Blog SuperMak


Salam, Suka Dengan Beras Jasmine Basmati King ni, hari ni dah 5 hari kita menyambut hari raya aidilfitri kan?, so makcik pakcik adik beradik yang lain nak datang beraya, pastinya acara masak memasak menjadi kemestian bila dah berkumpul ramai macam ni, ada pulak stok Beras Jasmine Basmathi King ni memang cun sangatlah, orang kata “ngam timing” hihihi.

beras jasmine basmathi king

So cuba teka nasi apa yang saya masak guna Beras Jasmine Basmathi King ni? saya suka sangat dengan beras ni, pertama kali saya beli 10kg, saya beri pada mertua 5kg, saja buat makan-makan di kampung sana time kami balik kampung bulan 4 hari tu kalau tak silap.

beras jasmin basmathi king1

Istimewanya Beras Jasmine Basmathi King ni kerana ianya panjang dan mempunyai aroma yang tersendiri, saiznya akan berkembang dan panjang selepas dimasak, yang bestnya teksturnya halus, memang ngamlah dengan namanya Basmathi King ^_^, sesuai untuk masak Nasi Briyani, Nasi Minyak, Nasi Kandar dan macam-macam lagi lah, masak gitu je pun sedap tau!

beras jasmine basmathiking

Ok,Bahan-bahan dah ada, jadinya cuba teka saya nak masak nasi apa untuk jamuan raya ni??, nantikan entry lepas ini, saya update resepi menu nasi yang saya masak ni, tunggguuuuuu…..

37 Thoughts on “Suka Dengan Beras Jasmine Basmathi King

  1. selamat hari raya yan

    wah best aa buat open house masak beras Beras Jasmine Basmathi King

  2. macam ada open house nasik beriani dengan beras jati je ni…heee
    Denaihati recently posted..Mari belajar buat blog dengan WordPressMy Profile

  3. bila nak jadi nasi ni. hehe..
    encik bakul recently posted..Duit raya RM1000++ dari Jobdirumah.My Profile

  4. sedap nampak tuuu kakyannn….

    hubby nis pun kdg2 beli juga beras basmathi ni, suh campur dgn beras biasa, makan cenggitu je dgn lauk biasa pun sodap ;)
    Ummi Hanie @ Nis Azmier recently posted..Virus raya masih menebal kah?My Profile

  5. yang den tau kalau beras panjang2 nih orang buat Nasi Arab jer…
    papa mifz recently posted..Petang Raya di IjokMy Profile

  6. panjang-panjang kan beras basmati ni.
    blackrosehunter recently posted..Kegunaan dan Khasiat Pokok PutatMy Profile

  7. Hurmm….macam gaya nak buat nasi jagung je tue….betul ker ?
    hazman aka species1980 recently posted..Perut KENYANG setelah EMPAT HARI RAYAMy Profile

  8. Belum pernah sekalipun saya memasak beras Basmathi King, pengen juga tapi sayangnya tak ada di daerah saya :(
    Rina recently posted..Easy Ways To Create And Build A Responsive Website DesignMy Profile

  9. Pelan hendak buart Nasi Arab ker?
    akubiomed recently posted..Sepakan Mohd Amri Yahyah Word ClassMy Profile

  10. akak suka masak nasi lemak beras ni… sedapppp
    sweetkurma recently posted..3 malam 4 hariMy Profile

  11. memang sedap nie, makan sikit pun cepat kenyang..
    Bahrain recently posted..Image Editor Terbaik Secara PercumaMy Profile

  12. Wow, subhanAllah.

    Teringin jugak nak beli ni. :)

  13. mesti nasi yang sedap tu…tak sabar nak tahu cerita penuh misteri ini…bongkarkan segera…hehe
    ejam recently posted..Yeyeh Dapat T-Shirt Rasmi Blogr.myMy Profile

  14. Nak masak nasik minyak ke? tentu bukan nak masak nasi briani sebab tak nampak rempah…?

  15. Yan… beras Basmathi Jasmine ni memang sedap…. buktinya semua sedara mara dok puji je.. hehehe

  16. Dekat rumah mertua saya pun sekarang ni layan Beras Basmathi sahajaa… Memang Best beras Basmathi ni…
    Anuar recently posted..Shabu Shabu Steambot, Ipoh Disahkan Halal Oleh JAKIMMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation