Assalammualaikum, sejak baby Irfan dah pandai memanjat, berjalan, berlari dan macam-macam lagi, kini tibalah masanya untuk ber-Baby Safety Gate, pagar di tangga dan juga dapur, bukan apa bahaya takut dia manjat tangga nanti ataupun pergi dapur, banyak benda bahaya didapur tu, dah ler dia jenis berani sikit -..-“

baby safety gate

Pernah sekali time pagi tu saya tak sangka pulak dia dah pandai memanjat, alih-alih sedar dia dah takde di bawah ni, dah memanjat anak tangga yang ke 10, cuba bayangkan?? time tu dia baru berumur 7 bulan, mau tak gugur jantung nengok dia kat atas, nasib baiklah tak jadi apa, alhamdulillah.

baby safety gate3

Lepas dari itu, sementara cari Baby Safety gate ini, saya pagar dulu tangga dengan Baby Cot nya hahaa, lawak aje, tu pun dia beria sangat tolak-tolak gaya macam boleh je tolak baby cot tu hhhehee. Lepas tu fikir punya fikir nak cari Baby Safety Gate.

baby safety gate

Baby Safety Gate ini beli di Twins Baby Klang, harga 1 set RM200++, kami beli 2 set dalam RM500++ ler gitu, harga excatly tak ingat sebab kami beli sekali dengan extension gate tu.

Saya cadangkan kalau korang nak cari Baby Safety Gate ni better ukur sesiap, jadi nanti senang nak beli extension gate tu sekali, kami hari tu tak ukur pun, main redah aje, nasib lah suami punya “agakkan” tu tepat.

Oh best rambang mata jadinya, macam-macam pilihan dan design Baby Safety Gate ni, ada mahal ada murah, terpulang anda nak macam mana, ada yang dijusco tu 1 set rm400++, kalau amik 2 jadi rm800++ ok yang tu tak mampu kehkeh.

7 Thoughts on “Baby Safety Gate Untuk Baby Irfan

  1. kalau ada alat itu bisa membantu kita agar anak tetap terjaga dan tidak bakalan main di tangga apalagi bayi yang belum begitu mahir jalan …
    fauzie recently posted..How To Install A XAMPP Localhost Server On Your ComputerMy Profile

  2. Saya untuk baby Aslah bertukang kayu bina pintu pagar.
    akubiomed recently posted..Instagram Beta untuk kaki #Insta di Windows PhoneMy Profile

  3. rumah bertangga mmg kena ada safety gate kalau ada anak kecil…
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Koleksi Buku & Minat MembacaMy Profile

  4. Baguslah ada gate ni Kak Yanmie… Untuk keselamatan baby Irfan.. Kalau tak tentu dia akan ambil peluang nak bermain tangga…
    Anuar recently posted..WW : Dulu Lain, Sekarang lainMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation