Lasagna Sedap

Salam, semalam Aiman kata nak Lasagna tapi nak nyebut tak reti, tapi saya faham dia nak Lasagna hehehe, ni kali ke 2 saya buat, yang time buat ni siang tadi kemain lagi dia keluar masuk dapur, tak sabar nak makan Lasagna kehkehkeh. Layan Lasagna kat bawah ni, serius sedap kat tekak anak-anak sebabnya licin diorang makan hihihi yelah kalau tak licin dah tentu tak sedapkan?

Lasagna

Resepi Lasagna ni ambil dari blog Amir OhMalaysia, thanks mir untuk resepi Lasagna ni, sedap aiman  dan haziq kata, siap thumbs up lagi sambil makan siang tadi hehehee, cuma kat Lasagna atas tu akak tambahkan sosej, since Aiman terjumpa sosej dalam peti hehehe.

Lasagna

Lasagna untuk Aiman dan Haziq, alhamdulillah diorang puji, minta suruh buat lagi lain kali, suami makan sikit je sebab dia kurang gemar makanan yang ada keju, sebab tu kalau order Pizza memang tak pernahnya nak habis, kalau buat Pizza pun anak-anak je yang makan, tu pun diorang yang request, kalau tak memang saya tak buat hehee, takpe anak punya pasal layankannnn, asal diorang nak makan sudah, jangan dah penat-penat buat diorang tak nak makan pulak, itu sangat ‘menyadiskan’.

- omnomnommm~

53 Comments on Lasagna Sedap

  1. ieyka dinda
    January 8, 2012 at 9:47 am (3 years ago)

    lasagna memang sedap…tapi tuh la nak membuat nyer cukup ‘rajin’…hehhe…thx share link tuh kak…boleh terjah kot tibe datang seru rajin nak buat..hehe

    Reply
  2. bardboo
    January 8, 2012 at 2:11 am (3 years ago)

    kalau anak da mintak, kenalah mak nya buatkn..seronok je tengok kalau anak2 selera mkn..
    bardboo recently posted..Jom Main Salji!!My Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 8:56 am (3 years ago)

      @bardboo, betul tu, akak ni jenis tak boleh tangguh2 kalau bab makan, takut kempunan :D
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
  3. hanani
    January 8, 2012 at 1:01 am (3 years ago)

    nampak sedap dan terliur.Nak try buat gak lah. Tak tahan tengok gambo ni. menyelerakan.. :)
    hanani recently posted..Persediaan P&P awal tahun…My Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 8:55 am (3 years ago)

      @isza, oooo mesti sedap yang secret resepi tu kan?, biasa kalau beli pun beli yang dominos punya.
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 8:55 am (3 years ago)

      @titan, habis semua tu dan itu maknanya sedap kot :D, akak tak rasa pun hihihi
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
  4. syu90
    January 8, 2012 at 12:14 am (3 years ago)

    nmpak mnyelerakan..rugi kak yan x mkn..hehe..
    syu90 recently posted..beberapa hari nieMy Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 8:54 am (3 years ago)

      @syu90, heheheee takpe next time akak makan, bila berat yang akak nak tercapai ekekkee
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
  5. izan ishak
    January 7, 2012 at 11:22 pm (3 years ago)

    kak yannnn… sedapnya lasagna ni!
    izan tak pernah try buat sendiri. lagipun anak2 tak pernah nak request. boleh cuba ni mana tau kena ngan tekak dorg juga…
    izan ishak recently posted..Jom Belajar Jawi Dengan Kami…My Profile

    Reply
  6. Azman
    January 7, 2012 at 10:50 pm (3 years ago)

    Lasagna ni mmg sedap tetapi kalau makan byk muak rasa,sebab cheesenya tu…ni lasagnea verdi kan?
    Azman recently posted..Bebaskan Anwar 901My Profile

    Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 8:53 am (3 years ago)

      @Azman, ye betul tu, suami akak boleh makan sikit je sebab dia muak dengan rasa keju, lagipun dia memang tak suka dengan keju, kalau anak-anak toksa cakap ler, licin :D
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
    • yanmie
      January 8, 2012 at 8:51 am (3 years ago)

      @rozuan, tapi tak boleh amalkan selalu sebab boleh gemuk hihihi, banyak cheese tu
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
  7. akubiomed
    January 7, 2012 at 9:15 pm (3 years ago)

    Belum pernah merasakan Lasagna sebelum ini tapi melihat didalam gambar macam sedap sahaja. Boleh letak sausage?

    Reply
    • yanmie
      January 7, 2012 at 9:20 pm (3 years ago)

      boleh je letak potong kecil2 :D

      Reply
    • yanmie
      January 7, 2012 at 8:55 pm (3 years ago)

      betul sebab tu tak berani nak makan, banyak keju akak letak tu heeeeee, sib baiklahhhhhh tak kantoi diet :D

      Reply
    • yanmie
      January 7, 2012 at 8:44 pm (3 years ago)

      @Raisha, hihihi bolehlah sikit-sikit masak untuk suami dan anak-anak, kalau untuk orang lain tu tak taulah takut tak sedap juga :D
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
  8. ejam
    January 7, 2012 at 8:31 pm (3 years ago)

    mcm mana ler yan bleh tahan ni, ejam tgk gmbr jer pun dah tak tahan ni…lapau..
    dah ler duduk kat umah sorg2 bila lapar ni hanya bleh sabar jeler…haha
    ejam recently posted..Penghujung 2011 Yang Sangat MencabarMy Profile

    Reply
    • yanmie
      January 7, 2012 at 8:33 pm (3 years ago)

      @ejam, hahhahaa ini namanya semangatku masih kuat dan berkobar-kobar hehehe.

      alahai siannye dia duk sensorang ye hahhaha, boooooo tak takut antu ke? kahkahkah :D
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
  9. namia
    January 7, 2012 at 8:25 pm (3 years ago)

    aduhh sedap nya kak ….
    kalau buat pun tak ada yang makan pun
    jadi kalau nak makan baik beli ..
    terus jadi lapar …
    namia recently posted..Sesuatu Yang KebetulanMy Profile

    Reply
    • yanmie
      January 7, 2012 at 8:34 pm (3 years ago)

      @namia, anak anak lagi suka kalau akak buat, diorang boleh tengok, boleh menyibukkan diri :D

      yelah kalau buat takde yang makan baik beli jekan, penat je :D
      yanmie recently posted..Lasagna Sedap!My Profile

      Reply
      • namia
        January 7, 2012 at 8:39 pm (3 years ago)

        @yanmie,

        saya tahu makan jer
        buat nya belum tentu jadi dan sedap
        tak berapa pandai masak sangat … hehehehe
        namia recently posted..Sesuatu Yang KebetulanMy Profile

        Reply
        • yanmie
          January 7, 2012 at 8:41 pm (3 years ago)

          hehehee kena belajarlah, akak pun bukannya reti sangat tp bila dah kawin ada anak automatik nak belajar, takyah paksa, dengan relanya nak belajar memasak heheee :D

          Reply
  10. paihujey
    January 7, 2012 at 8:25 pm (3 years ago)

    perghhh..memang terbaik la dapat kawal tak makan lasagna ni demi projek besar..tahniah paih ucapkan..kalau paih memang tak dapat tahan dah..haha
    paihujey recently posted..Cuba Kita RenungkanMy Profile

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Lasagna Sedap

Leave a Reply

CommentLuv badge