dulu Lain, Sekarang lainMy Profile

    Reply
    • yanmie
      December 12, 2013 at 1:20 pm (9 months ago)

      Dulu2 masa abang-abangnya tak pakai pun baby safety gate, abang-abang dulu jenis tak berapa nak berani nak memanjat tangga. Baby Irfan ni jenis semua benda dia nak explore, tu yang patut kena beli Baby Safety Gate ni.
      yanmie recently posted..Baby Safety Gate Untuk Baby IrfanMy Profile

      Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge