Salam, semalam Aiman kata nak Lasagna tapi nak nyebut tak reti, tapi saya faham dia nak Lasagna hehehe, ni kali ke 2 saya buat, yang time buat ni siang tadi kemain lagi dia keluar masuk dapur, tak sabar nak makan Lasagna kehkehkeh. Layan Lasagna kat bawah ni, serius sedap kat tekak anak-anak sebabnya licin diorang makan hihihi yelah kalau tak licin dah tentu tak sedapkan?

Lasagna

Resepi Lasagna ni ambil dari blog Amir OhMalaysia, thanks mir untuk resepi Lasagna ni, sedap aiman  dan haziq kata, siap thumbs up lagi sambil makan siang tadi hehehee, cuma kat Lasagna atas tu akak tambahkan sosej, since Aiman terjumpa sosej dalam peti hehehe.

Lasagna

Lasagna untuk Aiman dan Haziq, alhamdulillah diorang puji, minta suruh buat lagi lain kali, suami makan sikit je sebab dia kurang gemar makanan yang ada keju, sebab tu kalau order Pizza memang tak pernahnya nak habis, kalau buat Pizza pun anak-anak je yang makan, tu pun diorang yang request, kalau tak memang saya tak buat hehee, takpe anak punya pasal layankannnn, asal diorang nak makan sudah, jangan dah penat-penat buat diorang tak nak makan pulak, itu sangat ‘menyadiskan’.

- omnomnommm~

53 Thoughts on “Lasagna Sedap

  1. Apa benda tu Lasagna tu tek pernah makan pun
    MindaKini recently posted..Bagaimana Kangroo Melahirkan AnakMy Profile

  2. tgk gambar pun dah sedap ni..
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Basikal Untuk Si KecilMy Profile

  3. daripada hari tu teringin nak buat lasagna…tapi tak terbuat2 lagi..
    Mama I.A recently posted..[SHAKLEE] Performance Drink Pencegah DehidrasiMy Profile

  4. Fotonya cantik sekali, jadi pengen makan lasagna…
    Rina recently posted..Create 8 Simple CSS Image Button With Box Shadows EffectsMy Profile

  5. Asyik2 tunjuk menu makanan. .wat kak sumi lapor….

    X pernah wat lasagna..nanti nak cuba la….
    Sumijelly recently posted..Bila mesin basuh sudah pandai merajuk……..My Profile

  6. first time dengar lasagna. tak pernah makan..makanan pe tu? nampak sedap dan menyelerakan btol.
    adarain recently posted..Monster University: Mengejar Cita-Cita Penggerun TerkenalMy Profile

  7. sy p’gemar lasagna k.yan tp xpenah buat..lyn kat pizza hut jer

    tewrer ah k.yan..kuat iman ye x mkn ;)
    Ummi Hanie recently posted..Kalau dah rezeki,Macaron takkan ke mana …My Profile

  8. serius, nampak sgt sdp.
    tp plg sdp pernah saya tgk dlm asia food network. even just vegetarian lasagna, tp sgt cheesy dan yummy, hehe.
    Ekspresi Ruang recently posted..4,000 Buah Topi Terapung Dalam Pameran Fantasi Akio HirataMy Profile

  9. Tengok gambar pun dah selerakan. Ujian projek besar yg pertama dah kak yan dah berjaya.
    Denaihati recently posted..Rakan Blogger Paling Mesra 2011My Profile

  10. tengok pun dah macam sedap ni
    Semasa recently posted..Pas Pecat Keahlian Hassan Ali Berkuat Kuasa Serta-MertaMy Profile

  11. Wah sedapnya lasagna Kak Yan! Gambar pun cantik! :-)
    Amir Said recently posted..Resepi Pajeri NenasMy Profile

  12. wah..ruginya yan x makan..hehe..x pe la..berkorban dulu..

    mmg nmpk sedap sgt lasagna tu..
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Siapa Masterchef Malaysia Yang Pertama – Final Santapan PenamatMy Profile

  13. lasagna memang sedap…tapi tuh la nak membuat nyer cukup ‘rajin’…hehhe…thx share link tuh kak…boleh terjah kot tibe datang seru rajin nak buat..hehe

  14. kalau anak da mintak, kenalah mak nya buatkn..seronok je tengok kalau anak2 selera mkn..
    bardboo recently posted..Jom Main Salji!!My Profile

  15. bestnya.. :)
    hanani recently posted..Persediaan P&P awal tahun…My Profile

  16. Menyelerakan dan terliur tengok gambar. Nak try gak lah.. :)
    hanani recently posted..Persediaan P&P awal tahun…My Profile

  17. nampak sedap dan terliur.Nak try buat gak lah. Tak tahan tengok gambo ni. menyelerakan.. :)
    hanani recently posted..Persediaan P&P awal tahun…My Profile

  18. wah.. pandai buat lasagna..
    jeles..
    pernah makan sekali je..
    senret resepi punya..
    memang sedap..
    isza recently posted..Rancangan Mengajar Tahunan KSSR Bahasa Inggeris Tahun 2My Profile

  19. pehhh, macam edap aje nih.
    bak sikit..
    titan recently posted..Petai Oren yang kacak.My Profile

  20. nmpak mnyelerakan..rugi kak yan x mkn..hehe..
    syu90 recently posted..beberapa hari nieMy Profile

  21. kak yannnn… sedapnya lasagna ni!
    izan tak pernah try buat sendiri. lagipun anak2 tak pernah nak request. boleh cuba ni mana tau kena ngan tekak dorg juga…
    izan ishak recently posted..Jom Belajar Jawi Dengan Kami…My Profile

  22. rajin betul kak yan masak memasak…untung family kak yan dpt makan sedap2 :)
    kimmie recently posted..Baucar Buku 1Malaysia kini sudah dimiliki.My Profile

  23. Lasagna ni mmg sedap tetapi kalau makan byk muak rasa,sebab cheesenya tu…ni lasagnea verdi kan?
    Azman recently posted..Bebaskan Anwar 901My Profile

  24. pergh,terliur lihat lasagna tuh..mmgg sesuai untuk anak2 yang nak membesar.ada sayur,daging cukup lengkap
    rozuan recently posted..AKU BUKAN PENARI | SEKADAR MENGHIBURKAN DIRIMy Profile

  25. Tgk gambar nampak mcm sedap je lasagna ni. Nanti nak cuba masak jugak lah =)
    anastasyea recently posted..Gunting Rambut | Salun Rambut Ekslusif Mahal atau Salun Rambut Biasa Murah, Yang Mana Pilihan Anda?My Profile

  26. Belum pernah merasakan Lasagna sebelum ini tapi melihat didalam gambar macam sedap sahaja. Boleh letak sausage?

  27. hehe.. jaga2 lasagna mengemukkan.. :p
    CMRatu recently posted..Pakej Storybook Album 2012My Profile

  28. Serius terliur. Akak memang pandai masak la.
    Raisha recently posted..Video Kelantan vs Negeri Sembilan Piala Sumbangsih 2012My Profile

  29. mcm mana ler yan bleh tahan ni, ejam tgk gmbr jer pun dah tak tahan ni…lapau..
    dah ler duduk kat umah sorg2 bila lapar ni hanya bleh sabar jeler…haha
    ejam recently posted..Penghujung 2011 Yang Sangat MencabarMy Profile

  30. aduhh sedap nya kak ….
    kalau buat pun tak ada yang makan pun
    jadi kalau nak makan baik beli ..
    terus jadi lapar …
    namia recently posted..Sesuatu Yang KebetulanMy Profile

  31. perghhh..memang terbaik la dapat kawal tak makan lasagna ni demi projek besar..tahniah paih ucapkan..kalau paih memang tak dapat tahan dah..haha
    paihujey recently posted..Cuba Kita RenungkanMy Profile

  32. Pingback: Merpati Putih

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation