Salam, terbaru Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah membuka laluan mudah untuk mereka yang berminat menjadi anggota polis dengan memohon jawatan tersebut secara online (dalam talian), di maklumkan sebanyak 4,000 kekosongan bakal diisi pada tahun ini.

jawatan kosong polis 2013

Jadi kepada yang layak bolehlah memohon untuk jawatan ini, antara jawatan yang ditawarkan adalah Konstable bagi mereka yang mempunyai sijil SPM, Kadet Sarjan bagi mereka yang mempunyai Diploma, dan Inspektor untuk mereka yang mempunyai Ijazah.

Tunggu apa lagi?? rebutlah peluang ini, permohonan boleh dibuat terus melalui laman SPA, tidak seperti sebelum ini perlu mengisi borang dan menghantar melalui pos, sekarang lagi mudah kan?

Permohonan boleh dibuat di sini -> http://www.spa.gov.my/Portal/

- Semoga berjaya!

18 Thoughts on “Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia (PDRM) 2013 Secara Online

  1. cemana nak masuk ? dpd lepas spm 2012 cari kemasukan online tak jumpa . sesape tolong ajar :(

  2. hoho..boleh plak online ekk. bagus, bagus.
    titan recently posted..Keputusan Rasmi Contest Review Tak TerkalahMy Profile

  3. siapa yg minat nak jadi polis, bleh la apply kerja nih.
    eiela recently posted..Jom Makan Mee Goreng Sempoi JeMy Profile

  4. Kecik-kecik dulu minat sangat nak jadi polis, boleh jaga keselamatan negara,
    Bedak Arab recently posted..Apa itu VoIP?My Profile

  5. semua pekerjaan ada banyak dugaan & ujian… :)
    Wan Fauzi™ recently posted..Hari Syria SeduniaMy Profile

  6. Perluanag perkerjaan nie, sapa-sapa yang tade kerja boleh cuba daftar mana tahu ada rezki, :)
    Hafiz recently posted..Cara Memperbaiki Hubungan PersahabatanMy Profile

  7. pernah teringin nak jadi polis.. tapi bila besar jadi takut sebab tak sampai hati nak tembak orang jahat… hehehe
    mia liana recently posted..Apabila Masjid Menjadi KosongMy Profile

  8. Good Luck diucapkan kepada calon yang memohon…
    Anuar recently posted..WW : Facebook MyKad Smart ShopperMy Profile

  9. kecik kecik dulu nak jadi polis. tapi semakin besar, semakin tak minat jadi polis. haha
    Ikhwan Pauzi recently posted..THURSDAY NIGHT FLYMy Profile

  10. kerja yg sgt bagus tapi saya dari dulu tak minat jadi polis
    rozuan recently posted..BLOGGER ‘HANTU’ DIHARAMKAN | PEMILIK BLOG PERLU DEDAH IDENTITIMy Profile

  11. Tengok Jawatan polis teringat cerita gerak gerak khas, Ac mizal
    MindaKini recently posted..Zikir Ketika Masuk PasarMy Profile

  12. Sapa yang berkelayakkan boleh lah daftar, mana tahu ada rezki, :)
    MindaKini recently posted..Pengajaran Peristiwa Isra’ dan MikrajMy Profile

  13. satu bidang kerjaya yang mulia dan bagus tu. peluang untuk berbakti pada negara. selamat mencuba.
    Mama Hanim recently posted..Rozita Che Wan Menangis Di Masterchef Tertekan Kutukan Di Facebook (Gambar)My Profile

  14. selamat maju jaya… marilah berbakti kepada negara.. dari jadi amt rempit baik jadi polis.
    staibaqhang recently posted..Durian Balik Pulau KembaliMy Profile

  15. banyak ni jawatan polis kosong. selamat mencuba bagi yang berminat.
    Denaihati recently posted..Umrah Awal Ramadhan Untuk BloggerMy Profile

  16. siapa yang layak tue jangan lepaskan peluang yang sedia ada…
    fyna recently posted..Permainan Zaman Kanak-kanak Dulu Yang IndahMy Profile

  17. Ini manifesto kerajaan Malaysia yang baru.

    ALhamdulillah. :)
    Asyrof – Blogger Tanah Arab recently posted..Musim Exam, Sakit dan TesisMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation