Salam, alhamdulillah hari ini genap usia Baby Irfan 6 Bulan, Ya ALLAH kejapnye masa berlalu, dah makin besar anak ibu ni, cepat sangat membesar nanti kang rindu nak ada baby lagi hehee.

baby irfan

Alhamdulillah banyak perkembangan baby irfan yang dapat dilihat, maklumlah anak membesar depan mata, jadi setiap perkembangannya saya nampak, seronok sangat hihihi. Ginilah gaya mak-mak yang lama tak “berbaby” hahaha layan~

baby irfan

Makan Puri Buah Avocado, nyummss (sedap katanya) hahaha.

Masa yang dinanti-nanti dah pun tiba hehe, baby Irfan dah boleh “ber-solid food”, alhamdulillah syukur. Dan secara rasminya Baby Bullet yang dibeli baru-baru ini telahpun digunakan, memang senang dan mudah dengan baby bullet ni, nanti kang entry, tengah malas nak snap gambar -..-“

baby irfan

Jom tengok perkembangan Baby Irfan :-

  • Boleh mengawal kepalanya dengan baik ketika ditarik dari keadaan baring dan duduk
  • Menggenggam Objek dan menjatuhkan, kutip balik.
  • Cuba mencapai mainan
  • Menoleh ke arah bunyi, kalau suara Maknye tak payah tengok muka mak, dengar suara mak je dah gedik-gedik dia hahaha
  • Meniarap dan menelentang, segala jenis kuak dia tau hahaa
  • Angkat punggung, menonggeng segaja, gaya nak merangkak
  • Dah cam sangat kat maknye, pantang nampak mak, dengarlah suaranya “amaaaamaaaaahh”
  • Dah pandai mengutip, letak kat mulut, fevret dia kertas, so jangan biar ada kertas kat lantai!
  • lagi banyak…listkan tu jek, nanti listkan lain pulak….heheee

Jun 15, 2013 | Tunjuk kebolehan nampak?? hihi by yanmie on Keek.com

 

- 24hb ni baru gi klinik cucuk 6 bulan~

23 Thoughts on “Sekejapnya Dah 6 Bulan Dah

  1. Nufail pun menunjukkan perkembangan yang positif..
    boleh geng dengan Irfan
    Mus recently posted..Gambar Terkini Jerebu Di Kota Kinabalu, SabahMy Profile

  2. 6 bulan baby irfan sudah sebesar itu, semoga sehat selalu :)
    Rina recently posted..How To Create jQuery Featured Content Slider For WebsiteMy Profile

  3. sekejap je 6 bulan.. dah besar pun baby irfan..
    Wan Fauzi™ recently posted..Himpunan “Tidak kepada Keganasan”My Profile

  4. Makin tembam irfan mesti cukup makan cukup susu n cukup tidur, :) cute3
    Hafiz recently posted..Contoh Penipuan Di InternetMy Profile

  5. Comelnya senyuman dia.. rasa nak cubit je pipi dia, geram sangat
    Hafiz recently posted..Cara Memperbaiki Hubungan PersahabatanMy Profile

  6. ni kalau dah besar mesti dia kagum dengan mak dia
    Juan recently posted..Fiverr Malaysia – Malaysian Online Micro Jobs and FreelancerMy Profile

  7. H H,orang seberang cakap ianya MONTHOK.Monhok maksudnya gemuk.
    Abdur Rozak recently posted..Melayu BolehMy Profile

  8. kak ada rasa sidih tak masa mula2 nak bg solid food kat irfan…. zie dulu tah kenapa rasa sayu je bila nk bg solid food kat humaira… yela,6 bulan membesar dgn BF tetiba… hihihi…. tah apa2 la kan..

    lani seronok tgk humaira comot bila makan… :)
    zie fauzi recently posted..Salak Denai Chalet Destinasi Rehatkan MindaMy Profile

  9. gambar pertama macam irfan kekenyangan minum susu
    Bedak Arab recently posted..Kapsul SNE Untuk JerawatMy Profile

  10. comel2 kejap dah besar yee….
    Ummi Hanie @ Nis Azmier recently posted..Jadual peperiksaan SPM 2013 dan Takwim Peperiksaan 2013My Profile

  11. wow tembab nya.. comel sangat
    Bedak Arab recently posted..Penjagaan Kulit Muka LelakiMy Profile

  12. dah besar nanti , tmbah lg hehee ..
    puanbee recently posted..Drama : Sinopsis Iman Nabila ( Slot Azalea TV3 )My Profile

  13. sekejap jer masa berlalu kan???

    bila dia besar nanti mesti rindu masa dia baby….
    Sumijelly recently posted..Astro Best dan Astro First membawakan filem-filem blokbuster terkini terus ke rumah!My Profile

  14. amboi, sihatnya irfan
    rozuan recently posted..GAMBAR KEADAAN JEREBU DI MUARMy Profile

  15. geram nya tengok irfann!!!..
    mujur tak nampak depan depan.. kalau tak..
    ha pipi tuh jadi mangsa… hehe
    Norfanil recently posted..Nasi Minyak, Maaf Tak Ajak…My Profile

  16. comel + tambam anaknya..geram macam nak cubit je..
    adarain recently posted..Sedapnya Bersama OldTownMy Profile

  17. hoho..manyak chubby ini budakkk..geram mahu cubitt..
    titan recently posted..Komisen ke 36 dan 37 dari JobdirumahMy Profile

  18. Amboi debabnya baby Irfan…
    SYANI recently posted..BABY BABY BABYMy Profile

  19. Beza anak jagaan sendiri dengan pengasuh atau orang gaji.

  20. Selepas 6 bulan, xboleh da susu badan ja.. mesti ada tambahan da.. :)
    Aya recently posted..Wordless Wednesday #5 – Gambar Telur Ayam Kembar, Comel Tak?My Profile

  21. sekejap je dah nak merangkak. hebat ayat ni “cepat sangat membesar nanti kang rindu nak ada baby”…he he apa salahnya, rezeki.
    Denaihati recently posted..Rombongan Intel Malaysia ke PenangMy Profile

  22. Dah besar dah baby Irfan.. Tengok tangan dia benjol2 macam bodybuilder.. Hehe..
    Anarm recently posted..Download Aplikasi Android Chef Jo di Google PlayMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation